Ειδήσεις

Απαλλαγή των Δήμων από το φόρο εισοδήματος ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, με την οποία ζητάει άμεση συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Πατούλης θα ζητήσει την απαλλαγή των Δήμων και των νομικών τους προσώπων από το φόρο εισοδήματος από κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου. Όπως τόνισε ο ίδιος, σε διαφορετική περίπτωση «οι προϋπολογισμοί των Δήμων , κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα».

Το ίδιο αίτημα είχε υποβληθεί από τους Δήμους και τον Ιούνιο, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα στις 26/6/2015.

Η ΚΕΔΕ , μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι « οι οδηγίες που δόθηκαν στους ΟΤΑ με την ΚΥΑ 29530/25.07.2014 για το πώς θα καταρτιστούν οι προϋπολογισμοί των δήμων για το έτος 2015 πουθενά δεν προβλέπουν πιστώσεις για την κάλυψη δαπανών που προκύπτουν από την επιβολή φορολογίας στους δήμους. Κατ’ αποτέλεσμα να παρίσταται αδύνατο σήμερα να πληρωθούν τα σχετικά ποσά από τους δήμους λόγω της ανυπαρξίας πρόβλεψης των πιστώσεων στους κατ’ ιδίαν προϋπολογισμούς τους».

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου