Αθλητικά

ΤΕ ΕΟΠ Δωδεκανήσου: Κυριακή ο αγώνας αντοχής του Πρωταθλήματος Δωδεκανήσου

Μετά από τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διεξήχθη το Σάββατο, την Κυριακή θα διεξαχθεί ο αγώνας αντοχής του Πρωταθλήματος Δωδεκανήσου Δρόμου, που διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Ροδήλιο.
Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης είναι τα εξής:
ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : Κυριακή 20/2/2022
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ/ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ:
ΑΝΔΡΕΣ 17+ (Α-Ε): 102χλμ. (25,5χλμ x 4 στροφές)
ΜΑΣΤΕΡΣ: 76,5χλμ. (25,5χλμ x 3 στροφές)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 17+ (Γ-Ν): 76,5χλμ. (25,5χλμ x 3 στροφές),
ΠΑΙΔΕΣ: 51χλμ.(25,5χλμ. x 2 στροφές)
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 25,5χλμ.(25,5χλμ. x 1 στροφή)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
08:30 Άνοιγμα Γραμματείας για υπογραφή στα Φ.Α..
08:45 Τεχνική Ενημέρωση των Αρχηγών των Ομάδων
09:30 ΠΑΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
11:30 ΑΝΔΡΕΣ 17+,
11:40 ΜΑΣΤΕΡΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ 17+
Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ∆ΙΑ∆ΡΟΜΗ: Πάρκο Αγίου Σουλά Σορωνής – προς Διμυλιά – προς Σάλακο – Καλαβάρδα – Φάνες – Γέφυρα Πλατύ – Σορωνή – Άγιος Σουλάς (25,5χλμ η στροφή)
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ (Αγώνας Αντοχής):
Οι Έφηβοι και οι Νεάνιδες συμμετέχουν με ελεύθερο ανάπτυγμα, λόγω κοινής κατάταξης με την κατηγορία Ανδρών και Γυναικών, αντίστοιχα (17+). Οι Παίδες και Κορασίδες χρησιμοποιούν ως μέγιστο ανάπτυγμα, αυτό της κατηγορίας τους (7.01m)
Όριο Χρόνου: Για κάθε κατηγορία: 25% του χρόνου του νικητή, σε περίπτωση σύμπτυξης κατηγοριών και κοινής κατάταξης, το όριο χρόνου με βάση τον χρόνο του νικητή, εφαρμόζεται σε όλες τις κατηγορίες που συγχωνεύονται. Ποδηλάτες εκτός ορίου χρόνου θα λαμβάνουν κατάταξη με την ένδειξη «εκτός ορίου χρόνου» Θα υπάρχει επίσης, «πόρτα» 25 λεπτά σε κάθε στροφή, σε κάθε κατηγορία. Ποδηλάτες που δεν καταφέρνουν να είναι εντός ορίου χρόνου στην «πόρτα» ή που κλείνονται στροφή από τους προπορευόμενους της κατηγορίας τους, υποχρεούνται να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο, με υπόδειξη της Αγωνοδίκου Επιτροπής. Δεν θα λαμβάνουν κατάταξη στα τελικά αποτελέσματα των αγώνων
Για τη παροχή τεχνικής υποστήριξης/τροφοδοσίας, θα επιτραπεί ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο ανά σωματείο και ανά εκκίνηση. Όλα τα οχήματα θα έχουν ειδική σήμανση και αρίθμηση, που θα δοθεί από την Γραμματεία των αγώνων. Ο εκπρόσωπος κάθε ομάδας θα προσέλθει στην Γραμματεία να δηλώσει τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων συνοδείας. Η σειρά που θα λάβει το πρώτο συνοδευτικό όχημα κάθε σωματείου στην αυτοκινητοπομπή καθορίζεται με ευθύνη του διοργανωτή και της Αγωνοδίκου Επιτροπής. Η τροφοδοσία από οχήματα συνοδείας θα επιτραπεί μετά την συμπλήρωση της πρώτης στροφής, μέχρι και 20χλμ. πριν το τέλος του αγώνα κάθε κατηγορίας. Θα επιτραπεί Τροφοδοσία και Τεχνική Βοήθεια και από σταθερό σημείο το οποίο θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στον αγώνα Δρόμου Αντοχής, οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και να κινούνται στην δεξιά λωρίδας κυκλοφορίας. Θα υπάρχουν στελέχη της Τροχαίας σε καίρια σημεία (φανάρια, διασταυρώσεις) και εθελοντές που θα διευθετούν την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου