Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι τουρίστες αποφασίσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να επισκεφτούν τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους λόγω της αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων που θα επέλθουν από το νέο έτος μετά από απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το CNBC.

Πρόκειται για το «ισοδύναμο» που έψαχνε η κυβέρνηση για να μην εφαρμοστεί φορολογία 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει την οργή του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, ο οποίος ζητάει σταδιακή αύξηση των τιμών των εισιτηρίων σε διάστημα τριών ετών, προκειμένου να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Προς το παρόν ωστόσο, δεν έχουν γίνει γνωστές οι νέες τιμές εισόδου από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ούτε και τα αναμενόμενα έσοδα που προσδοκά η κυβέρνηση, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Ο τουρισμός αντιπροσώπευε το 7% του συνολικού ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2014 στα 11,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,6%, και κάθε χρόνο μέχρι το 2025, όταν το ποσοστό ανέλθει στο 7,9% του ΑΕΠ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ