Ρεπορτάζ

Οικογενειακή επιχείρηση σε κρίση εμπιστοσύνης μετά από καταγγελίες για κλοπές που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ

Yπόθεση μιας μικρής επιχείρησης στη Ρόδο βρέθηκε στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας. Ένας 52χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης αρτοποιείου στην περιοχή Ασγούρου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι για διάστημα 7 έως 8 μηνών διαπίστωνε επαναλαμβανόμενες ελλείψεις από το τσαντάκι με τα μετρητά εντός του εργαστηρίου.
Το περιστατικό φωτίζει τις ρωγμές που μπορεί να δημιουργηθούν στην καθημερινότητα μιας οικογενειακής επιχείρησης όταν η υποψία γίνεται βεβαιότητα και όταν τα ποσά που χάνονται συσσωρεύονται σε ένα ιδιαίτερα υψηλό σύνολο.
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ελλείψεις εμφανίζονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα τους τελευταίους μήνες. Κάποιες φορές έλειπαν μερικές εκατοντάδες ευρώ ενώ άλλες φορές το ποσό ήταν μεγαλύτερο.
Το κρίσιμο σημείο φαίνεται να ήταν ο Ιούλιος όταν ο 52χρονος διαπίστωσε απώλεια 1.500 ευρώ. Η συγκεκριμένη ένδειξη λειτούργησε ως καμπανάκι και οδήγησε σε συστηματικό έλεγχο των μετρητών με καθημερινή καταμέτρηση. Η συνολική ζημιά που αναφέρεται ξεπερνά τις 10.000 ευρώ γεγονός που επιδρά βαρύτατα στην οικονομική αντοχή μιας μικρής μονάδας παραγωγής και λιανικής πώλησης.
Η επιχείρηση λειτουργεί με οικογενειακό χαρακτήρα και περιορισμένο προσωπικό. Ο 52χρονος ανέφερε ότι οι υποψίες του επικεντρώθηκαν στον μοναδικό υπάλληλο που είχε πρόσβαση στον χώρο και στα μετρητά.
Η καθημερινότητα ενός αρτοποιείου όπου η ροή μετρητών είναι συνεχής καθιστά την εσωτερική οργάνωση και τη διαχείριση χρημάτων κρίσιμα σημεία. Η έλλειψη πολυάριθμου προσωπικού και η προσωπική σχέση εργοδότη και εργαζόμενου συχνά κάνουν πιο δύσκολη την οριοθέτηση ρόλων και τον αυστηρό διαχωρισμό αρμοδιοτήτων.
Αστυνομικοί μετέβησαν στο κατάστημα του καταγγέλλοντος και προσήγαγαν έναν ημεδαπό υπάλληλο για διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπάλληλος απολογούμενος αποδέχθηκε ότι αφαιρούσε χρήματα από το τσαντάκι του εργαστηρίου.
Στα φυσικά αντικείμενα που καταγράφηκαν περιλαμβάνονται νομίσματα γεγονός που δείχνει ότι η αφαίρεση δεν περιοριζόταν μόνο σε χαρτονομίσματα αλλά αγκάλιαζε κάθε διαθέσιμη μορφή μετρητών.
Παρά την παραδοχή δεν σημειώθηκε σύλληψη. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν προχώρησε σε αυτόφωρη σύλληψη λόγω παρέλευσης των ωρών του αυτοφώρου.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος θα αξιολογήσει το υλικό, θα κρίνει το νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων και θα αποφασίσει για τα επόμενα δικονομικά βήματα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου