Ειδήσεις

HolidayCheck: Σημαντική ανάκαμψη, +26% οι κρατήσεις από Γερμανία για Ελλάδα 

Σημαντική ανάκαμψη εμφανίζουν οι κρατήσεις για Ελλάδα, από Γερμανία, μετά την σημαντική υστέρηση που παρατηρήθηκε τις αρχές του έτους.

Σε συνέχεια των όσων σας μεταφέραμε από την διεθνή τουριστική έκθεση ITB του Βερολίνου, αλλά και των εκτιμήσεων του υπουργείου Τουρισμού για αύξηση του τουριστικού ρεύματος 3%, από Γερμανία για Ελλάδα και το τρέχον έτος, αποκαλύπτουμε σήμερα τα τελευταία στοιχεία του HolidayCheck, για τις γερμανόφωνες αγορές, που δίνουν μια εικόνα σημαντικής ανάκαψης των κρατήσεων για Ελλάδα, μετά τα μέσα Φεβρουαρίου και κυρίως τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα στοιχεία που είχαμε παρουσιάσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις 19 Φεβρουαρίου, έδειχναν σταθερότητα στις κρατήσεις για Ελλάδα, ενώ η ίδια εικόνα εξαγόταν και από τα στοιχεία των κρατήσεων, από την 1η Νοεμβρίου 2018, που ουσιαστικά ξεκίνησαν οι προκρατήσεις των τουριστών για την καλοκαιρινή περίοδο του 2019.

Πιο αναλυτικά έδειχναν τα στοιχεία μέχρι 15 Φεβρουαρίου:

στις πρώτες επτά εβδομάδες του 2019, οι κρατήσεις προς Ελλάδα εμφανίζουν μείωση 3%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018. Σημειώνεται ότι στο συγκεριμένο περυσινό σημείο, οι προκρατήσεις για Ελλάδα to 2018, σε σύγκριση με το 2017, εμφάνιζαν αύξηση 20%. κερδισμένη φέτος είναι η Τουρκία, που εμφανίζει αύξηση 21%, έναντι αύξησης 74% πέρυσι, υπολειπόμενη ωστόσο, σαφώς των περυσινών επιδόσεων. στα «κόκκινα»είναι η Αίγυπτος με μείωση 8%, έναντι αύξησης 73% πέρυσι σε σύγκριση με το 2017 η Ισπανία εμφανίζει μικρή αύξηση 2%, έναντι μείωσης 8% πέρυσι η Κύπρος εμφανίζει μείωση 24%, έναντι αύξησης 37% πέρυσι, εξέλιξη που γεννά προβληματισμό από την έναρξη των προκρατήσεων, το Νοέμβριο 2018, η Ελλάδα εμφανίζει αύξηση στις προκρατήσεις 1%, μείωση στις διανυκτερεύσεις 2% και αύξηση στα έσοδα 1%.

Η νέα εικόνα δίνει σημαντική επιτάχυνση των προκρατήσεων

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του HolidayCheck, της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής ιστοσελίδας για όλες τις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), στην οποία ο καθένας μπορεί να βρει το ιδανικό ξενοδοχείο, να κλείσει τις διακοπές του και να έρθει σε επαφή με άλλους παραθεριστές (το Holidaycheck αντλεί από μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 8 εκατομμύρια αξιολογήσεις ξενοδοχείων, εικόνες και βίντεο για να σας βρει την καλύτερη προσφορά), την τελευταία εβδομάδα η Ελλάδα εμφανίζει αύξηση των προκρατήσεων κατά 26%, ενώ Τουρκία και Αίγυπτος ήταν στα «κόκκινα», με 10 και 13%, αντίστοιχα.

Μοναδική χώρα της ευρύτερης περιοχής που εμφάνισε μεγαλύτερη αύξηση των προκρατήσεων είναι η Κροατία με 30%, ενώ η Τυνησία, που φέτος ανεβαίνει πολύ βρίσκεται στο 22%. Η Κύπρος συνεχίζει να βρίσκεται στα «κόκκινα» και μάλιστα υψηλά με -18%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα. Η Ισπανία δείχνει να μπαίνει σε χαμηλό θετικό ρυθμό, ενώ συνεχίζεται και αυξάνεται μάλιστα, η τάση για διακοπές στο εσωτερικό της Γερμανίας, με αύξηση 24%, σε σχέση με πέρυσι.

Σημαντική αύξηση 13% εμφανίζει η Βουλγαρία, μικρή αύξηση 6% η Πορτογαλία, ενώ μεγάλες μειώσεις εμφανίζουν ΗΠΑ και Κούβα.

Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου