ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λ. Γρηγοράκος: “Eίμαστε έτοιμοι” για τον ιό Έμπολα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Εμπολα-άσκηση

Στην Ελ­λά­δα υπάρ­χει ετοι­μό­τη­τα για τον ιό Εμπο­λα, δια­βε­βαί­ω­σε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Υγεί­ας Λε­ω­νί­δας Γρη­γο­ρά­κος, στο πε­ρι­θώ­ριο της ημε­ρί­δας του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία, που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη.

“Εί­μα­στε έτοι­μοι. Κά­νου­με αυτά που πρέ­πει να κά­νου­με. Παίρ­νου­με τα προ­λη­πτι­κά μέτρα. Εχου­με φτιά­ξει κι έναν θά­λα­μο στο “Αμα­λία Φλε­μινγκ”, με δύο κρε­βά­τια. Αυτό που μας εν­δια­φέ­ρει είναι να μην έχου­με κα­νέ­να πε­ρι­στα­τι­κό. Από κει και πέρα ας ευ­χη­θού­με να μην το έχου­με αυτό το πε­ρι­στα­τι­κό, αλλά θα εί­μα­στε έτοι­μοι”, δή­λω­σε ο κ. Γρη­γο­ρά­κος.

Σε ερώ­τη­ση ποιο νο­σο­κο­μείο θα είναι στη Θεσ­σα­λο­νί­κη το κέ­ντρο ανα­φο­ράς για τον ιό αρ­νή­θη­κε να δη­μο­σιο­ποι­ή­σει ποιο νο­σο­κο­μείο προ­ε­τοι­μά­ζε­ται γι αυτόν τον ρόλο και ση­μεί­ω­σε : «Η Θεσ­σα­λο­νί­κη είναι ένας χώρος πολύ πιο μα­κριά σε σχέση με την εί­σο­δο κά­ποιων στη χώρα . Αυτή τη στιγ­μή, αυτό που μας εν­δια­φέ­ρει, είναι να ελέγ­ξου­με τις εξό­δους των ασθε­νών αυτών από τις χώρες τους, οι οποί­οι μπο­ρεί να μο­λύ­νουν τις άλλες χώρες», πρό­σθε­σε.

Επι­βε­βαί­ω­σε ότι στο αε­ρο­δρό­μιο “Μα­κε­δο­νία” της Θεσ­σα­λο­νί­κης υπάρ­χει χώρος απο­μό­νω­σης για πε­ρι­στα­τι­κό με ιό Εμπο­λα και ση­μεί­ω­σε: «Τον έχου­με ετοι­μά­σει, αλλά πι­στεύ­ου­με ότι θα είναι τε­λευ­ταίο μέτρο».

Πηγή: ΑΝΑ-ΜΠΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.