Ειδήσεις

Χατζημάρκος: Η χώρα και τα νησιά του Αιγαίου έχουν γινει παιδική χαρά

Την Τρίτη 18 Αυγούστου ο Γιώργος Χατζημάρκος μίλησε στον Γιώργο Κακούση για το μεταναστευτικό

Συνέντευξη Γ. Χατζημάρκου

«Το μεταναστευτικό είναι μια αρμοδιότητα αποκλειστικά και μόνο της κεντρικής διοίκησης, της κεντρικής κυβέρνησης. Κι έχουμε αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση που δεν ασκεί την αρμοδιότητά της και μεταφέρει το βάρος της ευθύνης αυτής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να κάνει κριτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μακάρι αυτά που είχαμε κάνει εμείς για το μεταναστευτικό να γίνονταν και από άλλους φορείς στην χώρα μας. Πάνω από 2.000 μετανάστες έχουν φτάσει στη Λέρο. Το τι γίνεται, πώς έχουν κι αν έχουν καταγραφεί κι αν τους μετράει κανείς πια, αφήστε το. Θα γίνουμε πολύ δυσάρεστοι εδώ πέρα. Η χώρα έχει γίνει κάτι σαν παιδική χαρά. Τα παιδιά, παιδιά είναι, δεν τα μετράει κανείς.

Στην Κω το νούμερο σήμερα μπορεί να έχει ξεπεράσει και τις 4.500 μετανάστες. Στη Χάλκη, σε ένα μικρό νησάκι χθες, ψάχναμε κάποιους που χάθηκαν στα βράχια. Κι αν θέλετε την ταπεινή μου άποψη, μάλλον δεν ήταν μετανάστες αυτοί που χάθηκαν, γιατί μιλάμε για ένα σημείο του νησιού, στο οποίο, αν αφήσεις τους μόνιμους κατοίκους, αυτούς που γεννήθηκαν και δεν έχουν φύγει ποτέ από το νησί, δεν ξέρουν να φύγουν. Και βγήκαν εξήντα άτομα χθες, στο πίσω μέρος του νησιού που είναι βραχώδες και τρεις από αυτούς συνέχισαν κατευθείαν και φύγανε και δεν περιμένανε να τους μαζέψει κανείς, Λιμενικό ή κάτι άλλο, κι ακόμα τους ψάχνουμε. Εγώ δεν πιστεύω ότι αυτοί ήταν μετανάστες. Κάτι άλλο κι όχι μετανάστες. Κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη συντεταγμένη πολιτεία, άνομοι.

Έχουν περάσει τους 10.000 μετανάστες τώρα. Σε όλα τα νησιά, στο σύνολο. Μόνο το διήμερο αυτό, είχαμε 1.900 μετανάστες.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου