Τοπικές Ειδήσεις

Η φετινή σεζόν θα είναι μία σεζόν σταθεροποίησης της κρουαζιέρας

Σύσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο υπό τον πρόεδρο κ. Βασίλη Παπαοικονόμου και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Λιμενικής Αρχής και τουριστικών πρακτόρων θαλάσσιου τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Στόχος της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την βέλτιστη δυνατή λειτουργία του τουριστικού λιμένα και την εξυπηρέτηση πλοίων και επιβατών, ιδιαίτερα τις μέρες αιχμής, που καταγράφονται έως έξι προσεγγίσεις μεγαλύτερων και μικρότερων κρουαζιερόπλοιων.
Η φετινή σεζόν, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαοικονόμου αναμένεται να είναι η καλύτερη που έχει γνωρίσει ποτέ ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού στη Ρόδο, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι δεν θα ανατραπεί ο μέχρι τώρα προγραμματισμός από απρόβλεπτες και έκτακτες καταστάσεις. Πάντως, μέχρι στιγμής όλα εξελίσσονται ομαλά και δεν έχει υπάρξει καμία ακύρωση.
Οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων έχουν φτάσει αισίως τις 450 και δεν αποκλείεται να προστεθούν νέες, καθώς το λιμάνι της Ρόδου παρουσιάζει πρωτοφανή ζήτηση.
«Eχουμε μέχρι στιγμής 450 προγραμματισμένες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και δεν έχουμε λάβει καμία ακύρωση. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν θα επηρεάσει τον Τουρισμό γενικότερα ο πόλεμος στην Ουκρανία, για την ώρα πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα τέτοιο πρόβλημα. Ακόμη όμως και να υπάρξουν κάποιες ακυρώσεις είναι πολύ πιθανό να έχουμε στο τέλος αρκετές περισσότερες προσεγγίσεις σε σύγκριση με το 2019 πριν την κρίση του κορωνοϊού, όταν είχαμε δεχθεί περίπου 300 κρουαζιερόπλοια
Ο θαλάσσιος τουρισμός θα γνωρίσει σημαντική ανάκαμψη φέτος και για το λόγο αυτό έχουμε πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε το βέλτιστο δυνατό επίπεδο υπηρεσιών -ιδιαίτερα τις μέρες αιχμής- και να δώσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα», δήλωσε στη «δ» ο κ. Βασίλης Παπαοικονόμου.
Στη σύσκεψη του ΔΛΤ συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της Five Senses Consulting κ. Γιάννης Μπρας ο οποίος σημείωσε τα εξής:
«Η φετινή σεζόν θα είναι μία σεζόν σταθεροποίησης της κρουαζιέρας, έπειτα από δύο δύσκολες χρονιές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Γι’ αυτό όλοι μας δουλεύουμε συνεργατικά για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό για την διαχείριση κάθε έκτακτης κατάστασης.
Η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον κλάδο της κρουαζιέρας, μπορεί να ενισχύσει το κάθε καλό αποτέλεσμα ακόμη περισσότερο».
Σημειώνεται ότι εκτός από τη σύσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου υπό την αντιπεριφερειάρχη Υγείας κα Χαρούλα Γιασιράνη και τη συμμετοχή του κ. Παπαοικονόμου, καθώς επίσης των τουριστικών πρακτόρων και εκπροσώπων του Λιμεναρχείου σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν στην κρουαζιέρα και τη διαχείριση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού.
Σημειώνεται επίσης ότι πλοιοκτήτριες εταιρείες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Ρόδου ως ενδιάμεσο σταθμό επιβίβασης κρουαζιέρας (intra-port) ενώ παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να λειτουργήσει έπειτα από πολλά χρόνια ο τουριστικός λιμένας της Ρόδου ξανά ως σταθμός αποεπιβίβασης (home port).
Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Στράτου Καρίκη εξετάζεται από τη δημοτική αρχή η «γενναία» μείωση της τιμής του νερού για τον ανεφοδιασμό των κρουαζιερόπλοιων, πολιτική που θα συμβάλει στην ενίσχυση του κλάδου του Θαλάσσιου Τουρισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου