Τοπικές Ειδήσεις

Μελέτη για την Ανάπλαση της πλατείας Μητροπόλεως συντάσσει ο Δήμος Ρόδου

Στη συνολική ανάπλαση της πλατείας Μητροπόλεως (πλ. Βρούχου) αναμένεται να προχωρήσει η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος. Ήδη το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση πλατείας Μητροπόλεως από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων», έχει εγγραφεί με ενδεικτικό προϋπολογισμό στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Ρόδου για το έτος 2021, ο οποίος θα τροποποιηθεί/αναθεωρηθεί με την ολοκλήρωση της μελέτης και την καταγραφή του αναγκαίου προς διάθεση ποσού.

Σήμερα το πρωί ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, διενήργησε αυτοψία στην πλατεία, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και διαπιστώνοντας τα σοβαρά, εκτεταμένης φύσεως, πολυετή και ανεξέταστα προβλήματα.

Κατόπιν της αυτοψίας του Αντιδημάρχου, έχει ανατεθεί σε υπηρεσιακούς της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, η σύνταξη Μελέτης με τίτλο: «Ανάπλαση πλατείας Μητροπόλεως από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων», η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο εν γένει εργασίες αποκατάστασης, αποκατάσταση/διαμόρφωση των δαπέδων, ελαιοχρωματισμούς, αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων και πύκνωση αυτών, εκτέλεση εργασιών αντιγκράφιτι με ειδική μέριμνα για την προστασία της finta pietra, αντικατάσταση κάδων, αποκατάσταση της περίφραξης, παγκάκια, καθαρισμό του σιντριβανιού, έλεγχο και αποκατάσταση των Η/Μ, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου πρασίνου (κλαδέματα, καθαρισμοί, νέες φυτεύσεις), καθώς και διαμόρφωση νέου αθλητικού χώρου.

Τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθούν σε αγαστή συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, ζήτησε επίσης κατά προτεραιότητα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, να διενεργήσει έλεγχο στα κτίσματα τμήματος της πλατείας, προκειμένου να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα ή όχι αυτών.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα ακολουθήσει η εξασφάλιση των πόρων εκτέλεσης του έργου και η δημοπράτηση αυτού.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου