Υλικοτεχνική βοήθεια θα προσφερθεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τις δράσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος στα νησιά, με σκοπό την υγειονομική θωράκιση των στελεχών του Λιμενικού, αλλά και την εξυπηρέτηση μεταναστών που διαβιούν υπό αντίξοες συνθήκες.

Το παραπάνω αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα εφοδιάσει με εξοπλισμό ανάγκης τα νησιά, ο οποίος περιλαμβάνει 2.500 φόρμες, 1.500 υπνόσακους, 2.500 μάσκες, καθώς και 1.500 κιτ, τα οποία θα διανεμηθούν αναλόγως έπειτα από εκτίμηση των αρμόδιων αρχών.

Ο Οργανισμός βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και συνέργεια στις εμπλεκόμενες -με το μεταναστευτικό ζήτημα- αρχές, αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Ζώη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιο Αθανασόπουλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ