Από 21 ως 24 Ιουνίου θα διεξαχθεί στη Ρόδο το πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Laser Rdl ανδρών. Όλα είναι έτοιμα για τη διοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Από την προσεχή Πέμπτη η καρδιά της ιστιοπλοΐας θα χτυπάει στη Ρόδο σε μία σπουδαία διοργάνωση που τυγχάνει πανελλήνιας προβολής. Το πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης:

21/06/2018 Πέμπτη

09:00-20.00 Αφίξεις, δηλώσεις, σφράγισμα πανιών

22/06/2018 Παρασκευή

09:00-11.00 Αφίξεις, δηλώσεις, σφράγισμα πανιών

12:00 Ιστιοδρομίες

23/06/2018 Σάββατο

12:00 Ιστιοδρομίες

24/06/2018 Κυριακή

11:00 Ιστιοδρομίες

Την τελευταία ημέρα των αγώνων δεν θα δοθεί εκκίνηση μετά τις 14:00. Δεν θα διεξαχθούν περισσότερες από 4 ιστιοδρομίες την ημέρα. Προγραμματίζονται 9 ιστιοδρομίες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ: Οι οδηγίες πλου θα διατίθενται στη γραμματεία των αγώνων οι οποίες θα περιλαμβάνουν τον τρόπο διεξαγωγής καθώς και τις διαδρομές του αγώνα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΝΩΝ: Θα εφαρμοστεί το παράρτημα Ρ των RRS 2017-2020

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ο αγώνας είναι έγκυρος αν πραγματοποιηθούν έστω και 4 ιστιοδρομίες. Εάν διεξαχθούν 4 ή και περισσότερες ιστιοδρομίες θα εξαιρείται

ΣΥΝΟΔΑ ΣΚΑΦΗ: Τα συνοδά σκάφη πρέπει να δηλωθούν στη γραμματεία αγώνων και οι χειριστές πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις μετακινήσεις τους. Υποχρεωτικά θα πρέπει να φορούν σωσίβιο καθώς και το βραχιόλι ασφαλείας (quick – stop) που συνδέεται με το διακόπτη της μηχανής. Επίσης πρέπει να είναι κάτοχοι διπλώματος ταχυπλόου. Ο κάθε όμιλος θα πρέπει ανά 10 αθλητές να διαθέτει και ένα σωστικό σκάφος.

ΕΠΑΘΛΑ: Έπαθλα θα απονεμηθούν στους 3 πρώτους αθλητές και 3 πρώτες αθλήτριες κάθε κατηγορίας.

ΕΥΘΥΝΗ: Όλοι οι αθλητές αγωνίζονται σύμφωνα με το θεμελιώδη κανόνα 4, RRS-WS. Ο διοργανωτής όμιλος και οι επιτροπές δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε άτομα ή πράγματα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Όλα τα αγωνιζόμενα και συνοδευτικά σκάφη θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον την προβλεπόμενη από την Ελληνική νομοθεσία ασφαλιστική κάλυψη ευθύνης προς τρίτους.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ: Τα συμμετέχοντα σκάφη θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου Ρόδου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ