Ειδήσεις

Σεμινάριο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού & εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες – Οριζόντια Πράξη», διοργανώνει Επιμορφωτικά Σεμινάρια με τίτλο :

«Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση».

Στη Ρόδο, 24 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρες 09.00-15.00 το σεμινάριο διεξάγεται στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων-Κτίριο Κλεόβουλος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την υποστήριξη : α) του Εργαστηρίου Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και β)του ΚΕΔΔΥ Ρόδου.

Ταυτότητα Σεμιναρίων
Ο χαρακτήρας των Σεμιναρίων είναι επιμορφωτικός. Στόχος είναι να παρουσιαστεί η πληθώρα των δράσεων που υλοποιούνται ή/και υλοποιήθηκαν μέσω του Έργου. Η ομάδα των ειδικών επιστημόνων-εμπειρογνωμόνων του Έργου θα ενημερώσει τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους εν γένει ενδιαφερόμενους (γονείς, μαθητές κλπ.) για τη σκοπιμότητα και τα οφέλη από την υλοποίηση του Έργου μέσα από ομιλίες και διαδραστικές, βιωματικές δραστηριότητες.
Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις πόλεις της χώρας, με απώτερο στόχο μια στοχευμένη αποκεντρωμένη επιμορφωτική διαδικασία.
Θεματικοί άξονες
Τα Σεμινάρια θα εστιάσουν στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που παρουσιάζουν:
– Προβλήματα όρασης
– Προβλήματα ακοής
– Κινητικά προβλήματα των άνω άκρων
– Μέτρια και ελαφριά νοητική αναπηρία
– Αυτισμό
– Προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης

Τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων
Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις πόλεις της χώρας.
– Ιωάννινα, 12 Οκτωβρίου 2015 Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
– Βόλος, 15 Οκτωβρίου 2015 Αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος», Συγκρότημα Παπαστράτου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
– Αλεξανδρούπολη, 19 Οκτωβρίου 2015 Επιμελητήριο Έβρου, Λεωφ. Δημοκρατίας 307
– Ρόδος 24 Οκτωβρίου 2015 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Κτίριο Κλεόβουλος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συμμετοχή
Δεν υπάρχει κανένα κόστος για τη συμμετοχή σας. Για τους συμμετέχοντες δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης, διαμονής ή διατροφής. Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στα κατά τόπους σεμινάρια, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα:
http://docs.google.com/forms/d/1h706nZWNUwol4K8Y2qtPEdJ-4w3EZUP0AcUemlpT6HY/viewform?edit_requested=true#
Επιπλέον, όσοι έχετε ανάγκες προσβασιμότητας, όπως διερμηνέα ΕΝΓ, συνοδό κ.ά., παρακαλούμε να το δηλώσετε στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.
Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Στέφανος Γ. Κούτρας – Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Τηλ.: 210 3310283 (εσωτερικό 405) e-mail: skoutras@iep.edu.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου