Με κεντρικό σύνθημα «Τερματισμός του πολέμου, πρόληψη του πολέμου» και ειδική μνεία για τα 100 χρόνια από το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, το 12ο Παγκόσμιο Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών» θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο.

Περισσότερες από 600 προσωπικότητες από 70 χώρες θα συζητήσουν τις προοπτικές εναρμόνισης των διεθνών σχέσεων και τους τρόπους ενίσχυσης της παγκόσμιας σταθερότητας.

Οι θεματικές ενότητες αφορούν μεταξύ άλλων στην προώθηση της αλληλεγγύης των πολιτισμών ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την κοινωνική ευημερία, στη διερεύνηση των κινδύνων που απειλούν την παγκόσμια σταθερότητα, στην εκπαίδευση ως μέσου προώθησης της ειρήνης και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, θα διοργανωθεί ειδικό αφιέρωμα στον Μαχάτμα Γκάντι.

Στους διεθνούς φήμης ομιλητές συγκαταλέγονται ο Τσέχος πρόεδρος, Μίλος Ζέμαν, ο Γερμανός πολιτικός, Ματίας Πλάτζεκ και ο Βάλτερ Σβίμερ, μέλος της διεθνούς οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και πρώην Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Οι εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο Aldemar της Ρόδου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ