• Προβληματικός τροχός ανάγκασε τον πιλότο αντί για το αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» της Κω να κατευθυνθεί στη Ρόδο, όπου ενεργοποιήθηκε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τους επιβάτες
Στιγμές αγωνίας βίωσαν περίπου 150 επιβάτες πτήσης της Eurowings, όταν το αεροσκάφος παρουσίασε πρόβλημα στον έναν από τους τροχούς του μετά την απογείωσή του από την Κολωνία της Γερμανίας. Η πτήση είχε αρχικό προορισμό το αεροδρόμιο της Κω «Ιπποκράτης», ωστόσο ο πιλότος, διατηρώντας ψυχραιμία και επαγγελματισμό αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, που διαθέτει μεγαλύτερες και καταλληλότερες υποδομές για διαχείριση τέτοιων περιστατικών.
Καθώς το σενάριο σπασμένου ή σκασμένου ελαστικού στον αέρα ελλοχεύει κινδύνους κατά την προσγείωση, το αεροδρόμιο Ρόδου τέθηκε άμεσα σε κατάσταση συναγερμού. Ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας, με την πλήρη ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των ομάδων πρώτης ανταπόκρισης, σύμφωνα με πηγές της Fraport Greece.
Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε τελικά στις 09:15 π.μ. το πρωί της Πέμπτης σε παράλληλο διάδρομο, ώστε να μην επηρεαστεί η ροή των υπολοίπων πτήσεων. Το αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια, χωρίς να χρειαστεί επείγουσα εκκένωση, και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν ομαλά. Επίσημες πηγές της Fraport Greece, τονίζουν ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Ορισμένοι από τους επιβάτες δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν από το πλήρωμα για την αλλαγή πορείας λόγω «τεχνικού προβλήματος», χωρίς να διευκρινιστεί άμεσα η φύση του κινδύνου. Η ψυχραιμία του πληρώματος και η σταθερότητα των πιλότων συνέβαλαν καθοριστικά στην αποφυγή πανικού.
Οι επιβάτες παρέμειναν στο αεροδρόμιο μέχρι η Eurowings να αποστείλει νέο αεροσκάφος για να συνεχίσουν την πτήση τους προς την Κω. Παράλληλα, αναμένεται η άφιξη ειδικού τεχνικού συνεργείου της εταιρείας, προκειμένου να διενεργηθεί ενδελεχής έλεγχος στο αεροσκάφος και να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Το περιστατικό ανέδειξε για άλλη μία φορά την ετοιμότητα του αεροδρομίου της Ρόδου, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά, αποσπώντας θετικά σχόλια για την επιχειρησιακή του ετοιμότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον πίνακα αφίξεων του αεροδρομίου Ιπποκράτης της Κω η πτήση αναμένετο να προσγειωθεί στο νησί χθες στις 20:15.
17-07-2025 – 08:55
Αεροπορική Εταιρία Eurowings
Αριθμός πτήσης EW658
Αεροσκάφος 320
Σχόλια Καθυστέρηση 20:15
Τελευταία Ενημέρωση 17-07-2025 13:44:06