Ρεπορτάζ

Την 27η Οκτωβρίου η δίκη του υπαστυνόμου του εμβόλισε με φορτηγό το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή

Προς αναβολή οδεύει, ως τελευτα|α στο πινάκιο της δικασίμου της 27ης Οκτωβρίου 2021 αλλά και λόγω της προσπάθειας που καταβάλλεται για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς με αποζημίωση του θύματος, η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, απειλή, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορία και οπλοχρησία (βαριοπούλα), διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και εξύβριση, έναν 47χρονο υπαστυνόμο Β’ που κατέστρεψε το ιδιωτικό αυτοκίνητο τού αστυνομικού διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Καληωράκη και ακολούθως, αφού έθραυσε την είσοδο του γραφείου του με βαριοπούλα, έσπασε το γραφείο του και απείλησε τη ζωή του.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος, που υπηρετούσε ως γραμματέας στο Α.Τ. Ρόδου και πλέον στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, την 23η Μαίου 2021 και περί ώρα 10.00, κινούμενος με φορτηγό επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας “Mitsubishi” ιδιοκτησίας της πεθεράς του, μετέβη στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου ο στην πλατεία Ελευθερίας και εμβόλισε το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή κ. Μιχάλη Καληωράκη, το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί.
Ο κατηγορούμενος εξήλθε ακολούθως από το φορτηγό, ^κραδαίνοντας μια βαριοπούλα και έθραυσε τους υαλοπίνακες και προκάλεσε φθορές περιμετρικά στο αμάξωμα.

Ο κατηγορούμενος ακολούθως κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του κτηρίου αδιαφορώντας για τον φρουρό που εκτελούσε, υπηρεσία στην είσοδο, κατευθύνθηκε στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή, έσπασε με τη βαριοπούλα την κεντρική είσοδο, άνοιξε τρύπα στο γραφείο του και έσπασε τον υαλοπίνακα, προκάλεσε φθορές στο χώρο και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, εξυβρίζοντας τον.
Εφερε μάλιστα μαζί του σε θήκη στη ζώνη του παντελονιού του, τον υπηρεσιακό του οπλισμό. Το πιστόλι του έφερε ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και 12 στον γεμιστήρα, όντας απασφαλισμένο.
Αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε από προστρέξαντες αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια της δέσμευσης του ήταν επιθετικός και προκάλεσε τη διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής λειτουργίας της υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κληθεί την 23η Μαίου 2021 να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του.
Σε ό,τι αφορά στους λόγους της επίθεσης ο αστυνομικός διευθυντής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει καταθέσει ότι είχε διενεργήσει στο παρελθόν Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος του μετά από οικονομικό έλεγχο που είχε διεξαχθεί στο AT Ρόδου.
Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο σε επίπεδο ποινικού ελέγχου, ενώ σε επίπεδο πειθαρχικού ελέγχου δεν έχει προκύψει κάτι το εξαιρετικά σοβαρό που να επιφέρει ανάλογη διοικητική ποινή.
Ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γιώργος Λιάπης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου