ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραχωρείται σε ιδιώτες η διαχείριση του Καρνάγιου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Καρνάγιο τσιγγάνοι
Μέγεθος γραμμάτων

Στη ση­με­ρι­νή συ­νε­δρί­α­ση του Δη­μο­τι­κού Λι­με­νι­κού Τα­μεί­ου Νό­τιας Δω­δε­κα­νή­σου, θα συ­ζη­τη­θεί το θέμα της πα­ρα­χώ­ρη­σης, για 35 μήνες, της δια­χεί­ρι­σης του Καρ­νά­γιου σε ιδιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση.

Μετά τις αντι­δρά­σεις που προ­κλή­θη­καν από πλη­ρο­φο­ρί­ες, που ήθε­λαν την διοί­κη­ση να επι­διώ­κει με εκτός ημε­ρη­σί­ας διά­τα­ξης ει­σή­γη­ση και με τη δια­δι­κα­σία του κα­τε­πεί­γο­ντος να πα­ρα­χω­ρή­σει απευ­θεί­ας τη δια­χεί­ρι­ση του Καρ­νά­γιου σε συ­γκε­κρι­μέ­νη επι­χεί­ρη­ση, ο πρό­ε­δρος κ. Μ. Χρι­στο­δού­λου, προς επι­βε­βαί­ω­ση της «δη­μο­κρα­τι­κής», θα ει­ση­γη­θεί να κι­νη­θεί η δια­δι­κα­σία προ­σκλή­σε­ως εκ­δή­λω­σης εν­δια­φέ­ρο­ντος.

Θυ­μί­ζου­με ότι σε όμοια δια­δι­κα­σία, που τε­λι­κώς δεν προ­χώ­ρη­σε λόγω νο­μι­κών κω­λυ­μά­των, τον Δε­κέμ­βριο του 2010, είχαν εκ­δη­λώ­σει εν­δια­φέ­ρον το επι­χει­ρη­σια­κό σχήμα Πα­ρα­σκευάς Κακάς- Ερ­γο­δο­μή ΑΕ- Ναυ­τι­λια­κές και Του­ρι­στι­κές Επι­χει­ρή­σεις ΑΕ- Γνώ­μων Κα­τα­σκευ­ές ΑΕ. – Κυ­ρια­κού­λης Με­σο­γεια­καί Κρουα­ζιέ­ραι Μο­νο­πρό­σω­πη Ναυ­τι­λια­κή Ε.Π.Π., από την εται­ρεία ” Ι. Μα­ρού­λης Α.Ε” και την “Al Yaht Trade – Concortium AE”.

Εν­δια­φέ­ρον εκ­δη­λώ­νε­ται από την τε­λευ­ταία εται­ρεία, και σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες και από την εται­ρεία «Δω­δε­κά­νη­σος Ναυ­τι­λια­κή».

Εν πάση πε­ρι­πτώ­σει στην ει­σή­γη­ση του κ. Χρι­στο­δού­λου, που θα εξε­τα­στεί σή­με­ρα από το δ.σ., ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Θέμα: Πα­ρα­χώ­ρη­ση χρή­σης με αντάλ­λαγ­μα τμή­μα­τος του χερ­σαί­ου χώρου του Νέου Καρ­νά­γιου Ρόδου για 35 μήνες.

Είναι γνω­στό σε όλους μας ότι το Νέο Καρ­νά­γιο Ρόδου, λόγω του πα­ρα­κεί­με­νου κα­ταυ­λι­σμού των Αθίγ­γα­νων, πα­ρα­μέ­νει σε αχρη­σία ενώ είναι σε εξέ­λι­ξη η δια­δι­κα­σία σύ­ντα­ξης φα­κέ­λου με­λέ­της για την προ­κή­ρυ­ξη διε­θνούς δια­γω­νι­σμού ανά­δει­ξης ιδιώ­τη επεν­δυ­τή ο οποί­ος θα ανα­λά­βει την εκτέ­λε­ση έργων και την εκ­με­τάλ­λευ­ση του. Η δια­δι­κα­σία δε αυτή δεν προ­βλέ­πε­ται να ολο­κλη­ρω­θεί εντός της τριε­τί­ας. Αφε­τέ­ρου είναι επι­βε­βλη­μέ­νη η απο­συμ­φό­ρη­ση από τα σκάφη που δια­χει­μά­ζουν στο Καρ­νά­γιο της Ακα­ντιάς, που δια­χει­ρί­ζε­ται το Λ.Τ. στο κέ­ντρο της πόλης και πλη­σί­ον του εμπο­ρι­κού λι­μέ­να. Σύμ­φω­να με τα άρθρο 24 του ν. 2971/2001 όπως αυτός ισχύ­ει σή­με­ρα επι­τρέ­πε­ται από το φορέα δια­χεί­ρι­σης με από­φα­σή του η πα­ρα­χώ­ρη­ση χρή­σης με αντάλ­λαγ­μα χερ­σαί­ου χώρου λι­μέ­να για 35 μήνες. Με την με αριθ­μό πρωτ. 1286/2-6-2015 αί­τη­σή της η εται­ρεία Α1 αι­τή­θη­κε την πα­ρα­χώ­ρη­ση χρή­σης σ’αυτήν χερ­σαί­ου χώρου στο Νέο Καρ­νά­γιο Ρόδου προ­κει­μέ­νου να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί ως χώρος φύ­λα­ξης κι επι­σκευ­ής σκα­φών.

Το Λι­με­νι­κό Τα­μείο, λαμ­βά­νο­ντας υπόψη τα πα­ρα­πά­νω και προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λι­στούν οι γε­νι­κές αρχές της χρη­στής διοί­κη­σης και της ισό­τη­τας των διοι­κού­με­νων, προ­τού λάβει οποια­δή­πο­τε από­φα­ση πα­ρα­χώ­ρη­σης χρή­σης του χώρου είναι υπο­χρε­ω­μέ­νο να λάβει από­φα­ση πρό­σκλη­σης προς κάθε εν­δια­φε­ρό­με­νο που δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στην ανέλ­κυ­ση και φύ­λα­ξη σκα­φών και ο οποί­ος έχει την απαι­τού­με­νη εμπει­ρία, γνώση και αδειο­δο­τή­σεις, προ­κει­μέ­νου να κα­τα­θέ­σει πρό­τα­ση για τη χρήση του χώρου και σύμ­φω­να με τους όρους που προ­βλέ­πο­νται στις ισχύ­ου­σες δια­τά­ξεις.

Συγ­χρό­νως δε με την πρό­σκλη­ση εν­δια­φέ­ρο­ντος να συ­στή­σει επι­τρο­πή εξέ­τα­σης των αι­τή­σε­ων ώστε με αι­τιο­λο­γη­μέ­νη ει­σή­γη­ση της το δ.σ. να λάβει από­φα­ση για την πα­ρα­χώ­ρη­ση χρή­σης στον εν­δια­φε­ρό­με­νο που πλη­ροί τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για την άμεση εγκα­τά­στα­ση του για την αι­τού­με­νη και σκο­πού­με­νη χρήση ανέλ­κυ­σης – κα­θέλ­κυ­σης, φύ­λα­ξης και συ­ντή­ρη­σης σκα­φών. Η επι­τρο­πή μετά την εξέ­τα­ση των αι­τή­σε­ων θα πρέ­πει με την ει­σή­γη­σή της να προ­κρί­νει την αί­τη­ση που πρω­τί­στως εξυ­πη­ρε­τεί τους σκο­πούς του Λ.Τ. και γι’ αυτό το λόγο θα πρέ­πει να εξε­τά­σει ο εν­δια­φε­ρό­με­νος να πλη­ροί απο­κλει­στι­κά τρεις προ­ϋ­πο­θέ­σεις: α) να δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στην ανέλ­κυ­ση – κα­θέλ­κυ­ση, φύ­λα­ξη και συ­ντή­ρη­ση σκα­φών, β) να έχει την απαι­τού­με­νη εμπει­ρία και γ) να δια­θέ­τει τον κα­τάλ­λη­λο εξο­πλι­σμό λει­τουρ­γί­ας.

Για τους λό­γους αυ­τούς ει­ση­γού­μαι στο δ.σ. να λάβει από­φα­ση:

Πρό­σκλη­σης εν­δια­φέ­ρο­ντος για την κα­τά­θε­ση προ­τά­σε­ων κάθε εν­δια­φε­ρο­μέ­νου, εντός μηνός από την δη­μο­σί­ευ­σή της, για την πα­ρα­χώ­ρη­ση χρή­σης τμή­μα­τος του χερ­σαί­ου χώρου στο Νέο Καρ­νά­γιο Ρόδου, έκτα­σης      προ­κει­μέ­νου να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί ως χώρος ανέλ­κυ­σης – κα­θέλ­κυ­σης, φύ­λα­ξης και συ­ντή­ρη­σης σκα­φών. Σύ­στα­σης Τρι­με­λούς Επι­τρο­πής για την εξέ­τα­ση των αι­τή­σε­ων, η οποία με την  ει­σή­γη­σή της να προ­κρί­νει την αί­τη­ση που πρω­τί­στως εξυ­πη­ρε­τεί τους σκο­πούς του Λ.Τ., ο δε εν­δια­φε­ρό­με­νος να πλη­ροί απο­κλει­στι­κά τρεις προ­ϋ­πο­θέ­σεις: α) να δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στην ανέλ­κυ­ση – κα­θέλ­κυ­ση, φύ­λα­ξη και συ­ντή­ρη­ση σκα­φών, β) να έχει την απαι­τού­με­νη εμπει­ρία και γ) να δια­θέ­τει τον κα­τάλ­λη­λο εξο­πλι­σμό λει­τουρ­γί­ας.

Σαν μέλη της επι­τρο­πής προ­τεί­νω: Τον Πρό­ε­δρο του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. με ανα­πλη­ρω­τή τον δη­μο­τι­κό σύμ­βου­λο του Σώ­μα­τος Ιω­αν­νί­δη Ι., την Αντι­πρό­ε­δρο του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. με ανα­πλη­ρω­τή τον δη­μο­τι­κό σύμ­βου­λο Του Σώ­μα­τος Μου­τά­φη Δ. και τον Διευ­θυ­ντή Διοι­κη­τι­κού – Οι­κο­νο­μι­κού & Εκ­με­τάλ­λευ­σης του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. με ανα­πλη­ρω­τή τον υπάλ­λη­λο της Υπη­ρε­σί­ας Οι­κο­νό­μου Γ.

Ο ΠΡΟ­Ε­ΔΡΟΣ του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ.».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.