Ειδήσεις

Επιταγή 500.000€ στο Δήμο από τις «Πηγές Καλλιθέας»!

Επιταγή αξίας πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ παρέδωσε χθες στο δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρόεδρος της εταιρείας «ΔΕΡΜ ΑΕ» κ. Γιάννης Περδίκης.

Αυτό, όπως τόνισαν σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν χθες, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο κ. Γιάννης Περδίκης και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Βασίλης Ψυλλάκης, δείχνει πως υπάρχουν και εταιρείες, που λειτουργούν σωστά και αποδίδουν κέρδη.
Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Γιάννης Περδίκης για εταιρείες των πρώην Δήμων που λειτουργούσαν με βάση τις πελατειακές σχέσεις.

«Μετά τον έλεγχο που κάναμε στις πρώην Ανώνυμες Εταιρείες των πρώην ΟΤΑ κρίναμε ότι δεν έπρεπε να εφαρμοσθεί στη μονομετοχική το μοντέλο λειτουργίας τους. Κρίναμε πως έπρεπε να τα αλλάξουμε όλα. Για να το καταφέρουμε αυτό έπρεπε να ανατρέψουμε το σύστημα που είχε εγκλωβίσει τις ΑΕ στις δικές του μεθόδους. Η λειτουργία τους ήταν βασισμένη σε πελατειακές σχέσεις. Γίνονταν και αλόγιστες προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Οι εταιρείες ήταν παντός σκοπού. Στις περισσότερες, αν όχι σε όλες, υπήρχε μηδενική οικονομική διαχείριση και έλεγχος. Αποφασίσαμε πως όλα αυτά έπρεπε να τελειώσουν», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης και πρόσθεσε πως η εταιρεία του Δήμου Ρόδου στήθηκε με νέο οργανόγραμμα και κανονισμούς.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας δήλωσε πως τίποτε δεν θα προχωρούσε σωστά αν η διοίκηση της «ΔΕΡΜ ΑΕ» δεν είχε τη συμπαράσταση του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.
«Δεν έχω κανένα ενδοιασμό να αναφέρω ότι σε όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε καμία παρέμβαση στο έργο μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Στάθη Κουσουρνά για τη στήριξη και τη συνεργασία. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε κερδοφορία και στις τέσσερις χρήσεις. Και η φετινή χρονιά θα κλείσει καλά. Λειτουργούμε χωρίς να επιβαρύνουμε το Δήμο, όπως οι εταιρείες των πρώην ΟΤΑ, που έγιναν η αιτία να κλειδώσει ο ΑΦΜ του. Εμείς καταφέραμε να αποπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας στους προμηθευτές και στο προσωπικό. Τακτοποιήσαμε όλους τους φόρους προς το δημόσιο και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση, μετά από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της και της γενικής συνέλευσης, να διανείμουμε μέρισμα 500.000 ευρώ στο δήμαρχο. Περιμένουμε έγκριση από τον πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου για να δοθούν άλλα 200.000 ευρώ στο Δήμο από τη διαχείριση ακινήτων για τα οποία έχουμε την ευθύνη. Θα παραδώσουμε αργότερα το σχετικό ένταλμα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που έγιναν στο «ΑΚΤΑΙΟΝ», στην Κοιλάδα των Πεταλούδων αλλά και στις παραλίες.
«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες. Είχαμε τους ελέγχους από τον επίτροπο. Ακόμη και οι προμήθειες ελέγχονταν. Όλα αυτά μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα γιατί δεν μπορούσαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στο ΣτΕ για να προσλάβουμε το προσωπικό μας στο τέλος Ιουνίου και να ανοίξουμε όλα τα υποκαταστήματα. Η λειτουργία της «ΔΕΡΜ ΑΕ» είναι υποδειγματική. Εκτιμώ πως θα πρέπει να συνεχίσει να είναι μια εταιρεία- υπόδειγμα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Περδίκης.
Σε ερώτηση σχετικά με τα κέρδη της εταιρείας, ο κ. Γιάννης Περδίκης δήλωσε:
«Για το έτος 2011 τα κέρδη προ φόρων ήταν 566.000, το 2012 550.000 και το 2013 508.000. Για το 2014 θα σας ενημερώσουμε όταν θα κλείσει ο ισολογισμός».
Σχετικά με τις εταιρείες των πρώην ΟΤΑ που λειτουργούσαν με βάση τις πελατειακές σχέσεις, ο κ. Περδίκης δήλωσε:
«Είναι γνωστές και έχουν αναφερθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εκεί δήλωσα ποιες θα πρέπει να πάνε για λύση και εκκαθάριση. Ειδικά σε δυο τρεις τα μεγέθη ήταν τεράστια. Αναφέρομαι στη ΡΟΔΩΝ ΑΕ, στην ΑΔΕΚΑΜ και στην πρώην ΑΔΕΚΤ. Υπήρξαν και άλλες ΑΕ, που είχαν χρέη».

«Η λειτουργία της ΔΕΡΜ ΑΕ είναι διαφορετική από αυτή εταιρειών παρόμοιου σκοπού. Κατάφερε στα τρία χρόνια που υπάρχει να διαγράψει θετική πορεία. Λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια έχοντας μια κοινωνική στόχευση. Είναι σημαντική επιτυχία της δημοτικής αρχής που οι Πηγές Καλλιθέας και το Ακταίον περιήλθαν στην κυριότητα του Δήμου και δεν εκχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για να εκποιηθούν», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
«Θεωρώ πως η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για το Δήμο μας. Δεν έχει συμβεί ξανά μια εταιρεία να διοχετεύει ένα τόσο μεγάλο ποσό στο Δήμο. Δεν ενδώσαμε σε πιέσεις και ρουσφετολογικές απαιτήσεις που είχαν κάποιοι. Μας αρκούσε η εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο δήμαρχος. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κουσουρνά για το ταξίδι που κάναμε μαζί. Να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που έδειξε. Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Βασίλης Ψυλλάκης, που αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που έγιναν στις παραλίες. Ανακοίνωσε πως γαλάζια σημαία θα έχει η παραλία στο ΕΛΛΗ. Για αυτό θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση στο τέλος του Ιουλίου.

Για τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραλία της Γλυφάδας ο κ. Ψυλλάκης δήλωσε, πως είναι δύσκολο να γίνουν παρεμβάσεις.
Διάκριση για τις
Πηγές Καλλιθέας
Τιμητική διάκριση έλαβαν οι Πηγές Καλλιθέας από τον ταξιδιωτικό ιστότοπο Trip Advisor με βάση τις άριστες εντυπώσεις χιλιάδων επισκεπτών.
“Οι Πηγές Καλλιθέας, όπως δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρόεδρος της εταιρείας ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Γιάννης Περδίκης, έλαβαν τιμητική διάκριση από το TripAdvisor, τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ιστότοπο παγκοσμίως, που τις κατατάσσουν στα κορυφαία αξιοθέατα της Ρόδου με βάση την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του μνημείου, την ανυπέρβλητη ομορφιά του τοπίου και τις ποιοτικές, σύγχρονες υπηρεσίες φιλοξενίας που προσφέρουν”.
Το βραβείο βασίζεται αποκλειστικά στην ποιότητα των κριτικών και των σχολίων των επισκεπτών, μέσω του TripAdvisor κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Τι ήταν αυτό που εντυπωσίασε τους επισκέπτες των Πηγών Καλλιθέας; Οι εντυπώσεις τους μεταφέρονται γλαφυρά και αναφέρονται:

• Στην αρχιτεκτονική του μνημείου και το ιδιαίτερο πάτωμα με την τέχνη του βοτσαλωτού.
• Στη συγκλονιστική θέα και τη ρομαντική ατμόσφαιρα, τους χώρους όπου γυρίστηκαν γνωστές ταινίες.
• Τον γραφικό όρμο με το υπέροχο φυσικό κάλλος, την καθαρή και ζεστή θάλασσα για μπάνιο και την ποικιλία ψαριών που μπορεί να θαυμάσει κανείς με τις καταδύσεις.
• Στην καθαριότητα του χώρου, την καλή συντήρηση και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
• Στο γάμο τους και το εκπληκτικό περιβάλλον που έκλεψε τις εντυπώσεις ή στη συμμετοχή σε ένα γάμο που τους άφησε άφωνους με τη μοναδικότητα του χώρου και της θέας.
• Στη γραφική καφετέρια για δροσιά, ανάπαυλα, απόλαση και τη ρομαντική ατμόσφαιρα το βράδυ.
• Στην επίσκεψη με σκάφος, από όπου η θέα του όρμου της Καλλιθέας, αφήνει άφωνους τους επισκέπτες.
• Τις εκθέσεις, τα πολιτιστικά δρώμενα.

“Ο κλάδος του τουρισμού δίνει μεγάλη σημασία στα σχόλια που αναπτύσσονται μέσω του διαδικτύου και επηρεάζουν τους δυνητικούς επισκέπτες. Το TripAvisor, με 65 εκατ. χρήστες, χιλιάδες καθημερινά σχόλια και αναζητήσεις είναι σημαντική ταξιδιωτική κοινότητα. Στόχος της διοίκησης είναι η συνεχής προσπάθεια για τη διατήρηση του Μνημείου, η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει, η καθιέρωσή του ως του πλέον ρομαντικού προορισμού για τέλεση γάμων και η συμμετοχή του ανάμεσα στα κορυφαία αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθεί ο τουρίστας στο νησί μας”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε απο τη ΔΕΡΜ ΑΕ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου