Στη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών εμπίπτει ο Αλέκος Φλαμπουράρης -αν παρέμενε κύριος μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ κατά την ανάληψη έργου- επισήμανε στον ΣΚΑΪ κορυφαίος συνταγματολόγος.

Ο κορυφαίος συνταγματολόγος δήλωνε στον ΣΚΑΪ ότι βάσει του άρθρου 43 του ΠΔ 63/2005, αν ο τέως υπουργός παρέμενε κύριος μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας όταν ανέλαβε το έργο μπορεί να κινηθεί εναντίον του ο επίμαχος νόμος περί ευθύνης υπουργών.

«Αν ο πρώην υπουργός παρέμενε μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας που ανέλαβε έργο από ΟΤΑ, τότε βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί υπουργών σύμβαση είναι άκυρη και ο πρώην υπουργός ευθύνεται βάσει του νόμου περί ευθύνης των υπουργών» τόνισε από την πλευρά του στο Πρώτο Θέμα, που αποκάλυψε την υπόθεση, ο συνταγματολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Φλαμπουράρης θα έπρεπε να είχε εκπέσει του υπουργικού του αξιώματος λόγω της συμμετοχής σε εταιρεία που λάμβανε δημόσια έργα στη διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Σύμφωνα με το protothema.gr η εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» κατάφερε να πάρει δημόσιο έργο αξίας 3,9 εκατ. ευρώ μέσα στην κρίση και συγκεκριμένα στις 20 Μαϊου 2015 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

skai.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ