ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεγονός η κατασκευή νέου υποσταθμού της ΔΕΗ στον Αγ. Νικόλαο!

Μαίρη Φώτη 3 λεπτά ανάγνωση
αγιος νικολας δεη

Ο κύβος ερ­ρί­φθη για την κα­τα­σκευή του νέου υπο­σταθ­μού της ΔΕΗ στον Αγιο Νι­κό­λαο και η επι­χεί­ρη­ση φαί­νε­ται πως έχει δώσει το πρά­σι­νο φως για την έναρ­ξη των ερ­γα­σιών και μά­λι­στα άμεσα.

Σύμ­φω­να με ασφα­λείς πλη­ρο­φο­ρί­ες της «δη­μο­κρα­τι­κής» η ΔΕΔ­ΔΗΕ ΑΕ, έχει δρο­μο­λο­γή­σει όλες τις δια­δι­κα­σί­ες προ­κει­μέ­νου να ξε­κι­νή­σει μέσα στο επό­με­νο διά­στη­μα η κα­τα­σκευή του κέ­ντρου ανα­δια­νο­μής, προ­κει­μέ­νου να ενι­σχυ­θεί η ενερ­γεια­κή επάρ­κεια του νη­σιού.

Η τα­χύ­τη­τα ανά­πτυ­ξης της ευ­ρύ­τε­ρης πε­ριο­χής του Αγίου Νι­κο­λά­ου και η λει­τουρ­γία της νέας μα­ρί­νας, σύμ­φω­να με την επι­χεί­ρη­ση κα­θι­στούν πιο ανα­γκαία από ποτέ την κα­τα­σκευή του υπο­σταθ­μού.

Με όλες τις δι­κα­στι­κές απο­φά­σεις ανά χεί­ρας, τόσο από το ΣτΕ όσο και από το Εφε­τείο του Πει­ραιά, που δι­καιώ­νουν την ΔΕΔ­ΔΗΕ ΑΕ, και παρά τις αντι­δρά­σεις των κα­τοί­κων και τις απο­φά­σεις του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου, η έναρ­ξη των ερ­γα­σιών για την κα­τα­σκευή του νέου υπο­σταθ­μού της ΔΕΗ, είναι πλέον θέμα ημε­ρών.

Δε­δο­μέ­νη θα πρέ­πει να θε­ω­ρεί­ται, ωστό­σο και η αντί­δρα­ση των κα­τοί­κων του Αγίου Νι­κο­λά­ου, που έχουν ξε­κα­θα­ρί­σει ότι δεν πρό­κει­ται να επι­τρέ­ψουν την κα­τα­σκευή και λει­τουρ­γία του υπο­σταθ­μού φο­βού­με­νοι για τις επι­πτώ­σεις στην υγεία τους και στην ποιό­τη­τα της κα­θη­με­ρι­νό­τη­τάς τους, πα­ρά­με­τρος όμως που έχει λη­φθεί υπ΄ό­ψιν από την ΔΕΔ­ΔΗΕ, που εκτι­μά­ται ότι θα λάβει όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­κει­μέ­νου να εκτε­λε­στούν ανε­μπό­δι­στα οι ερ­γα­σί­ες.

Η επι­χεί­ρη­ση επι­μέ­νει πως η κα­τα­σκευή του απο­τε­λεί ανα­πτυ­ξια­κό και ενερ­γεια­κό έργο ύψι­στης ση­μα­σί­ας για την εξα­σφά­λι­ση επαρ­κούς και αξιό­πι­στης ηλε­κτρο­δό­τη­σης στο νησί που σε συν­δυα­σμό με την λει­τουρ­γία του νέου ερ­γο­στα­σί­ου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, θα λύ­σουν το πρό­βλη­μα της ενερ­γεια­κής ανε­πάρ­κειας σε ολό­κλη­ρο το νησί και οι δια­κο­πές στην ηλε­κτρο­δό­τη­ση θα δεν θα είναι πια συ­νη­θι­σμέ­νο φαι­νό­με­νο.

Η πρό­θε­ση της ΔΕΔ­ΔΗΕ ΑΕ, είχε γίνει εξάλ­λου ξε­κά­θα­ρη σε ευ­ρεία σύ­σκε­ψη που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε τον πε­ρα­σμέ­νο Μάιο στην αί­θου­σα του δη­μο­τι­κού συμ­βου­λί­ου με την πα­ρου­σία κλι­μα­κί­ου της εται­ρεί­ας που απο­τε­λεί­το από τον πρό­ε­δρο και διευ­θύ­νο­ντα σύμ­βου­λο κ. Νι­κό­λαο Χα­τζηαρ­γυ­ρί­ου, τον αντι­πρό­ε­δρο Δ.Σ. κ. Ιω­άν­νη Μάρ­γα­ρη, τον γε­νι­κό διευ­θυ­ντή Ανά­πτυ­ξης και Δια­χεί­ρι­σης Δι­κτύ­ου κ. Ηρα­κλή Με­νε­γά­το, την διευ­θύ­ντρια Διεύ­θυν­σης Δια­χεί­ρι­σης Νη­σιών κ. Ει­ρή­νη Σταυ­ρο­πού­λου, τον διευ­θυ­ντή Διεύ­θυν­σης Πε­ρι­φέ­ρειας Νη­σιών κ. Αντώ­νη Δα­σκα­λά­κη, τον διευ­θυ­ντή Διεύ­θυν­σης Ει­δι­κών Εγκα­τα­στά­σε­ων Δι­κτύ­ου κ. Αθα­νά­σιο Δρά­τσα, τον βοηθό διευ­θυ­ντή Διεύ­θυν­σης Δια­χεί­ρι­σης Νη­σιών κ. Εμ­μα­νου­ήλ Θα­λασ­σι­νά­κη, την διευ­θύ­ντρια Γρα­φεί­ου Διοί­κη­σης κ. Κλαί­ρη Νάκου και το μέλος του Δ.Σ. κ. Κων­στα­ντί­νο Κο­μνη­νό.

Τότε ο κ. Ν. Χα­τζηαρ­γυ­ρί­ου έδωσε το στίγ­μα της ΔΕΔ­ΔΗΕ ΑΕ, ανα­φέ­ρο­ντας με­τα­ξύ άλλων: «Με την κα­τα­σκευή του δεύ­τε­ρου σταθ­μού στη Νότια Ρόδο, είναι εξα­σφα­λι­σμέ­νη η επάρ­κεια ενέρ­γειας στο νησί –όμως δεν αρκεί να υπάρ­χει ενέρ­γεια. Πρέ­πει να ανα­δια­νέ­με­ται κιό­λας. Η πόλη της Ρόδου πα­ρα­μέ­νει σε αδύ­να­μη θέση, με δε­δο­μέ­νο ότι τρο­φο­δο­τεί­ται μόνον από έναν υπο­σταθ­μό. Χρειά­ζε­ται λοι­πόν, η πόλη να ενι­σχυ­θει άμεσα με ένα κέ­ντρο ανα­δια­νο­μής το οποίο θα εξα­σφα­λί­σει όχι μόνο την ενέρ­γεια καθ’ όλη την διάρ­κεια του έτους, αλλά και θα συμ­βά­λει στην επάρ­κεια για να γί­νουν τα έργα που προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται από την δη­μο­τι­κή αρχή. Πρέ­πει να ενι­σχυ­θεί το δί­κτυο ανα­δια­νο­μής. Ει­δάλ­λως οι επό­με­νες δια­κο­πές ρεύ­μα­τος θα είναι… πο­λυ­ή­με­ρες και όχι ολι­γό­ω­ρες! Έχου­με αρ­γή­σει πάρα πολύ και δεν υπάρ­χει πλέον άλλος χρό­νος. Οι με­τρή­σεις έγι­ναν από τον πλέον αξιό­πι­στο φορέα που είναι το Εθνι­κό Κέ­ντρο Έρευ­νας Φυ­σι­κών Επι­στη­μών ‘Δη­μό­κρι­τος’».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • George  /  23.03.2017 05:15

    Μικρος ειμουν και γερασα και ακομη αυτή η υποθεσι δεν εχει καθαρισει. 50 χρονια εχει τραβηξει αυτή η υποθεσι με τον σταθμο στον Αγιο Νικολα. Εγω πιστευω ότι τα θελει ο κολος του Ελληνα να υποφερει και κάθε καλοκαιρι να εχουμε διακοπες.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.