«H Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα στη χώρα. Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου η “Πρώτη φορά Αριστερά” θα γίνει “Ποτέ ξανά Αριστερά”».

Την δήλωση αυτή έκανε προχθές το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, στο θερινό κινηματογράφο «Ρόδον».
Τον κ. Μητσοτάκη προλόγισε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Νοτίου Αιγαίου της ΝΔ κ. Παναγιώτης Μιχαήλου, ο οποίος τόνισε πως «η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές».
Ακολούθησε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΝΔ που απαρτίζεται από τους κκ. Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη, Γιάννη Παππά, Μίκα Ιατρίδη, Στέφανο Δράκο και Νινέτα Μανούση.
Ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε στους πολίτες την αισιοδοξία του για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. «Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον πολύ καλά ότι η Ελλάδα έχει σήμερα ανάγκη από μια Κυβέρνηση πραγματισμού. Μια Κυβέρνηση πλατιών συνεργασιών. Μια Κυβέρνηση με πολιτικό ορίζοντα τον Μάιο του 2019. Μια Κυβέρνηση που μόνο με νίκη της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να σχηματιστεί», τόνισε με έμφαση ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Το εθνικό συμφέρον σήμερα εξυπηρετείται με μια Κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης με άξονες τις αρχές και την ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας. Μια τέτοια Κυβέρνηση είναι σε θέση να κινητοποιήσει τους “αρίστους” οι οποίοι θα επωμισθούν την ευθύνη υλοποίησης ενός τεχνοκρατικά απαιτητικού προγράμματος. Οι πολίτες πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη με σιγουριά ότι κάνουν την ορθή επιλογή και με βεβαιότητα ότι το τρίτο θα είναι και το τελευταίο πρόγραμμα που θα χρειαστεί να υλοποιήσει η Ελλάδα», τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Την Κυριακή ξεμπερδεύουμε με την Αριστερά. Το ροζ συννεφάκι που μας ανέβασε ο κ. Τσίπρας ισοδυναμεί με την καταστροφή. Τώρα μας ζητά μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν την αξίζει γιατί είναι πρωτοφανής η ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία. Δημιουργήθηκε ύφεση και προβλήματα για τις επιχειρήσεις. Όλα όσα προβλέψαμε έγιναν στη χώρα εκτός ευτυχώς από το grexit», τόνισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε μια συμφωνία την οποία δεν πιστεύει και ως εκ τούτου δεν μπορεί να την εφαρμόσει.
«Αν δεν ήταν η ΝΔ δεν θα περνούσε η συμφωνία. Εμείς κρατήσαμε όρθια τη χώρα και υποστήκαμε τις συνέπειες. Το πρόγραμμα εμείς πιστεύουμε πως θα πρέπει να εφαρμοσθεί για να ξεπεράσει η χώρα τα προβλήματα. Αν αυτό δεν γίνει η χώρα θα βρεθεί ξανά στο ίδιο αδιέξοδο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας ηγείται ενός διασπασμένου κόμματος.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση και για ανικανότητα σε όλους σχεδόν τους τομείς.
«Αυτοί που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τα μικρά, τα μεσαία και τα μεγάλα ζητήματα, δεν αξίζουν μια ευκαιρία ακόμη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί επέστρεψαν στο δημόσιο υπάλληλοι που έπρεπε να είναι σε αργία.

«Αυτό είναι το νέο που επικαλούνται. Μας ομιλούν για διαφθορά και διαπλοκή. Να είναι όμως πιο προσεκτικοί, όταν κουνούν το χέρι σε αυτή την παράταξη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως η αριστερά έχει πρώτη λερώσει τη φωλιά της.
«Είναι σημαντική πολύ η πολιτική σταθερότητα. Αυτή μπορεί να τη διαφυλάξει η ΝΔ. Για τον λόγο αυτό οι πολίτες θα τη φέρουν στην πρώτη θέση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο ως το πιο σύντομο ανέκδοτο της πολιτικής.
«Ευρείες συνεργασίες θα κάνουμε. Με τη ΝΔ πρώτο κόμμα σε τρεις ημέρες η χώρα θα έχει κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους ψηφοφόρους που ψήφισαν άλλα κόμματα να στηρίξουν τη ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πολιτική που ακολούθησε όταν ήταν στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης.
Αναφορά έκανε και στις συνεργασίες μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. «Δεν πρέπει να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς της ΕΕ, αλλά να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και να γίνουν επενδύσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να κάνουν αγώνα μέχρι την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες.
«Χάσαμε πέντε δύσκολα χρόνια και ήρθε η ώρα να τα αφήσουμε πίσω. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για τη χώρα. Μόνο η ΝΔ μπορεί να προχωρήσει μπροστά και να επαναδιαπραγματευθεί με τους ευρωπαίους. Δεν μας αξίζει να μας κοιτούν ως φτωχούς συγγενείς της ΕΕ. Σας ζητώ να κάνουμε μεγάλο αγώνα. Οι εκλογές κρίνονται μέχρι να κλείσουν οι κάλπες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ «να μην επαναπαυθούν ούτε λεπτό».

Συνέντευξη τύπου
Τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες δεν πρέπει να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στον κ. Αλέξη Τσίπρα εξήγησε, σε συνέντευξη τύπου χθες, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Νοτίου Αιγαίου κ. Μιχαήλου και τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος.
Προλογίζοντας τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Μιχαήλου τόνισε πως η μεγαλειώδης συγκέντρωση προχθές το βράδυ στον θερινό κινηματογράφο «Ρόδον» δείχνει ότι η ΝΔ οδεύει συσπειρωμένη προς τη νίκη.
«Η καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας οφείλεται στην ανάγκη του κ.Τσίπρα να διαχειριστεί τα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός του. Δεν πιστεύει στο πρόγραμμα το οποίο υπέγραψε και δεν θα μπορέσει να το υλοποιήσει. Αν έρθει πρώτος στις εκλογές να μην υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα θα βουλιάξει πάλι πίσω στην κατάσταση της αστάθειας και το grexit θα πλανάται πάνω από τη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασπαστεί και η κίνηση των 53 βουλευτών θα δυναμιτίσει την προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος στην περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως η ΝΔ διεκδικεί την πρωτιά στις εκλογές «για να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα και να διαμορφώσει μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα προβλήματα που ταλανίζουν την Παιδεία και τόνισε πως είναι αδιανόητο και εθνικά απαράδεκτο να έχουν κλείσει, ελλείψει εκπαιδευτικών σχολεία και σε μικρά νησιά, όπως το Καστελόριζο.
Σε ερώτηση σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να διαφυλαχθούν οι ιδιαιτερότητες των νησιών.
«Ο κ. Τσίπρας εισηγήθηκε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Ο κ. Π. Καμμένος δήλωσε πως θα πάψει να υπάρχει αν καταργηθούν. Είναι πιθανό να συμβεί αυτό, γιατί ο κόσμος δεν θα τον στηρίξει. Δεν θέλω να δώσω υποσχέσεις. Το θέμα θα μας απασχολήσει μετά τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης που αναφέρθηκε και στο ΕΣΠΑ.
Ειδικά για τους εργαζόμενους στο δημόσιο δεσμεύθηκε πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις.
«Το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο, που μας ταλαιπώρησε όλους, έχει κλείσει οριστικά. Αυτό ισχύει μόνο για όσους είναι επίορκοι και προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά. Οι παρεμβάσεις που έγιναν από τον κ. Κατρούγκαλο ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση. Για τους Δήμους δεν είχα αρμοδιότητα. Επιμένω όμως ότι οι δομές τους θα πρέπει να αξιολογηθούν. Το θέμα δεν είναι ο περιορισμός του ανθρώπινου δυναμικού όσο ή καλύτερη αξιολόγησή του. Μένω υπέρμαχος της κινητικότητας ως εργαλείου καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, στο δημόσιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό και τόνισε πως οι αφίξεις παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα αυξήθηκαν πάρα πολύ. «Το ζήτημα είναι περίπλοκο. Μόνο η ΝΔ μπορεί να χειριστεί το θέμα της φύλαξης των συνόρων και τη συνεργασία με την Ευρώπη. Πρέπει η ταυτοποίηση να γίνεται γρήγορα. Να υπάρχει μέριμνα για τους πρόσφυγες και επιμερισμός τους στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως θα πρέπει να γίνουν πολλά σε επίπεδο προβολής για να βελτιωθεί η εικόνα των νησιών που επλήγησαν από το μεταναστευτικό στο εξωτερικό.

Συναντήσεις
Νωρίς χθες το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ και αμέσως μετά με τον πρόεδρο της ΕΞΡ κ. Αντώνη Καμπουράκη και άλλα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων. Συνάντηση είχε και με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Θανάση Σταμούλη. Μάλιστα εξήρε το γεγονός ότι στη Ρόδο έχει υπογραφεί και είναι σε ισχύ τοπική σύμβαση εργασίας.
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τον Αστυνομικό Διευθυντή, ταξίαρχο Φώτη Νικολόπουλου, ενώ συναντήθηκε και με το προεδρείο και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου.
Ο τέως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το μείζον θέμα των μεταναστών και των προσφύγων, καθώς όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη Περιφέρεια, μαζί με αυτήν του Βορείου Αιγαίου, σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή τους. Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες του κ. Χατζημάρκου και είχε την ευκαιρία να υπενθυμίσει τους επτά βασικούς άξονες μιας γόνιμης ελληνικής παρέμβασης που έχει καταθέσει για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού. Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το ιστορικό αρνητικό ρεκόρ σε αριθμό κλειστών σχολείων που καταγράφουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε ακόμη με τον δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο, από τον οποίο ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ