Ειδήσεις

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την δημοσιοποίηση του ημερολογίου της Καρολάιν από ΜΜΕ

Με μία λιτή ανακοίνωση, σχολίασε η ΕΣΗΕΑ τα δημοσιεύματα που έγιναν από αρκετά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία αναπαράγουν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Κάρολαϊν Κράουτς. Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, υπενθύμισε πως ο δημοσιογράφος οφείλει να σέβεται το απαραβίαστο της προσωπικής ζωής, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας και καλεί τους συναδέλφους μα απέχουν από σχετικά δημοσιεύματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η τήρηση των κανόνων δεοντολογίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον των δημοσιογράφων

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν επιλεγμένα αποσπάσματα του ημερολογίου του θύματος της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, υπενθυμίζουμε, ότι ο δημοσιογράφος οφείλει, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων.

Οι συνάδελφοι, κατά συνέπεια, οφείλουν να απέχουν από δημοσιεύματα που θίγουν τον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και των οικείων τους. Η δημοσιογραφία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπηρετεί ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ούτε να υποκαθιστά την Δικαιοσύνη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου