Ειδήσεις

Ο Πτέραρχος ε.α. Χρήστος Βαΐτσης σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη για θέματα εθνικής ασφάλειας

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πτέραρχος (Ι) ε.α. κ. Χρήστος Βαΐτσης αναλαμβάνει σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Με την τοποθέτηση του κ. Βαΐτση, όπως επισημαίνεται,  ενισχύονται οι τομείς Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Βαΐτσης θα στελεχώσει την ομάδα των συμβούλων του Προέδρου, εισφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις και τη μεγάλη πείρα του στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και αμυντικής πολιτικής, ενώ θα συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση της πάγιας πρότασης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη σύστασης Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο κ. Βαΐτσης ολοκλήρωσε το 2017 τη σταδιοδρομία του στην Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του Πτεράρχου, αφού προηγουμένως είχε φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας ως Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (2015-2017). Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Υψηλόβαθμων Αξιωματούχων (Senior Officials Group) για την εκπόνηση της Νέας Δομής Διοίκησης του ΝΑΤΟ και επικεφαλής της ελληνικής στρατιωτικής επιτροπής για τον καθορισμό και εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (Confidence Building Measures) μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Μετά την αποστρατεία του, έχει διδάξει σε μεταπτυχιακά προγράμματα και σεμινάρια, ενώ την παρούσα περίοδο συνεργάζεται, ως σύμβουλος, με την Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ.

Το βιογραφικό Πτεράρχου (I) ε.α Χρήστου Βαΐτση

Ο Πτέραρχος ε.α. Χρήστος Βαîτσης  αποφοίτησε το 1980 με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού, από το τμήμα Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων.

Τον Ιανουάριο του 2017 ολοκλήρωσε ευδοκίμως τη σταδιοδρομία του στην Πολεμική Αεροπορία με το βαθμό του Πτεράρχου, αφού προηγουμένως είχε φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας ως Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (2013-2015) και Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (2015-2017).

Επί σειρά ετών υπηρέτησε σε Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και έχει στο ενεργητικό εκατοντάδες αποστολές αναχαίτισης και περισσότερες από 4000 ώρες πτήσης σε διάφορους τύπους αεροσκαφών.

Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε πλειάδα διοικητικών και επιτελικών θέσεων κάθε βαθμίδας.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω θέσεις υψηλής ευθύνης:

– Διοικητής Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών
– Διευθυντής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ)
– Διευθυντής Τυποποίησης και Αξιολόγησης του ΑΤΑ
– Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας
– Εκπρόσωπος Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
– Διοικητής 110 Πτέρυγας Μάχης
– Διευθυντής Προσωπικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
– Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ
– Διευθυντής Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ
– Υπαρχηγός Τακτικής Αεροπορίας
– Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ)
– Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Αρχηγός ΑΤΑ)

Πηγή: Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου