Τοπικές Ειδήσεις

1η Διαδικτυακή Διακρατική Συνάντηση του 3ου Γυμνάσιου Ρόδου στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου «Βενετόκλειο» συμμετείχε σε μία ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του γαλλόφωνου Ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+/ΚΑ229 με τίτλο: «Pour nos communautés, pour notre planète», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις έξι χώρες που συμμετέχουν στο σχέδιο (Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ρουμανία), συναντήθηκαν εικονικά στην 1η Διαδικτυακή Διακρατική Συνάντηση, αρχικά για να παρουσιαστούν και να γνωριστούν, ανοίγοντας τα μικρόφωνα και τις κάμερές τους μέσω της πλατφόρμας meet.

Στη συνάντηση αυτή το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου εκπροσώπησαν οι μαθητές του Β1: Χριστίνα Γιαλλουράκη, Κέλλυ Εμμανουηλίδη, Νικόλ Καραταπάνη, Αγγελική Καρυδάκη, Άρης Κουλουμπράκης, Νεκταρία Μαλκογιάννη, Αλεξάνδρα Μουτσοντέμι, Μελίνα Νταλάνη, Μιχαήλ-Άγγελος Πετρακίδηςκαι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου: Παναγιώτης Αδαμόπουλος, Ελισάβετ Μαυρουδή, Κωνσταντίνα Τσάπρα, Ζέφη Τσατσά και Αλεξάνδρα Σιώπη (υπεύθυνη υλοποίησης του σχεδίου).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση των σχολείων και των περιοχών από όλα τα εταιρικά σχολεία και επιλέχθηκε το λογότυπο του σχεδίου, μετά από διαγωνισμό με τη χρήση του ψηφιακού εργαλείου Tricider.

Ένα δύσκολο εγχείρημα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των χωρών περιορισμένους στα σπίτια τους, εκτός από το γαλλικό σχολείο, όπου τα μαθήματα διεξάγονται δια ζώσης, ακολουθώντας όμως αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Κύριος στόχος αυτής της συνάντησης υπήρξε η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και η υλοποίηση συνεργατικών δράσεων για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος. Μέσα από τις παρουσιάσεις των μαθητών των εταιρικών σχολείων θα δημιουργηθεί συνεργατικός χάρτης με τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για να συμβάλλουμε στη διατήρηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας.

Ευχή όλων των συμμετεχόντων ήταν οι επόμενες συναντήσεις του διετούς αυτού σχεδίου να υλοποιηθούν πραγματικά και όχι εικονικά, έχοντας ξεπεράσει αυτή την παγκόσμια υγειονομική κρίση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου