Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση Προέδρου και Αντιπροέδρου ΕΚΡ με Περιφερειάρχη, Δήμαρχο και εκπροσώπους Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς

Μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, πραγματοποιήθηκε χθες ημέρα Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας, μεταξύ του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτη Εγγλέζου και του Αντιπροέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και Προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου κ. Αθανασίου Σταμούλη, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστου Ευστρατίου, της Προέδρου του Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς Α.Ε. κ. Χαρούλας Γιασιράνη και της Διευθύνουσας Συμβούλου κ. Βάνας Αγγελοπούλου-Μανωλάκη.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την απόφαση του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια και το Δήμο, η εκπαίδευση όλων των εργαζομένων του νησιού, όλου του τουριστικού φάσματος στα υγειονομικά πρωτόκολλα που αναμένεται να ανακοινωθούν από την Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, την ίδια μέρα που θα ανακοινωθούν με επίσημο τρόπο τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Κυβέρνησης, όπως θα καταρτισθούν και θα εγκριθούν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ), το αυτοδιοικητικό Κ.Ε.Κ. θα είναι έτοιμο να παρέχει, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια και το σχετικό ενημερωτικό υλικό για την εκπαίδευση στο σύνολό τους όλων των μελών του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και μελών του Ε.Κ.Ρ. αλλά και όλων των εργαζομένων στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο όπως ενδεικτικά σε εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εμπορικά καταστήματα σε επιχειρήσεις εστίασης κ.α.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ εκφράζει τις ευχαριστίες της τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στο Δήμαρχο για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία που παίρνουν ώστε η επόμενη ημέρα της επαναλειτουργίας της τουριστικής αγοράς να μας βρει όλους έτοιμους και ασφαλείς. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πρωτοπόρα στη χώρα, δίνει τη δυνατότητα στους συναδέλφους εργαζόμενους να λάβουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που θα απαιτούνται πλέον για τη συνέχιση της εργασίας τους στο τουριστικό κομμάτι. Οι εργαζόμενοι θα αποκτήσουν τις πιστοποιήσεις αυτές εντελώς δωρεάν και μέσα από διαδικασίες για τις οποίες θα ενημερωθούν τόσο από το Ε.Κ.Ρ όσο και από το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς Α.Ε. τις επόμενες μέρες. Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Ε.Κ.Ρ, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των οποίων ο κοινός στόχος είναι η ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Το Ε.Κ.Ρ. θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα εφόδια που απαιτούνται για τη συνέχιση της εργασίας τους αλλά και θα κάνει τα πάντα ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μείνει χωρίς εισόδημα τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                 ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου