ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύλληψη 19χρονου με 122,3 γραμμάρια κοκαΐνης ύστερα από στοχευμένο έλεγχο στον λιμένα της Ακαντιάς

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η υπό­θε­ση που κα­τα­γρά­φη­κε το πρωί της 15-12-2025 στη Ρόδο ανα­δει­κνύ­ει τον κρί­σι­μο ρόλο των ελέγ­χων πρώ­της γραμ­μής στα νη­σιω­τι­κά λι­μά­νια.

Στο πλαί­σιο συ­ντο­νι­σμέ­νης πα­ρου­σί­ας των λι­με­νι­κών του Τμή­μα­τος Ασφα­λεί­ας του Κε­ντρι­κού Λι­με­ναρ­χεί­ου Ρόδου και των ει­δι­κών κλι­μα­κί­ων, εντο­πί­στη­κε και συ­νε­λή­φθη 19χρο­νος υπή­κο­ος Αλ­βα­νί­ας κατά την απο­βί­βα­σή του από ακτο­πλοϊ­κό πλοίο, με πο­σό­τη­τα κο­κα­ΐ­νης ικανή να τρο­φο­δο­τή­σει πα­ρά­νο­μη δια­κί­νη­ση.

Λίγο μετά τις 06:30, με τον κα­τά­πλου του επι­βα­τη­γού οχη­μα­τα­γω­γού Blue Star Πά­τμος, λι­με­νι­κός προ­σέγ­γι­σε τον 19χρονο για νο­μό­τυ­πο έλεγ­χο. Η δια­δι­κα­σία πε­ριε­λάμ­βα­νε έλεγ­χο ταυ­τό­τη­τας και αυ­το­ψία στις απο­σκευ­ές. Στην κα­το­χή του εντο­πί­στη­κε αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με κο­κα­ΐ­νη συ­νο­λι­κού μει­κτού βά­ρους 122,3 γραμ­μα­ρί­ων.

Η πο­σό­τη­τα των ναρ­κω­τι­κών κα­τα­σχέ­θη­κε από τον αρ­μό­διο Τομέα Ασφα­λεί­ας και Ανα­κρί­σε­ων. Με δια­βι­βα­στι­κό έγ­γρα­φο απο­δό­θη­κε στη Χη­μι­κή Υπη­ρε­σία Ρόδου για την απαι­τού­με­νη ερ­γα­στη­ρια­κή ανά­λυ­ση, μέτρο που αφε­νός πι­στο­ποιεί το είδος και την κα­θα­ρό­τη­τα της ου­σί­ας αφε­τέ­ρου θω­ρα­κί­ζει δι­κο­νο­μι­κά τη δι­κο­γρα­φία.

Ο συλ­λη­φθείς δη­λώ­νει μό­νι­μη κα­τοι­κία στην Ατ­τι­κή. Κα­τεί­χε αλ­βα­νι­κό δια­βα­τή­ριο και τα­ξί­δευε χωρίς συ­νο­δεία. Η ει­κό­να που διε­ρευ­νά­ται αφορά πι­θα­νή ανά­θε­ση με­τα­φο­ράς, με στόχο πα­ρά­δο­ση σε τρί­τους πα­ρα­λή­πτες στο νησί ή πε­ραι­τέ­ρω δια­κί­νη­ση.

Πα­ράλ­λη­λα με τη σύλ­λη­ψη, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν δια­σταυ­ρώ­σεις στοι­χεί­ων από Γρα­φείο Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών. Από τα έγ­γρα­φα που επι­συ­νά­φθη­καν στην υπη­ρε­σια­κή αλ­λη­λο­γρα­φία προ­κύ­πτει ότι ο 19χρο­νος ήταν κα­τα­χω­ρι­σμέ­νος σε ανα­ζή­τη­ση, στοι­χείο που προσ­δί­δει αυ­ξη­μέ­νο εν­δια­φέ­ρον στην υπό­θε­ση.

Η σύλ­λη­ψη ανα­δει­κνύ­ει ότι τα ακτο­πλοϊ­κά δί­κτυα πα­ρα­μέ­νουν ελ­κυ­στι­κή οδός για με­τα­φο­ρά ναρ­κω­τι­κών, ιδιαί­τε­ρα σε πε­ριό­δους αυ­ξη­μέ­νης κί­νη­σης που πα­ρέ­χουν κά­λυ­ψη. Η επι­λο­γή άφι­ξης νωρίς το πρωί και η προ­σπά­θεια από­κρυ­ψης σε απο­σκευ­ές είναι τυ­πι­κές τα­κτι­κές που επι­διώ­κουν να εκ­με­ταλ­λευ­τούν τη ρου­τί­να των αφί­ξε­ων. Οι στο­χευ­μέ­νοι έλεγ­χοι με ανά­λυ­ση κιν­δύ­νου και η συ­νερ­γα­σία με­τα­ξύ Λι­με­νι­κού, ει­δι­κών ομά­δων δί­ω­ξης ναρ­κω­τι­κών και εγκλη­μα­το­λο­γι­κών υπη­ρε­σιών απο­τε­λούν το αντί­βα­ρο που ακυ­ρώ­νει τέ­τοιες προ­σπά­θειες.

Οδη­γή­θη­κε ενώ­πιον του Ει­σαγ­γε­λέ­ως Υπη­ρε­σί­ας και πα­ρα­πέμ­φθη­κε ενώ­πιον του Ανα­κρι­τή μετά την άσκη­ση κα­κουρ­γη­μα­τι­κής δί­ω­ξης για τα πε­ραι­τέ­ρω.

Ως συ­νή­γο­ροι υπε­ρά­σπι­σης του πα­ρί­στα­νται οι κκ. Στέ­λιος Αλε­ξαν­δρής και Πο­λυ­ξέ­νη Χα­τζη­γιάν­νη.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.