Άμεσα ήρθε η απάντηση του προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Δωδεκανήσου κ. Ανδρέα Χαλκιόπουλου, στην επιστολή του παραιτηθέντα από την Επιτροπή  κ. Κωνσταντίνου Τσίμπου. Ο κ. Χαλκιόπουλος απαντάει σε κάθε θέμα που έθεσε ο κ. Τσίμπος στην επιστολή του, αναφέροντας τα εξής:

«Με την παρούσα θα ήθελα να απαντήσω στην επιστολή του κ. Κωνσταντίνου Τσίμπου, παραιτηθέν μέλος της Τοπικής Επιτροπής Δωδεκανήσου Ποδηλασίας της ΕΟΠ.

Έλαβα τον διορισμό μου από την ΕΟΠ τον Ιανουάριο του 2013 ως Πρόεδρος της ΤΕΔ, με εντολή από την ΕΟΠ να διοργανώνω τα Τοπικά Πρωταθλήματα της Δωδεκανήσου. Ζήτησα από τα τότε τέσσερα ενεργά σωματεία της Δωδ/σου να συμμετάσχουν στην Επιτροπή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχουν στην ΤΕΔ μέλη των συλλόγων, διότι υπάρχει η άποψη  ότι η ΤΕΔ θα πρέπει να μην επηρεάζεται από τα σωματεία.

Προσωπικά, θεωρώ για δημοκρατικούς λόγους ότι πρέπει να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των συλλόγων και έτσι κι έπραξα.

Στην Επιτροπή υπήρχε αντιπροσώπευση από όλους, από δε το σωματείο του Άθλου που προέρχεται ο κ. Τσίμπος υπήρχαν δυο μέλη.

Η ΤΕΔ συνεδρίαζε, τηρούσε και τηρεί πρακτικά των συνεδριάσεων, τα οποία γράφονταν χειρόγραφα την ώρα της συνεδρίασης και υπογράφονταν από τους παριστάμενους με βάση τις αποφάσεις που λαμβάνονταν την ώρα εκείνη.

Ο κ. Τσίμπος διατέλεσε μέλος της ΤΕΔ από τον Ιανουάριο του 2013, δηλαδή επί τρεις πλήρεις αγωνιστικές σαιζόν συμμετείχε στις συνεδριάσεις και υπέγραφε όλα τα Πρακτικά και μάλιστα, χρησιμοποιούσε τον δικό του στυλό.

Η ΤΕΔ διοργάνωσε επιτυχώς όλα τα Τοπικά Πρωταθλήματα με πλήρη ασφάλεια, καθώς και αγώνες εκτός Πρωταθλήματος στην Πίστα και στο Δρόμο. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε δυο αγώνες Πίστας συμμετείχαν όλοι οι Πρωταθλητές Ελλάδος, Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Παίδων.

Μένω άναυδος με την συμπεριφορά του κ. Τσίμπου, ο όποιος, όπως ανέφερα ποιο πάνω, συμμετείχε και υπέγραφε όλα τα Πρακτικά των συνεδριάσεων οικιοθελώς.

Έρχεται όλως αιφνιδίως να μας πει ότι ,τι; Τον εξανάγκαζα; Δηλαδή επί τρία χρόνια τι έκανε; Τι υπέγραφε; Είναι μήπως ανήλικος και τον παρέσυρα εγώ και τα υπόλοιπα μέλη;

Και τι αποφασίζαμε επί τρία χρόνια; Τους προϋπολογισμούς του Κράτους; Αγώνες διοργανώναμε διαθέταμε το χρόνο μας, γιατί αγαπάμε το Άθλημα. Γιατί κ. Τσίμπο κάνω ποδήλατο από 15 ετών και είμαι 55 και ακόμα κάνω, κι εγώ είμαι δίπλα στους αθλητές, ακόμα προπονούμαι και ιδρώνω μαζί τους. Δεν είμαι καρεκλοκένταυρος. Ήμουν, είμαι και θα είμαι αθλητής όσο αντέχω. Δεν μπορώ, λοιπόν να αδικήσω κανέναν, γιατί ξέρω τι πόνος είναι και ποσό μοναχικό είναι το άθλημα της Ποδηλασίας. Πόσο πόνο και απογοήτευση αισθάνεται ένας αθλητής όταν χάνε, και πόσο περισσότερο όταν αδικείτε. Δεν έχεις το δικαίωμα να προσάπτεις σε  εμένα τέτοιες κατηγορίες ότι δηλαδή αδίκησα αθλητές και σωματεία. ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;

Όταν ο κ. Παπασταματάκης του Ροδήλιου που μέσα από το Facebook  επικρότησε την στάση σου, την γεμάτη ψέματα στάση σου, απέκλειε από τους αγώνες αθλητές, τιμωρούσε με αργία, διότι ποδηλάτησαν με αθλητές άλλων σωματείων, άλλους τους απαγόρευε να συμμετέχουν στους αγώνες που δεν γούσταρε, δήλωνε δημοσίως ότι θα δέχεται στους αγώνες που οργανώνει τους αθλητές που αυτός θέλει όπως και το έπραξε, ΕΣΥ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ, ΜΟΚΟ , ΤΙΠΟΤΑ! Εκεί εσύ τι έκανες για αυτό;

Όταν έβαλε στο περιθώριο τόσους αθλητές και δεν τους έδινε μεταγραφή, με σκοπό να τους βγάλει από την ποδηλασία επειδή είχε διαφορές με τους γονείς και τον προπονητή, δηλαδή τι; Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα;

Τότε λοιπόν η ΤΕΔ έλαβε θέση και οργάνωνε αγώνες OPEN, για να μπορούν αυτά τα παιδιά να αγωνίζονται μέχρι που τελικά προσέφυγαν στα Αθλητικά Δικαστήρια   και δικαιωθήκαν. Εμείς κ. Τσίμπο διατηρήσαμε αυτά τα παιδιά στην ποδηλασία και είμαστε όλοι υπερήφανοι στην ΤΕΔ γι αυτό.

Αυτό σημαίνει ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ!

Επειδή υπήρξα αθλητής από μικρός, ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάποιος καρεκλοκένταυρος θα μου στερούσε το δικαίωμα να ποδηλατώ, γιατί έτσι αισθάνομαι ελεύθερος κάνοντας 14,000 χλμ κάθε χρόνο.

Πως τολμάς να εκσφενδονίζεις τέτοια ψέματα; Ειλικρινά, μένω άναυδος με την διπροσωπία σου. ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΣ , ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΕΣ;

Πότε ποινικοποιήσαμε την αντίθετη άποψη; Με ποιο τρόπο; Εμείς δεν τιμωρήσαμε κανένα. Ούτε αυτούς που ασύστολα ψεύδονται. Ποιο σύλλογο ή αθλητή αποκλείσαμε; Ποιον δεν δεχθήκαμε στους αγώνες μας;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ, να ψεύδεσαι και να κατηγορείς αυτούς που βοηθούν τους αδίκως τιμωρημένους.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ, να σε επικροτεί αυτός που λειτούργει έτσι.

Τι μεσολάβησε;

Γιατί το έκανες την παραμονή των αγώνων;

Ήθελες να χαλάσεις τους αγώνες;

Ποιοι σε έβαλαν; Σιγά μην μας πεις.

Εγώ φίλε μου στους αγώνες δουλεύω σαν εργάτης δεν το παίζω Πρόεδρος και το ξέρουν και το βλέπουν όλοι. Γονείς και αθλητές. Σε μια εφημερίδα, εγώ φορώ ποδηλατικά, διότι εκείνη την ημέρα αγωνιζόμουν και ΕΣΥ έχεις τα χέρια στις τσέπες.

Όσο αφορά τις αναβολές των αγώνων, έγιναν δυο. Μια πέρυσι, διότι ο Αλυτάρχης τον ανέβαλε λόγω σφοδρών ανέμων και φέτος, λόγω έλλειψης κατάλληλου Νοσοκομειακού οχήματος.

Στη πρώτη αναβολή ο κ. Παπασταματάκης έβγαινε στα ΜΜΕ και μας κατηγορούσε ότι ματαιώσαμε τον αγώνα και θα έχανε την βαθμολογία για το σωματείο του, αλλά όπως του είπα σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο άνθρωπος δεν καβάλησε ποτέ  ποδήλατο και δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο, τον ενδιέφεραν οι βαθμοί και μόνο.

Ο αγώνας έγινε και πήρε τους πολυπόθητους βαθμούς του.

Φέτος, πάλι η ίδια ιστορία, πάλι διαμαρτυρόταν και έβριζε, έπρεπε δηλαδή να κάνουμε τον αγώνα χωρίς ασθενοφόρο, για να πάρει τους βαθμούς του.

Ο αγώνας έγινε με πλήρη επιτυχία και τους πήρε και τώρα έχουμε κι εσένα, που λες ότι δεν σε ενημερώσαμε πριν τους προπονητές.

Κι εδώ λες ψέματα! Σε κάλεσα για ενημέρωση και δεν προσήλθες!

Να  ξέρεις ότι αγώνες χωρίς ασφάλεια δεν γίνονται και ειδικά, όταν αγωνίζονται οκτάχρονα και δεκατετράχρονα.

Η ΤΕΔ δεν παίρνει βαθμολογία για τους αγώνες που διοργανώνει, ούτε περιμένουμε «Μπράβο» από κανένα, ούτε ευχαριστώ! Είμαστε μια Επιτροπή που αγαπά το άθλημα και δουλεύει εθελοντικά.

Κύριε Τσίμπο, δεν περίμενα ποτέ να αναδειχτώ ως παράγοντας όπως κάποιοι άλλοι! Το έχω κάνει σαν αθλητής και πολλοί γνωρίζουν το ποιόν μου.

Δεν χρειαζόταν να κάνεις τέτοιες πράξεις και να λασπολογείς για να σε μάθουν, εκτός εάν υπάρχουν άλλοι λόγοι…

Με  την πράξη σου αυτή, να καταφεύγεις στον Τύπο για να διασπείρεις ψέματα έχεις φέρει το άθλημα της ποδηλασίας που λες ότι υπηρετείς, σε απαξίωση στα μάτια του κόσμου και ενεργείς για να φύγουν τα μικρά παιδιά από την ποδηλασία, καθώς γονείς που δεν γνωρίζουν την αλήθεια δεν θα ήθελαν να μπουν σε ένα χώρο που υπάρχουν τέτοιες υπόνοιες. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

Το μόνο που επέτυχες είναι να εκτεθείς ΕΣΥ προσωπικά σε όλους τους αθλητές και παράγοντες,  διότι όλοι γνωρίζουν το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η ΤΕΔ σε όλες τις διοργανώσεις της και προς όλους τους αθλητές και τα σωματεία.

Θυμήσου ότι το 2013 υπήρχαν τέσσερα ενεργά σωματεία και τώρα υπάρχουν επτά.

Η ΤΕΔ και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε δημιουργικά το έργο μας προς το συμφέρον της Ποδηλασίας και των αθλητών και αυτοί που με οποιοδήποτε τρόπο υποθάλπουν το άθλημα θα είναι απέναντι μας».

3 σχόλια στο Η απάντηση του Χαλκιόπουλου

 1. Avatar Ο/Η Παλαιολόγος Μιχάλης λέει:

  Ο Χαλκιόπουλος κύριοι είναι χρόνια κοντά στον αθλητισμό θα σας περιγράψω μόνο μια εικόνα
  Βρέχει και βρισκόμαστε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων – παραγκα η βροχή πάνω μας και πάνω του βροχη λέμε όμως, και προσπαθεί να μας δώσει να καταλαβουμε τη πρεπει να κάνουμε για να βοηθήση δεν πηγαινει σπιτι του ειναι εκει μαζι μας.Δεν είχε κέρδος κανένα. Μεχρι αργα το βράδυ.
  Θελει μεγαλη προσοχη τη λεμε και τη γραφουμε οποια διαφορα και να εχουμε με οποιοδηποτε και ιδιαιτερα με ανθρωπους σαν τον Ανδρεα και τον Κώστα
  Εχουν προσφορά στον αθλητισμό
  Η παρατηρηση μου είναι απο καρδιας

 2. Avatar Ο/Η ΣΩΤΗΡΗΣ λέει:

  Μαλλον το ανάποδο φίλε συμβαίνει.. Οπου ανακαταεύται τα πράγματα προοδευουν και όταν φεύγει μάλλον διαλύονται..!!

 3. Avatar Ο/Η ΠΕΡΙΚΛΗΣ λέει:

  Μια ζωή ο ίδιοs πάντα ο Ανδρέαs ……!!! Oπου αναμειχθεί σπέρνει την διάλυση που είναι στο DNA του.!!!
  ΚΡΙΜΑ…..

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ