ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα κατοίκων της Νότιας Ρόδου για τις υποδομές υγείας

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ιατρείο Γεννάδι

ΝΑ ΣΤΑ­ΜΑ­ΤΗ­ΣΟΥΝ ΕΠΙ­ΤΕ­ΛΟΥΣ Η ΚΥ­ΒΕΡ­ΝΗ­ΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥ­ΛΕΥ­ΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟ­ΡΟΪ­ΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ

Πολλά τα πή­γαι­νε έλα των κυ­βερ­νη­τι­κών βου­λευ­τών στην Νότια Ρόδο το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα και πολ­λές οι βα­ρύ­γδου­πες δη­λώ­σεις για λύση του χι­λιο­συ­ζη­τη­μέ­νου προ­βλή­μα­τος των υπο­στε­λε­χω­μέ­νων δομών υγεί­ας των χω­ριών μας.

Αλή­θεια ποιος δη­μιουρ­γεί το πρό­βλη­μα αν δεν είναι η κυ­βέρ­νη­ση η οποία αρ­νεί­ται πει­σμα­τι­κά να ικα­νο­ποι­ή­σει τα δια­χρο­νι­κά και δί­καια αι­τή­μα­τα που έχου­με οι κά­τοι­κοι της Νό­τιας Ρόδου. Τι απα­ντά­ει η κυ­βέρ­νη­ση επί­ση­μα για το αί­τη­μα μας για διαρ­κή ανοι­κτή προ­κή­ρυ­ξη για πρό­σλη­ψη μό­νι­μων ει­δι­κευ­μέ­νων για­τρών και νο­ση­λευ­τών στο Π.Ι. Γεν­να­δί­ου; Τι απα­ντούν για το αί­τη­μα μας για άμεση δη­μιουρ­γία μο­νά­δας ΕΚΑΒ στο Γεν­νά­δι; Χρειά­ζε­ται ή όχι να δη­μιουρ­γη­θεί σύγ­χρο­νο κέ­ντρο υγεί­ας στην Νότια Ρόδο; Με τις ψή­φους ποια­νών μειώ­θη­κε ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός για την δη­μό­σια υγεία κατά 500 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ μέσα στην παν­δη­μία;

Η απά­ντη­ση της κυ­βέρ­νη­σης είναι δυ­στυ­χώς να μας έχει εγκα­τα­λεί­ψει στην τύχη μας. Την ίδια ώρα όμως που οι δομές υγεί­ας στα χωριά μας είναι υπό διά­λυ­ση, μα­θαί­νου­με πως ετοι­μά­ζο­νται κι άλλες ιδιω­τι­κές δομές στην πε­ριο­χή. Άρα απο­δει­κνύ­ε­ται ποιος κερ­δί­ζει, ποιος χάνει και ποιος είναι ο στό­χος της συ­νει­δη­τής κυ­βερ­νη­τι­κής αδια­φο­ρί­ας για τις υπο­δο­μές δη­μό­σιας υγεί­ας.

Το επό­με­νο διά­στη­μα θα απο­στεί­λου­με ακόμα μια φορά το υπό­μνη­μα με τα αι­τή­μα­τα μας στην κυ­βέρ­νη­ση και στους βου­λευ­τές του νομού, ελ­πί­ζο­ντας αυτή την φορά να απα­ντή­σουν η έστω να το­πο­θε­τη­θούν δη­μό­σια επί της ου­σί­ας.

Το υπό­μνη­μα μας έχουν ψη­φί­σει και στη­ρί­ζουν μέχρι στιγ­μής οι κοι­νό­τη­τες Απο­λα­κιάς, Κατ­τα­βιάς, Λα­χα­νιάς, Αρ­νί­θας και Ιστρί­ου. Επί­σης ο σύλ­λο­γος γο­νέ­ων και κη­δε­μό­νων του δη­μο­τι­κού σχο­λεί­ου Γεν­να­δί­ου και ο πο­λι­τι­στι­κός σύλ­λο­γος Λα­χα­νιάς «Ο ΛΕ­ΣΠΕ­ΡΗΣ». Κα­λού­με τους υπό­λοι­πους προ­έ­δρους και το­πι­κά συμ­βού­λια της Νό­τιας Ρόδου να ψη­φί­σουν το υπό­μνη­μα της επι­τρο­πής μας και όλοι μαζί ενω­μέ­νοι να διεκ­δι­κή­σου­με τα αι­τή­μα­τα μας.

Το υπό­μνη­μα μας θα κα­τα­τε­θεί επί­σης προς ψή­φι­ση και συ­ζή­τη­ση στο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο προ­κει­μέ­νου να πά­ρουν όλοι κα­θα­ρή θέση στο ζή­τη­μα. Υπεν­θυ­μί­ζου­με πως στο προη­γού­με­νο δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο τον Δε­κέμ­βριο του 2018 το είχαν ψη­φί­σει όλες οι πα­ρα­τά­ξεις ομό­φω­να.

Κλεί­νο­ντας θέ­λου­με να πούμε πως χωρίς δυ­να­μι­κές κι­νη­το­ποι­ή­σεις και αγώνα διαρ­κεί­ας δεν πρό­κει­ται να λυθεί ούτε το πρό­βλη­μα της υγεί­ας ούτε των ελα­φιών. Απλώς αυτό που θα συ­νε­χί­σει να συμ­βαί­νει θα είναι οι αρ­μό­διοι και οι υπεύ­θυ­νοι να συ­νε­χί­ζουν να μας κο­ροϊ­δεύ­ουν ενώ την ίδια ώρα θα οξύ­νο­νται όλα τα με­γά­λα προ­βλή­μα­τα του τόπου μας.

Η ΕΠΙ­ΤΡΟ­ΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑ­ΤΟΙ­ΚΩΝ ΝΟ­ΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 15/02/2021

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.