Πολιτιστικά

Εγκαίνια στο ανακαινισμένο «Καστελλοριζιακό Σπίτι» στο Περθ

Με κάθε επισημότητα εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή το ανακαινισμένο «Καστελλοριζιακό Σπίτι» της Καστελλοριζιακής Ένωσης στο μητροπολιτικό προάστιο Μάουντ Χόθορν του Πέρθ, στη Δυτική Αυστραλία. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, η τελετή ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα με αγιασμό και με την παρουσία των εκπροσώπων κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, του τοπικού δήμου καθώς και των αντιπροσώπων των ομογενειακών οργανώσεων.

Πριν την εκδήλωση, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί και Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Καστελλοριζιακής Ένωσης, με θέμα μια βασική αλλαγή στο καταστατικό, η οποία αφορά στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβούλιου και θα επιστρέψει για τις θέσεις του Γραμματέα και Ταμία της Ένωσης να μπορούν να ψηφιστούν και άτομα τα οποία μολονότι δεν έχουν οι ίδιοι καταγωγή από το Καστελλόριζο, ωστόσο συνδέονται με τα δεσμά του γάμου με Καστελλοριζιούς.

Η Καστελλοριζιακή Ένωση ιδρύθηκε το 1912 και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα σωματεία στην Αυστραλία. Η Ένωση αρχικά στεγαζόταν στο ίδιο κτήριο με την Ελληνική Ένωση, ενώ μετακόμισε στο Καστελλοριζιακό Σπίτι το 1981. Οι ανακαινίσεις που έγιναν περιλαμβάνουν τροποποιήσεις στις αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων, νέα στέγη, αλλαγές στην είσοδο και εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών με μπαταρίες. Συνολικά, το κόστος της ανακαίνισης ανήλθε στα 247,500 δολάρια Αυστραλίας και καλύφθηκε από κρατική επιχορήγηση που έλαβε η Ένωση.

Πηγή ΕΡΤ

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, με πληροφορίες από το Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS, φωτό Castellorizian Association of Western Australia)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου