Ειδήσεις

Στα διαμάντια των υγιέστερων εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας η Ροδίτικη εταιρεία «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ Α.Ε.»

Η γνωστή εμπορική εταιρεία ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ Α.Ε. (SUPER MARKET ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ) μέλος του ομίλου «Αστέρας», κατάφερε να περάσει με επιτυχία το stress test στα πλαίσια μελέτης της STAT BANK, με τίτλο «Diamonds 2014 – Οι υγιέστερες εν Ελλάδι επιχειρήσεις».
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική ΡΟΔΙΤΙΚΗ εταιρεία στον τομέα της , που σε περίοδο κρίσης, κατάφερε χάρη στην πολύ καλή πορεία της και τα άριστα οικονομικά αποτελέσματα της να συμπεριληφθεί για δεύτερη χρονιά στη λίστα των διαμαντιών.
Το επίτευγμα αυτό, φυσικά περνάει κι ένα σοβαρό μήνυμα στο σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της Ρόδου, αφού καταδεικνύει περίτρανα, πως παρά τις αντιξοότητες το «Ροδιακό Επιχειρείν» μπορεί να επανέλθει στο προσκήνιο, αν αφήσει πίσω του παρωχημένες νοοτροπίες διοίκησης και επιχειρηματικής αντίληψης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τα στελέχη της εταιρείας φυσικά δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στον κυριότερο παράγοντα αυτής της επιτυχούς πορείας, που δεν είναι άλλος από την προτίμηση και εμπιστοσύνη του Ροδιακού κοινού!
Σύμφωνα με την ίδια την STAT BANK: «Αχτίδα φωτός σε μια οικονομία που αντιμετωπίζει ισχυρή ύφεση και έλλειψη ρευστότητας, αποτελούν και επιχειρήσεις από το χώρο της βιομηχανίας και του εμπορίου». Πρόκειται για τις επιχειρήσεις που κατάφεραν να περάσουν το stress test στο οποίο επέβαλε η STAT BANK, το σύνολο των εταιρειών των δύο αυτών κλάδων.
Eιδικότερα στην ετήσια έντυπη έκθεση της αναφέρεται στην «Δεσπόζουσα θέση της εταιρείας στα Δωδεκάνησα», αναπτύσσοντας παράλληλα το προφίλ και τις δραστηριότητες της με την ταυτόχρονη παράθεση των οικονομικών δεικτών που τη καθιστούν πραγματικό διαμάντι.
Η έρευνα στηρίζεται σε δέκα κριτήρια που σχετίζονται με την πορεία των εργασιών, τα λειτουργικά και καθαρά κέρδη, το δανεισμό και την απόδοση επί των κεφαλαίων.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα, αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρους οι οποίοι κυριολεκτικά κατέρρευσαν, βρίσκουν τρόπους να παραμένουν εντός ανταγωνισμού με εξαιρετικές αποδόσεις σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου