Ειδήσεις

ΔΗΜΑΡ: «Στις εκλογές της 25ης Μαΐου ψηφίζουμε για την Ευρώπη και την Ελλάδα»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πιο ευνοϊκός παγκοσμίως χώρος για τις δυνάμεις της εργασίας, για τους πολίτες γενικότερα, δεν πρέπει να οπισθοδρομήσει και να συμβιβαστεί με μια πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί με γερμανική επιμονή σε όλη την Ευρώπη. Μια πολιτική που βαθαίνει τις ανισότητες μεταξύ Βορρά – Νότου. Που βαθαίνει τις ανισότητες και την ανεργία εντός των κρατών».

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη τύπου χθες, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννης Καλαποδάκης, συνεπικουρούμενος από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματος κ.κ Μανώλη Σαββή, Ε. Καρατζόλα και Γεράσιμο Γιαννιώτη.

«Ξεκινάμε τον αγώνα για τις ευρωεκλογές σαν “Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία». Μια σημαντική αναμέτρηση που θα επιδράσει στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο κίνδυνος ενίσχυσης του ευρωσκεπτικισμού και των ακραίων πολιτικά δυνάμεων είναι υπαρκτός. Εδράζεται στην τεράστια υποβάθμιση των συνθηκών ζωής. Υπάρχει άλλη πολιτική για την Ευρώπη. Αυτήν διεκδικούμε. Αγωνιζόμαστε: Για την Ευρώπη της κοινής αντιμετώπισης της κρίσης χρέους και της ισόρροπης ανάπτυξης στο πνεύμα της εταιρικής αλληλεγγύης. Την Ευρώπη της γεφύρωσης των ανισοτήτων και της πλήρους απασχόλησης. Της θεμελίωσης ενός σύγχρονου κράτους κοινωνικών υπηρεσιών.

Της διασφάλισης αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για όλους τους ευρωπαίους πολίτες.Την Ευρώπη των ίσων ευκαιριών, του πολιτισμού, των δικαιωμάτων. Της ολόπλευρης Δημοκρατίας. Της ειρήνης και όχι των εθνικισμών. Την Ευρώπη της πολιτικής δημοκρατικής ενοποίησης», δήλωσε ο κ. Καλαποδάκης και πρόσθεσε πως η ΔΗΜΑΡ είναι μια αταλάντευτα δύναμη ευρωπαϊκή.

«Πιστεύουμε ότι η ένταξη της χώρας μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι επιλογή στρατηγικής σημασίας. Ο ευρωπαϊσμός μας έρχεται από μακριά. Ο ευρωπαϊσμός μας δεν είναι δογματικός. Δεν ισοδυναμεί με οποιαδήποτε ανοχή στις εφαρμοζόμενες συντηρητικές πολιτικές. Έχουμε σταθερή προσήλωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για την αλλαγή των πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Καλαποδάκης, που παρουσίασε στη συνέχεια τους υποψηφίους ευρωβουλευτές από τα Δωδεκάνησα.

«Θεωρούμε τιμή μας που στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές συμμετέχουν τρεις σημαντικές προσωπικότητες», είπε ο κ. Καλαποδάκης.
«Είμαστε πολιτικός χώρος βαθύτατα ευρωπαϊκός.

Πιστεύουμε στην Ευρώπη παρότι δεν είναι στην καλύτερη στιγμή της. Να ξεκαθαρίσουμε για ποια Ευρώπη όμως μιλάμε. Θέλουμε μια πιο ευρωπαϊκή Γερμανία. Θέλουμε να δώσουμε τη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών ώστε η σοσιαλδημοκρατία να παίξει τον ρόλο που πρέπει και να αποτελέσει μια λύση συνοχής. Έτσι η Ευρώπη θα είναι ισχυρή και οι πολίτες θα ζουν στην Ευρώπη που έχουν ονειρευθεί.

Προέρχομαι από την εκπαίδευση που είναι χώρος κρίσιμος. Μιλάμε για την επένδυση στη γνώση και τους στόχους που έχουν τεθεί για να είναι μια ανταγωνιστική κοινωνία. Πρέπει να βοηθήσουμε τους πολίτες της Ευρώπης να μείνουν στο χώρο της εργασίας γιατί η θέση τους κλονίζεται. Να τους βοηθήσουμε να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους όχι με επιδοτούμενα προγράμματα», δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Ελένη Καρατζόλα.

«Αλλάζουμε την Ευρώπη και θέλουμε να την καταστήσουμε αλληλέγγυα στους λαούς. Αλλάζουμε την Ελλάδα και τη σκέψη μας. Μιλάμε για Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν παρέχει όμως κοινωνική προστασία. Φανταστείτε τι γίνεται στα νησιά. Συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο και ήταν τιμή για μένα η πρόταση συντρόφων μου οι οποίοι μου δίνουν το δικαίωμα να προσπαθήσω για να αλλάξουν κάποια πράγματα», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Γεράσιμος Γιαννιώτης.

«Να εκφράσω τη χαρά μου που είμαι στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ για να δώσω και εγώ τη μάχη για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Όταν υπεγράφη στο Ζάππειο η απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ ήταν παρόντες πολιτικοί μας πρόγονοι, όπως ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Κώστας Φιλίνης, ο Μ. Δρακόπουλος. Οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν το στίγμα πως η αριστερά δεν υπάρχει μόνο για να καταγγέλλει.

Η Ευρώπη είναι το μέλλον μας. Δεν αποτελεί ούτε παράδεισο ούτε και κόλαση. Στις εκλογές της 25ης Μαΐου ψηφίζουμε για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Δεν θα παίξουμε το στοίχημα του διπολισμού. Εύχομαι σε αυτή τη μάχη η ΔΗΜΑΡ να είναι δυνατή παρουσία για να παίξει σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μπορεί να μην είμαστε ποτάμι αλλά ρυάκι που μπορεί να μεγαλώσει με καθαρό νερό», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Σαββής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου