ΡεπορτάζΤοπικές Ειδήσεις

Λύνεται οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης στον Αρχάγγελο

Στα δημοπρατούμενα έργα (αλλά και σε αυτά που είναι προς δημοπράτηση) της δημοτικής αρχής του Αντώνη Καμπουράκη, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχαγγέλου, Νικόλας Διμέλης.
Με αφορμή και την έναρξη της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από την ΔΕΥΑΡ -ένα έργο ζωτικής σημασίας για ολόκληρο τον οικισμό- ο κ. Διμέλης, έδωσε απάντηση και στις επικρίσεις που δέχτηκε σχετικά με την αφαίρεση της επιτοίχιας μαρμάρινης πλάκας από το νέο 2ο δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου (περιοχή Λειβάδας), στην οποία αναφερόντουσαν οι θεμελιωτές του.
Αναλυτικότερα, είπε τα εξής:
«Με ανακούφιση είδαμε όλοι οι πολίτες του Αρχαγγέλου, την έναρξη της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, ένα έργο ζωτικής σημασίας για ολόκληρο τον οικισμό το οποίο θα λύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης στον Αρχάγγελο. Είναι ένα έργο πνοής που παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 18 μήνες και θα αναπτυχθεί σε 28 χιλιόμετρα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4,5 εκ. ευρώ και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’. Θυμόμαστε όλοι την ταλαιπωρία των συνδημοτών μας εδώ και χρόνια. Πολλές περιοχές στον Αρχάγγελο, έμεναν χωρίς νερό για… μέρες, ενώ ο Δήμος Ρόδου και η ΔΕΥΑΡ αναγκάζονταν να ξοδεύουν τεράστια ποσά για εργολαβίες προκειμένου να αποκαθιστούν τις ζημιές. Όλα αυτά, θα τελειώσουν με την πλήρη αντικατάσταση του δικτύου».
Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε σχετικά με την αφαίρεση της επιτοίχιας μαρμάρινης πλάκας από το νέο 2ο δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου (περιοχή Λειβάδας), δήλωσε τα εξής:
«Το 12θέσιο δημοτικό της Λειβάδας ξεκίνησε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δήμου Αρχαγγέλου ως 15θέσιο επί δημαρχίας Αλέξανδρου Παπουρά και με υπουργό παιδείας την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου. Το έργο συνεχίστηκε επί δημαρχίας του Στάθη Κουσουρνά και ανέλαβε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρόδου να τροποποιήσει την μελέτη εκ νέου, ως 12θέσιο. Στη συνέχεια, ο τέως δήμαρχος Φ. Χατζηδιάκος το 2015 και σε συνεργασία με τον μακαριστό Δημήτρη Κρεμαστινό το θεμελίωσαν με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017. Τον Σεπτέμβριο του 2019 με δήμαρχο τον Αντώνη Καμπουράκη και εμένα πρόεδρο, ξεκινήσαμε έναν αγώνα με τις κτηριακές εγκαταστάσεις για να ενημερωθούμε για ποιο λόγο ο εργολάβος διέκοψε τις εργασίες.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος σε συνεννόηση με τον τότε υπουργό Μεταφορών Κ. Καραμανλή, φτάσαμε σε νέα δημοπράτηση καθώς ενδιαφέρθηκε για το σχολείο και η γ.γ. του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη. Το έργο έλαβε μια νέα επιχορήγηση με 3,4 εκ. ευρώ και ορίζοντα παράδοσης τον Σεπτέμβριο του 2023. Είναι λοιπόν δυνατόν να βεβήλωσα τη μνήμη του καθηγητή, όταν έκανα εκδηλώσεις τιμής στο πρόσωπό του; Πρόκειται για μια μαρμάρινη πλάκα που λόγω υγρασίας από τα χρόνια, αφαιρέθηκε και θα τοποθετηθεί εκ νέου στον ημιυπαίθριο χώρο του σχολείου. Επιπλέον, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις ανέλαβε η ΠΝΑι στην εθνική οδό…».
Ο ίδιος, αναφέρθηκε επιγραμματικά και στα έργα που αφήνει για τον Αρχάγγελο η δημοτική αρχή του Αντ. Καμπουράκη, για τη Δημοτική Ενότητα:
Έργα δημοπρατούμενα
1. Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου. Επισκευή και μετατροπή του σε Κέντρο Πολιτισμού. Προϋπολογισμός 550.000 ευρώ.
2. Αποκατάσταση ζημιών στην κοιλάδα του Αίθωνα από θεομηνίες. Προϋπολογισμός 350.000 ευρώ.
3. Βελτίωση βατότητας +δρόμου παλαιάς Εθνικής Οδού ” Γεμαχί”. Προϋπολογισμός 440.000 ευρώ.
4 α) ασφαλτοστρώσεις – τσιμέντο- στρώσεις οδοστρωμάτων (δρόμοι προς γήπεδο Άρη, Άγιος Γεράσιμος – Κατσέλη, Στεγνά (δρόμος αγωγού), Κυρά Ναπενή. Προϋπολογισμός 330.000 ευρώ.
β) ασφαλτόστρωση Παναγίας Τσαμπίκας -Κυράς. Προϋπολογισμός 200.000 ευρώ. 5) Ολοκλήρωση εργασιών του νέου ολοημέρου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου. Προϋπολογισμός 3.400.000 ευρώ.
6. Προμήθειες σε υλικά. Προϋπολογισμός 450.000 ευρώ στην τετραετία.
7.α) Μερική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης 1.148 μέτρων. Προϋπολογισμός 300.000 ευρώ.
β) σύνδεση με τη δεξαμενή Αγίων Θεοδώρων των περιοχών Μάλα, Κάστρο, Κοκκινόχωμα. Προϋπολογισμός 60.000 ευρώ.
γ) αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης 28 χλμ. (εγκατάσταση εργολάβου εντός του μηνός). Προϋπολογισμός 4.500.000 ευρώ.
8. Ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης Γυμνασίου – Λυκείου, ΕΠΑΛ Β’ Δημοτικού Σχολείου. Έργο, το οποίο δημοπρατήσαμε εμείς, προερχόμενο από την προηγούμενη δημοτική αρχή με δήμαρχο τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο. Προϋπολογισμός 740.000 ευρώ. 9. Αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης 1.700 μέτρων. Προϋπολογισμός 300.000 ευρώ με ΦΠΑ.
10. Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις εντός της κοίτης του ποταμού. Προϋπολογισμός 372.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Έργα για δημοπράτηση
1. Ασφαλτόστρωση του δρόμου από Άγιο Κωνσταντίνο έως Λουτρά και κάθοδος προς ηλεκτρολογείο Γεωργίου βαρέλη. Προϋπολογισμός 460.000 ευρώ.
2. Δημιουργία πάρκινγκ λεωφορείων και πούλμαν στη θέση “Φρύδι” Στεγνών παλαιός σκουπιδότοπος. Προϋπολογισμός 70.000 ευρώ.
3. Ασφαλτόστρωση δρόμου από παιδότοπο έως πάρκινγκ παλαιοντολογικού Μουσείου Αρχαγγέλου στην περιοχή “Λειβάδα” προϋπολογισμός 70.000 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου