Κάλεσμα στους πολίτες να μην ανεχθούν άλλο εμπόριο ελπίδας έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στην κεντρική προεκλογική ομιλία. Απευθύνθηκε σε νέους, ανέργους, μικρομεσαίους και γυναίκες. Συνεννόηση με όσους θέλουν. Οι επτά άξονες που θα κινηθεί μια κυβέρνηση με κορμό ΝΔ.

«Υπόσχομαι να φέρω πάλι το χαμόγελο στους Ελληνες», είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα. Επιλέξαμε την πλατεία Ομονοίας για να στείλουμε το μήνυμα της ενότητας για τον ελληνικό λαό. Επιλέξαμε και τη μέρα, τη γιορτή της Σοφίας, για να στείλουμε το μήνυμα της σοφίας που πρέπει να έχουν οι πολίτες, υπογράμμισε.

«Με την βοήθειά σας τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ. «Πρέπει να βάλουμε τέλος στο επικίνδυνο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να πάμε την Ελλάδα μπροστά για να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τα παιδιά μας».

Κάλεσμα σε νέους, γυναίκες, άνεργους και μικρομεσαίους

Στάθηκε στους νέους και τις γυναίκες. Από τους πρώτους ζήτησε να δώσουν τις μάχες και να μην αφήσουν τους άλλους να καπηλεύονται τον όρο «νέο».

Στις Ελληνίδες έστειλε το μήνυμα ότι καταλαβαίνει τον πόνο τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις οικογένειες τους και υποσχέθηκε να προσπαθήσει να πάει την Ελλάδα μπροστά.

Στους μικρομεσαίους είπε ότι το μόνο νέο που είδαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα capital controls, ενώ στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έστειλε το μήνυμα ότι καταλαβαίνει τις αγωνίες τους. Δεν παράλειψε να αναφερθεί και τους δημόσιους υπαλλήλους που όπως είπε πολλές φορές εργάζονται πάνω από τις δυνάμεις τους.

Μαζί μας είναι και οι άνεργοι που εμπιστεύονται την παράταξή μας για νέες επενδύσεις. Τη Δευτέρα πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε δουλειές, σημείωσε.

Είμαστε πρώτη δύναμη

Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε πολύ λίγοι. Πέντε εβδομάδες μετά είμαστε η πρώτη κυρίαρχη δύναμη στην ελληνική κοινωνία. Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθησή μας, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εκανε αναφορά στα επιτεύγματα της ΝΔ: την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την ένταξη στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι “είμαστε η πιο προοδευτική πολιτική δύναμη στον τόπο”.

«Μην ανεχτείτε άλλο εμπόριο ελπίδας», ήταν το μήνυμα που έστειλε. Τι διαλέγουμε να εμπιστευτούμε, μπλόφες και πειράματα ή να προχωρήσουμε με υπευθυνότητα και σχέδιο;», έδωσε το δίλημμα.

«Οι έλληνες πολίτες ξέρουν τι θέλουν. Δεν θέλουν άλλα πειράματα ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που πουλούσαν λόγια αξιοπρέπειας πρέπει τώρα να καταλάβουν τι σημαίνει αξιοπρέπεια», τόνισε.

Παρέδωσαν τη χώρα στη θεωρία των παιγνίων

Πριν ένα χρόνο, σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε στους πάντες τα πάντα και δεσμεύονταν για 13η σύνταξη, κούρεμα χρέους κ.ά. Τότε κάποιοι σκέφτηκαν ότι «ακόμα και τα μισά να γίνουν καλά είναι». Τι έγινε όμως; Η χώρα άρχισε να βυθίζεται πάλι στα ελλείμματα και γύρισε σε ύφεση. Οι πολίτες ένιωσαν ταπεινωμένοι.

Είχαν αποφασίσει να παραδώσουν τη χώρα στην θεωρία των παιγνίων. Τι πέτυχαν; Έκλεισαν τις τράπεζες και προκάλεσαν ταπεινωτικές ουρές στα ATMs. Μόνο τότε αποφάσισαν να κατέβουν από το συννεφάκι τους, σημείωσε.

Συνεννόηση με όσους θέλουν

Είπε ότι οι «έχοντες» με τον ΣΥΡΙΖΑ περάσαν καλά. Οι «μη έχοντες» υπέφεραν. Ομως, οι αυταπάτες τελείωσαν. Για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται νέο μοντέλο διακυβέρνησης με συναινέσεις και συνεννόηση. «Συναίνεση και συνεννόηση όμως με όσους θέλουν. Οσοι δεν θέλουν ας τραβήξουν το δρόμο τους».

Αυτό το μοντέλο θα εφαρμόσω ως πρωθυπουργός τη Δευτέρα. Θα συγκροτήσω μια ομάδα διαπραγμάτευσης με τους άξιους και τους ικανούς. Θα συγκροτηθεί και ομάδα εθνικού σχεδιασμού σε συνεργασία με τους φορείς.
Θα φτιάξουμε την Εθνική Ελλάδος με όσους θέλουν να πορευτούμε μαζί.

Μίλησε για ένα συστηματάκι που πανικοβλήθηκε και προσπαθεί τώρα να διχάσει. Εμεις στέλνουμε μήνυμα ενότητας σε όλους τους ψηφοφόρους.

Οι επτά άξονες

Την Κυριακή τελειώνουμε μια και καλή με το δήθεν. Θα κινηθούμε σε επτά άξονες:

1) Επανεκκίνηση οικονομίας και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος.
2) Σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και λύση στο χρέος.
3) Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
4) Αποτελεσματικότερο κράτος.
5) Κοινωνική συνοχή με έμφαση στην τόνωση της απασχόλησης. Θα στηρίξουμε κάθε επιχείρηση που κάνει έστω και μια πρόσληψη.
6) Ανοικτή εξωτερική πολιτική.
7) Θεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση.

Θέλουμε, όπως είπε, να ξεμπερδέψουμε γρήγορα με τα δύσκολα. Θέλουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την άρση των capital controls, καθώς και διευθέτηση του θέματος του χρέους. Πρέπει, όπως είπε, να ξεμπλοκάρει το ΕΣΠΑ για να μπορέσουμε να περάσουμε σε ανάκαμψη.

Στις σκέψεις μας είναι να κάνουμε και Υπουργείο Νέας Γενιάς.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ για παιδεία, μεταναστευτικό, διαφθορά

Αν με ρωτούσατε ποιο μνημόνιο θα έσκιζα θα σας έλεγα το «Μνημόνιο Μπαλτά», είπε. Είναι στόχος μας να επενδύσουμε στην παιδεία.

Είπε ότι οι γειτονιές της Αθήνας άρχισαν ξανά να βουλιάζουν από τη μετανάστευση και την λαθρομετανάστευση. «Ποιος συμφωνεί με τις εικόνες που βλέπουμε στις γειτονιές της Αθήνας; Εμείς όχι». Είπε ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών. Πρέπει όμως να είμαστε αμείλικτοι με του δουλέμπορους και να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα το πρόβλημα, υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα της διαφθοράς. «Ας αφήσουν αυτά που ξέρουν για τη λίστα Λαγκάρντ γιατί υπάρχει και λίστα Τσίπρα», είπε και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουν κινήσεις με αλλαγή του Συντάγματος και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για να βγαίνουν όλα στο φως.

«Εκτός» το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη τη χώρα δεν μπορεί να σώσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο οι ΑΝΕΛ. Λύση δεν αποτελεί ούτε ο συνασπισμός Λαφαζάνη – Ζωής, συμπλήρωσε αφήνοντας εκτός το ΠΑΣΟΚ.

Είναι η τελευταία ευκαιρία, σημείωσε. Δεν πρέπει να την αφήσουμε σε αυτούς. «Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στην ανεπάρκεια».

Μετρά και η τελευταία ψήφος

Ο αρχηγός της ΝΔ μίλησε για επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ελεύθερη δημοκρατία και την επιχειρηματικότητα. Ο Τσίπρας επιχειρεί να πολώσει γιατί νοιώθει ότι χάνει, τόνισε. «Σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα χρειάζεται συνεργασίες».

«Η ψήφος την Κυριακή είναι κρίσιμη. Δεν έταξα αλλά μπορώ να βεβαιώσω ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε. Σε αυτές τις εκλογές μετρά και η τελευταία ψήφος. Δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Εμεις δεν είπαμε ποτέ σε κανένα «θα σας τελειώσουμε». Εμείς λέμε ελάτε μαζί μας, ακόμα και αν δεν μας ψηφίσετε, υπογράμμισε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ