Όμιλοι Φουσκωτών Σκαφών από το Βόρειο Αιγαίο και την Εύβοια, συναντήθηκαν το Σάββατο στους Φούρνους.

Στη συνάντηση βρέθηκαν σκάφη από το Καρλόβασι της Σάμου, όπως επίσης και από τον Μακεδονικό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών και των άλλων ομίλων που θα φθάσουν στο Καρλόβασι και από εκεί θα κατευθυνθούν για τη Λέρο, ενόψει της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φουσκωτών Σκαφών και της 2ης αγωνιστικής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Φουσκωτών Σκαφών Viper Ribs 2015.

Ο στόλος των δώδεκα σκαφών που συγκεντρώθηκε, αποτελούνταν από ένα σκάφος από τον διοργανωτή Λεριακό Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών και φυσικά από τα σκάφη των προέδρων του ΕΟΦΣ του ΟΦΣΛ και του ΜΟΦΣ από την Εύβοια, τη Μυτιλήνη και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Ο μικρός στόλος γέμισε την πρώτη προβλήτα του λιμανιού των Φούρνων, ενώ το βράδυ όλοι οι ιστιοπλόοι βρέθηκαν στο γλέντι της Παναγιάς της Φουρνιώτισας. Ο πολιτιστικός σύλλογος του νησιού είχε ετοιμάσει γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και νησιώτικη ορχήστρα με χορό μέχρι το πρωί στους ρυθμούς του Ικαριώτικου.

Την πρωί της Κυριακής έγιναν οι ανταλλαγές σημαιών, δώρων και εμπειριών μεταξύ των ιστιοπλόων που κατευθύνονται στη Λέρο, με ευχάριστη έκπληξη, τη στιγμή της ανταλλαγής των σημαιών, την άφιξη του πρώην προέδρου του ΜΟΦΣ, Κ. Ρόκκα.

Πλέον, ο στολίσκος κατευθύνεται για τους Αρκούς, εν συνεχεία για τους Λειψούς και την Πάτμο, ενώ την Πέμπτη θα φτάσει στη Λέρο για της εκδηλώσεις. Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών έστειλαν σε όλους το μήνυμα ότι μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και τώρα για τις αθλητικές εκδηλώσεις της Λέρου, όπου οι άνθρωποι του τοπικού Ομίλου περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη τους.

Θυμίζουμε, ότι η 10η Πανελλήνια Συνάντηση Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών διοργανώνεται από τον Λεριακό Όμιλο Σκαφών με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Επαρχείο Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας και το Δήμο Λέρου ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών (Ε.ΟΜ.Ο.Φ.Σ.). Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ