ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Καλύμνου από τα πληρώματα των πλοίων “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” και “ΣΤΑΥΡΟΣ”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Επι­στολή δια­μαρ­τυ­ρίας προς τον Δήμαρχο Καλυ­μνίων, Ιωάννη Μαστρο­κούκο έστει­λαν  τα πλη­ρώ­ματα των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» και «ΣΤΑΥΡΟΣ».

Με την επι­στολή ανα­δει­κνύ­ουν ένα πρό­βλημα που όπως ανα­φέ­ρουν μένει άλυτο.

Οι  47 εργα­ζό­με­νοι από τα δυο πλοία εκφρά­ζουν έντονη ανη­συ­χία και αγα­νά­κτηση για την κατά­σταση των λιμε­νι­κών υπο­δο­μών της Καλύ­μνου, καθώς και για την, όπως ανα­φέ­ρουν  επίμονη άρνηση παροχής ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος στα πλοία που εργά­ζο­νται κατά τον ελλι­με­νι­σμό τους στο λιμάνι της Καλύ­μνου.

Η επι­στολή έχει ως εξής:

 

Αξιό­τιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επι­στολή εμείς, τα μέλη των πλη­ρω­μά­των των πλοίων «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» και

«ΣΤΑΥΡΟΣ», αισθα­νό­μα­στε την ανάγκη να σας απευ­θυν­θούμε άμεσα προ­κει­μέ­νου να εκφρά- σουμε την έντονη ανη­συ­χία αλλά και την αγα­νά­κτησή μας για την κατά­σταση που επι­κρα­τεί εδώ και πολλούς μήνες στις λιμε­νι­κές εγκα­τα­στά­σεις της Καλύ­μνου και για την συνε­χι­ζό­μενη άρ- νηση παροχής ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος στα πλοία μας.

Τα προ­βλή­ματα αυτά έχουν επι­ση­μαν­θεί επα­νει­λημ­μένα προς το Δημο­τικό Λιμε­νικό Ταμείο Κα- λύμνου εδώ και μεγάλο χρονικό διά­στημα — περισ­σό­τερο από δεκαέξι μήνες — χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί ουσια­στική λύση, παρά τις υπο­σχέ­σεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί.

Ιδιαί­τερα σοβαρό είναι το ζήτημα της ασφά­λειας στον χώρο πρόσ­δε­σης των πλοίων, όπου δια- πιστώ­νο­νται καθη­με­ρινά:

·        απουσία προ­σκρου­στή­ρων,

·        προ­ε­ξέ­χο­ντα σίδερα και επι­κίν­δυ­νες φθορές στο σκυ­ρό­δεμα του προ­βλήτα,

·        έλλειψη κατάλ­λη­λης επι­κλι­νούς ράμπας και γενι­κό­τερα ακα­τάλ­λη­λες υπο­δο­μές πρόσ- δεσης.

Οι συν­θή­κες αυτές δημιουρ­γούν πραγ­μα­τικό και διαρκή κίνδυνο ατυ­χή­μα­τος, τόσο για τα πλοία όσο και για τα μέλη των πλη­ρω­μά­των και τους επι­βά­τες που εξυ­πη­ρε­τού­νται καθη­με­ρινά από αυτά.

Εξίσου σοβαρό πρό­βλημα για την καθη­με­ρι­νό­τητα των εργα­ζο­μέ­νων απο­τε­λεί η αδι­καιο­λό­γητη άρνηση παροχής ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος στα πλοία μας.

Η άρνηση αυτή έχει ως απο­τέ­λε­σμα να είμαστε ανα­γκα­σμέ­νοι να λει­τουρ­γούμε συνεχώς τις γεν- νήτριες των πλοίων προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λί­ζε­ται η λει­τουρ­γία των βασικών και ασφα­λι­στι­κών συστη­μά­των. Αυτό σημαί­νει ότι ακόμη και σε περιό­δους εορτών, όπως τις ημέρες του Πάσχα, πολλοί από εμάς δεν μπο­ρούμε να βρε­θούμε με τις οικο­γέ­νειές μας, καθώς απαι­τεί­ται συνεχής παρου­σία στο πλοίο για την λει­τουρ­γία των μηχα­νη­μά­των.

Με ιδιαί­τερη απο­γο­ή­τευση δια­πι­στώ­σαμε ότι, μετά και την τελευ­ταία επίσημη δια­μαρ­τυ­ρία της εται­ρείας μας, συγκλή­θηκε συνε­δρί­αση του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου του Δημο­τι­κού Λιμε­νι­κού Ταμείου, κατά την οποία απο­φα­σί­στηκε θεω­ρη­τικά να ικα­νο­ποι­η­θεί το αίτημα ηλε­κτρο­δό­τη­σης των πλοίων. Ωστόσο, στην πράξη το ζήτημα παρα­πέμ­φθηκε χωρίς συγκε­κρι­μένο χρονοδιά- γραμμα υλο­ποί­η­σης, με απο­τέ­λε­σμα μέχρι σήμερα να μην έχει υπάρξει καμία ουσια­στική εξέ- λιξη.

Την ίδια στιγμή, η δια­φο­ρε­τική μετα­χεί­ριση που φαί­νε­ται να απο­λαμ­βά­νει άλλη ναυ­τι­λιακή ε- ταιρεία, η οποία συν­δέ­ε­ται με τον Δήμο, καθώς και η ανοχή σε πρα­κτι­κές ηλε­κτρο­δό­τη­σης πλοίων στον ίδιο λιμένα που δημιουρ­γούν σοβαρά ερω­τή­ματα ως προς τη νομι­μό­τητά τους, προ­κα­λούν εύλογη αγα­νά­κτηση και πολλά ερω­τη­μα­τικά στους εργα­ζό­με­νους.

Θα θέλαμε επίσης να τονί­σουμε ότι η πλειο­νό­τητα των μελών του πλη­ρώ­μα­τος του πλοίου

«ΣΑΟΝΗΣΟΣ» είναι μόνιμοι κάτοι­κοι Καλύ­μνου, ενώ και στο πλήρωμα του πλοίου «ΣΤΑΥ- ΡΟΣ» υπη­ρε­τούν εργα­ζό­με­νοι που έχουν την οικο­γέ­νεια και την καθη­με­ρινή τους ζωή στο νησί.

Είμαστε άνθρω­ποι που ζούμε στον τόπο αυτό, μεγα­λώ­νουμε εδώ τις οικο­γέ­νειές μας και συμ- βάλ­λουμε καθη­με­ρινά στην τοπική οικο­νο­μία και κοι­νω­νία.

Με μεγάλη απο­γο­ή­τευση δια­πι­στώ­νουμε ότι, παρά τις προ­σπά­θειες που έγιναν ώστε αντιπρο- σωπεία των πλη­ρω­μά­των να συνα­ντη­θεί μαζί σας για να σας εκθέσει τα προ­βλή­ματα από κοντά, μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί μια τέτοια συνά­ντηση.

Δυστυ­χώς, αν η κατά­σταση αυτή συνε­χι­στεί και δεν υπάρξει άμεση λύση, υπάρχει σοβαρό ενδε- χόμενο τα πλοία στα οποία εργα­ζό­μα­στε να ανα­γκα­στούν να μετα­φέ­ρουν τον λιμένα ελλιμενι- σμού και δια­νυ­κτέ­ρευ­σης σε άλλα λιμάνια που δια­θέ­τουν ασφα­λείς και λει­τουρ­γι­κές υπο­δο­μές.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαί­τερα αρνη­τική τόσο για εμάς τους ίδιους — που θα αναγκα- στούμε να εργα­ζό­μα­στε μακριά από τις οικο­γέ­νειές μας — όσο και για την τοπική κοι­νω­νία και οικο­νο­μία της Καλύ­μνου, η οποία θα στε­ρη­θεί την καθη­με­ρινή παρου­σία εργα­ζο­μέ­νων και οι- κογε­νειών που ζουν και δρα­στη­ριο­ποιού­νται στο νησί.

Για όλους τους παρα­πάνω λόγους, σας καλούμε να παρέμ­βετε άμεσα ώστε να δοθεί επι­τέ­λους ουσια­στική λύση στα προ­βλή­ματα ασφά­λειας και λει­τουρ­γίας που αντι­με­τω­πί­ζουμε στον λιμένα Καλύ­μνου.

Με εκτί­μηση,

 

Τα μέλη των πλη­ρω­μά­των των πλοίων

Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» & Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΤΑΥΡΟΣ»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.