Αθλητικά

ΕΠΣΔ: Αγχωτικός αγώνας δρόμου με δυσάρεστες εκπλήξεις

Σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να διασφαλίσει πως τα τοπικά πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου θα ξεκινήσουν με παρούσες όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που ανήκουν στη δύναμή της, έχει επιδοθεί από σήμερα το πρωί η ΕΠΣΔ και όπως προκύπτει, τόσο η ίδια, όσο και πολλά σωματεία, έχουν να ανέβουν ένα βουνό.
Στην προσπάθειά της να τα βοηθήσει να αξιοποιήσουν τη δεκαήμερη προθεσμία της τροπολογίας που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στο αθλητικό μητρώο, η Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της διοργανώτριας, με επικεφαλής τον Χρυσόστομο Ψέλλα, διαπίστωσε πως από τα συνολικά 38 σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο, τα είκοσι εξ αυτών αδυνατούν να βρουν την αθλητική αναγνώρισή τους, που είναι το προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η διαδικασία!
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία απευθύνθηκαν για να βρουν τα απαιτούμενα έγγραφα και η οποία κατά τα άλλα θέλει να…νοικοκυρέψει το ποδόσφαιρο, φέρεται να απάντησε πως το ζητούμενο αρχείο έχει χαθεί!
Σειρά στη διαδικασία αναζήτησης έχουν τα αρχεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το τμήμα αθλητισμού της οποίας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την ΕΠΣΔ, ενώ όπως έκανε γνωστό η τελευταία, απευθύνθηκε ήδη εγγράφως, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του μητρώου, στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πλειοψηφία των σωματείων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ανήκει στη Β’ και στη Γ’ κατηγορία, ανάμεσά τους ωστόσο υπάρχουν τρία της Α’ κατηγορίας.
Η ανακοίνωση της ΕΠΣΔ:
«Έπειτα από την τροπολογία που κατατέθηκε για την παράταση εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, τριάντα οκτώ (38) σωματεία της δύναμής μας, δεν είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο. Από αυτά, για δεκαοκτώ (18) σωματεία έχουμε βρει την αθλητική τους αναγνώριση, που σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν χρήση της νέας παράτασης προκειμένου για την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Για τα υπόλοιπα είκοσι (20) σωματεία, υπήρξε επικοινωνία με το Υπουργείο για ανεύρεση της αθλητικής αναγνώρισης, αλλά το αρχείο όπως ενημερωθήκαμε έχει χαθεί. Γίνεται προσπάθεια από πλευράς Ένωσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον εντοπισμό της αθλητικής αναγνώρισης των σωματείων μας, μέσω των αρχείων τους, προκειμένου για την εγγραφή τους στο Μητρώο. Επίσης η ΕΠΟ, θα αποστείλει σήμερα επιστολή στον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη, μέσω της οποίας θα του εκθέσει τις αντικειμενικές δυσκολίες των σωματείων των νησιών του Αιγαίου, για την εγγραφή τους στο Μητρώο. Μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών και σε περίπτωση σωματείων που δεν καταφέρουν να εγγραφούν στο Μητρώο και δε δοθεί λύση από πλευράς πολιτείας, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΔ, θα αποφασίσει στην αμέσως επομένη συνεδρίαση της».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου