Ειδήσεις

Δεν θα δεχθεί μείωση το 80% των συνταξιούχων, σύμφωνα με τον Κατρούγκαλο

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι το 80% των συνταξιούχων δεν θα δουν το Σεπτέμβρη τις συντάξεις του να μειώνονται, ενώ το 20% θα δεχτεί μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 8-10%. «Η αλήθεια βρίσκεται στα ΑΤΜ», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ – ΜΠΕ για το αν ισχύει το σενάριο που θέλει πολύ μεγάλη μερίδα συνταξιούχων να δέχονται τον Σεπτέμβρη έως και 38% μειωμένες τις επικουρικές τους συντάξεις, ο Γ. Κατρούγκλαος ξεκαθάρισε πως αυτό δεν θα συμβεί και έκανε λόγο για απόλυτα ψευδές σενάριο.

«Αυτό είναι απολύτως ψευδές. Ξέρουμε από τα στατιστικά των αναπροσαρμογών του Αυγούστου -και ανάλογα θα είναι τα αποτελέσματα και τον Σεπτέμβριο- ότι τόσο μεγάλη μείωση αφορούσε λιγότερο από το 5% των συνταξιούχων. Όπως είπα προηγουμένως η μεσοσταθμική μείωση για το 20% αυτών που μειώθηκαν οι συντάξεις, επαναλαμβάνω το 80%, δεν είδε καμιά μείωση, αλλά και για αυτό το 20% που είδε μειώσεις η μεσοσταθμική μείωση είναι της τάξης του 8-10%» .

Ο Γ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για «κατασκευασμένες» ειδήσεις σχετικά με τις περικοπές συντάξεων και τόνισε πως η αλήθεια θα φανεί στα ΑΤΜ. «Όπως έχω πει πράγματι η αλήθεια βρίσκεται στα ΑΤΜ- ούτε στις δηλώσεις εκατέρωθεν ούτε στην παραπληροφόρηση και μάλιστα την κίτρινη ή την… παραπληροφόρηση. Το 80% λοιπόν των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο.

Ενδεχομένως να δουν μερικά ευρώ παραπάνω όσοι παίρνουν μια κύρια και μόνο μια επικουρική σύνταξη γιατί πια το ποσοστό παρακράτησης υπέρ υγείας θα γίνεται στο πραγματικό καταβαλλόμενο ποσό σε αυτό που μπαίνει πράγματι στην τσέπη του συνταξιούχου και όχι στο εικονικό πριν από τις μνημονιακές περικοπές όπως εφαρμοζόταν μέχρι πρότινος. Το υπόλοιπο 20% αυτών που παίρνουν επικουρική θα δουν μια αναπροσαρμογή στη σύνταξή τους. Μεσοσταθμικά μπορεί να υπάρχει μια μείωση 8-10%».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου