Θα μετάσχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ακταίον η πολιτική εκδήλωση του κόμματος ” Ποτάμι “.
Ο κ. Τατσόπουλος ξεκίνησε την τοποθέτηση του με την πολιτική του πορεία . Στη συνέχεια μίλησε για το μεταναστευτικό.
” Η ΕΕ ζητά από την Ελλάδα αντιφατικά πράγματα . Της ζητά να είναι πύλη εισόδου. Της ζητά να είναι και ζώνη ανάσχεσης. Αυτά τα δύο δημιουργούν μια φυλακή. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκαν προβλήματα με τους παρατυπους μετανάστες”, τόνισε ο κ. Τατσόπουλος και πρόσθεσε πως ή Ευρώπη αντιμετώπιζε το θέμα με εθελοτυφλία.
Ο κ. Τατσόπουλος τόνισε πως άλλες χώρες όπως ή Ελβετία είχαν διαθέσει χρήματα αρκετά σε αντίθεση με την Ελλάδα που είχε λίγα χρήματα .
” Έγιναν έργα αλλά δεν ήταν αυτά που έπρεπε. Στα άσχημα κέντρα που δημιουργήθηκαν ήταν για λίγους ανθρώπους. Οι φουρνιές που έρχονται όμως είναι αμέτρητες. Μου ανέφεραν πως καταλυτικός παράγοντας στο θέμα ήταν ή Τουρκία . Ή γειτονική χώρα μπορεί να σταμάτησε τις μεταναστευτικές ροές. Επίσης δεν μπορεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν στην Ευρώπη “, τόνισε ο κ. Τατσόπουλος και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη το πρόβλημα .
” Θέλησαν να παίξει ή Ελλάδα το ρόλο του κακού στην Ευρώπη για το μεταναστευτικό. Ήταν μια υποκρισία που διαλύθηκε όταν οι μετανάστες έφθασαν στα σύνορα της Γερμανίας. Ή κ. Μέρκελ έκλεισε τα σύνορα. Δεν υπάρχει μαγική λύση . Αν δεν αναθεωρηθεί ή συνθήκη Δουβλίνο 2 και αφού ή Ευρώπη δεν δίνει λύση όλες οι κυβερνήσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πολιτική για το πρόβλημα”, τόνισε .
Για τις εκλογές τόνισε πως είναι ή πιο αναίτια αναμέτρηση.
” Γίνεται μάχη για να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα εσωκομματικά προβλήματα . Το μνημόνιο είναι ένας τακτικός ελιγμός . Αυτό έκανε ο πρωθυπουργός. Αυτοί που θέλουν να αλλάξουν το μνημόνιο είναι οι ίδιοι που το ψήφισαν. Ζούμε στην Ελλάδα το Μάτριξ. Αυτή την παράνοια έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Αυτό βοηθά το Ποτάμι. Ότι και να γίνει το κόμμα θα είναι στην κυβέρνηση. Δεν ισχυει ή κατάρα της χαμένης ψήφου. Υπάρχει όμως ο εκλογικός νόμος. Με αυτόν είναι αδύνατο να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα “, δήλωσε ο κ. Τατσόπουλος και πρόσθεσε πως το Ποτάμι θα συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα .
Ο κ. Τατσόπουλος τόνισε πως ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι μονόδρομος
” Έχουμε τη μελαγχολία της αριστεράς. Επί χρόνια είχαμε κυβερνήσεις που θέλουν να κάνουν κυβερνήσεις. Έχουμε δύο τρελούς το δεξιό και το αριστερό λάθος. Είμαστε αναγκασμένοι να κυβερνηθεί το θέμα ή να κλείσουμε το μαγαζί. Έτσι θα γίνει ή Ελλάδα Αλβανία κάτι που θέλει ή Λαϊκή Ενότητα. Είμαστε κοντά στο να γίνει αυτό. Το Ποτάμι πρέπει να στηριχθεί γιατί είναι χρήσιμο κόμμα “, τόνισε ο κ. Τατσόπουλος .
” Είναι πολύ εύκολο οι πολίτες να ακούσουν τις σειρήνες των άλλων κομμάτων. Πίστευα πως θα μπορούσαμε να ξεμπερδέψουμε με το λαϊκισμό . Ο λαός έχει γαλουχηθεί με παράξενο τρόπο . Πιστεύει πως ξέρει τα πάντα . Αυτός ο λαός θεωρεί πως είναι σοφός και δεν έχει ευθύνη. Με το σύστημα της πνευματική ς οκνηρίας επιβιώνει ο λαϊκισμός “, δήλωσε ο κ. Τατσόπουλος .
Το “Ποτάμι” δεν μπορεί τόνισε ο κ. Τατσόπουλος να γίνει ένα ακόμη λαϊκιστικό κόμμα.
Ο κ. Τατσόπουλος αναφέρθηκε σε όσα έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας και δεν τα υλοποίησε.
“Ο κόσμος ψηφίζει με οργή και θυμό και μελαγχολία “, τόνισε ο κ. Τατσόπουλος που αναφέρθηκε και στην κόντρα που είχε με τον κ. Λεβέντη.
“Ακόμη και όλα τα στοιχεία για τον κ. Φλαμπουράρη βγουν στη φορά θα γίνουν διαψεύσεις . Είδαμε να γίνεται ή ανατροπή όσων υποσχέθηκαν. Τίποτε από όσα δεσμεύτηκαν δεν έγιναν . Από τη στιγμή που υτπ Ποτάμι θα μετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας θα αφήσει το στίγμα του και θα δείξει το σωστό δρόμο” υπογράμμισε ο κ. Τατσόπουλος .
Ο κ. Τατσόπουλος τόνισε πως δεν μπορούν με ορθό λόγο να αντιμετωπιστούν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν όπως είπε πολύ περίεργες απόψεις που θα οδηγούσαν σε έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
” Τώρα ο κ. Τσίπρας θα έχει μαζί του το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Δεν αρκεί το ΠΑΣΟΚ”, τόνισε .

Επικρίσεις για τη Χρυσή Αυγή

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Τατσόπουλος για τη Χρυσή Αυγή την οποία χαρακτήρισε ως παραστρατιωτική οργάνωση.
Εξήγησε και τους λόγους που ο κ. Μιχαλολιάκος μίλησε για τη δολοφονία του Πέτρου Φυσσα.
” Ίσως του ξέφυγε για τη δολοφονία ή το έκανε για να συσπειρώσει το κόμμα του”, τόνισε
Για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως είναι δημιούργημα του Τσίπρα και όχι του Λαφαζάνη .
” Πιστεύω πως ή Λαϊκή Ενότητα δεν θα μπει στη Βουλή. Μπορεί και το ΠΑΣΟΚ να μείνει εκτός Βουλής “, τόνισε ο κ. Τατσόπουλος που ήταν ιδιαίτερα σκληρός και με τον κ. Λαφαζάνη .
” Δεν είναι δυνατό να συνεργαστουμε και με τους ΑΝΕΛ” , τόνισε ο κ. Τατσόπουλος.
Στην πολιτική εκδήλωση αναγνώστηκε και μήνυμα που έστειλε η κ. Κική Τσακίρη

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ