Αθλητικά

Με ΑΣΤΙΡ το φετινό Κύπελλο Ελλάδας

Την προκήρυξη του φετινού Κυπέλλου Γυναικών έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στη διοργάνωση του οποίου θα πάρει μέρος και ο ΑΣΤΙΡ.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Α΄ και Β΄ Κατηγορίας Γυναικείου Ποδοσφαίρου. Οι ομάδες των δύο Κατηγοριών χωρίστηκαν σε Ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Ομάδες  Α΄  Κατηγορίας  Περιόδου  2016 – 2017

2  Όμιλοι  με  Γεωγραφικά  Κριτήρια

1ος  Όμιλος – Βόρειος
1 ΑΕΛ 64 ΛΑΡΙΣΑΣ
2 Ακαδημία Ελπίδες Καρδίτσας  94 ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
3 Αμαζόνες Δράμας ΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
4 Άρης Θεσσαλονίκης. ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
5 ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
2ος  Όμιλος – Νότιος
1 Άβαντες Χαλκίδας ΕΥΒΟΙΑΣ
2 Ατρόμητος Αθ. ΑΠΣ ΑΘΗΝΩΝ
3 Γλυφάδα Οδυσσέας ΑΕ
4 Ολυμπιάδα Υμηττού

 

Ομάδες  Β΄  Κατηγορίας  Περιόδου  2016 – 2017

4  Όμιλοι  με  Γεωγραφικά  Κριτήρια

1ος  Όμιλος – Βόρειος
1 Βασίλισσα Θράκης ΞΑΝΘΗΣ
2 Μέντεκας Καλαμαριάς ΑΓΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
3 Πανσερραική ΑΕ ΣΕΡΡΩΝ
4 Πιερίδες Μούσες ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
5 Ροδόπη 87 ΓΑΠΣ ΘΡΑΚΗΣ
2ος  Όμιλος – Βόρειος
1 Βόλος 2004 ΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
2 Μαγνησιακός ΑΣΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
3 Μεσολόγγι 2008 ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
4 Προοδευτική Περάματος ΗΠΕΙΡΟΥ
5 Τρίκαλα 2011 ΤΡΙΚΑΛΩΝ
3ος  Όμιλος – Νότιος
1 Άρης Κορίνθου ΚΟΡΙΝΘΟΥ
2 Άρης Τρίπολης ΑΡΚΑΔΙΑΣ
3 Ίκαρος Πετρωτού ΑΟ ΑΧΑΙΑΣ
4 Πανηλειακός Πύργου ΑΟ ΗΛΕΙΑΣ
5 Φείδων Άργους ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
6 Χανιά ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ
4ος  Όμιλος – Νότιος
1 Αγία Παρασκευή ΑΟ ΑΘΗΝΩΝ
2 Αθηναική ΑΕ Αγίου Δημητρίου
3 ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
4 Πήγασος Θριασίου ΕΠΣΔΑ
5 Τριαντών Ιαλυσσού ΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ

 

Δήλωση Συμμετοχής / Έναρξη

Το Κύπελλο θα διεξαχθεί σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως και τη Δευτέρα 14/11/2016 πρωτότυπη Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στις ομάδες, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Στη Δήλωση Συμμετοχής πρέπει, υποχρεωτικά να αναφέρονται, ο Α.Φ.Μ. και η Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκει η ομάδα.

Η Δήλωση θα πρέπει να συνοδεύεται από σχετικό παράβολο των εκατό (100) ευρώ για τις ομάδες της Α΄ Κατηγορίας και των πενήντα (50) ευρώ για τις ομάδες της Β΄ Κατηγορίας.

Με την παραπάνω δήλωση συμμετοχής τα σωματεία αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις το Καταστατικό και τις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΠΟ και τους όρους της Προκήρυξης, διαφορετικά αποκλείονται του Κυπέλλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ.

Τρόπος τέλεσης των αγώνων/Κλήρωση

Οι αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώνονται σε έξι (6) φάσεις.

Η κλήρωση του Κυπέλλου Γυναικών θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια και θα διεξαχθεί μία κλήρωση για όλες τις Φάσεις της διοργάνωσης

1η Φάση

Στη κλήρωση των αγώνων της 1ης Φάσης, θα λάβουν μέρος οι είκοσι μία (21) ομάδες της Β΄ Κατηγορίας χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια (Βορράς -Νότος).

Η μία (1) από τις ομάδες του 1ου 2ου και 4ου Ομίλου και οι δύο (2) από τις ομάδες του 3ου Ομίλου, σύνολο πέντε (5) ομάδες θα εξαιρεθούν, μετά από κλήρωση και θα περάσουν στην επόμενη Φάση.

Οι υπόλοιπες δέκα έξι (16) ομάδες θα αγωνιστούν, μετά από κλήρωση κατά όμιλο ξεχωριστά, σε οκτώ (8) απλούς αγώνες νοκ άουτ, και στην έδρα της ομάδας που κληρώθηκε πρώτη.

Σε κάθε ένα από τους τέσσερις ομίλους θα διεξαχθούν δύο (2) αγώνες

Στην επόμενη φάση θα προκριθούν οι οκτώ (8) νικήτριες ομάδες των τεσσάρων ομίλων και οι πέντε (5) που εξαιρέθηκαν, σύνολο δέκα τρεις (13 ομάδες)

2η  Φάση

Στη κλήρωση των αγώνων της 2ης Φάσης, θα λάβουν μέρος οι δεκατρείς (13) ομάδες της Β΄ Κατηγορίας που προκρίθηκαν από τη 1η Φάση, χωρισμένες σε δύο ομίλους (με γεωγραφικά κριτήρια) και συγκεκριμένα :

α) Στο 1ο Όμιλο (Βόρειο) θα τοποθετηθούν οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες του 1ου και 2ου Ομίλου και οι δύο ομάδες που εξαιρέθηκαν. Σύνολο έξι (6) ομάδες.

Οι έξι (6) ομάδες θα αγωνιστούν, μετά από κλήρωση, σε τρεις (3) απλούς αγώνες νοκ άουτ, και στην έδρα της ομάδας που κληρώθηκε πρώτη.

β) Στο 2ο Όμιλο (Νότιο) θα τοποθετηθούν οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες του 3ου και 4ου Ομίλου και οι τρεις (3) ομάδες που εξαιρέθηκαν. Σύνολο επτά (7) ομάδες.

Η μία (1) από τις τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες του 2ου Ομίλου θα εξαιρεθεί, μετά από κλήρωση και θα περάσει στην επόμενη Φάση.

Οι υπόλοιπες έξι (6) ομάδες θα αγωνιστούν, μετά από κλήρωση, σε τρεις (3) απλούς αγώνες νοκ άουτ, και στην έδρα της ομάδας που κληρώθηκε πρώτη.

Στην επόμενη Φάση θα προκριθούν οι τρείς (3) νικήτριες ομάδες κάθε ομίλου και η μία (1) του 2ου Ομίλου που εξαιρέθηκε, σύνολο επτά (7) ομάδες

3η Φάση

Στη κλήρωση των αγώνων της 3ης Φάσης, θα λάβουν μέρος οι εννέα (9) ομάδες της Α΄ Κατηγορίας και οι επτά (7), ομάδες της Β΄ Κατηγορίας που προκρίθηκαν από τη 2η Φάση.

Οι συνολικά δέκα έξι (16) ομάδες, θα ενταχθούν σε δύο (2) ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Στο 1ο όμιλο (Βορράς) θα τοποθετηθούν οι πέντε (5) ομάδες του 1ου ομίλου της Α΄ Κατηγορίας και οι τρεις (3) προκριθείσες ομάδες, του 1ου ομίλου της Β΄ Κατηγορίας.

Στο 2ο όμιλο (Νότος)  θα τοποθετηθούν οι τέσσερις (4) ομάδες του 2ου ομίλου της Α΄ Κατηγορίας και οι τέσσερις (4) προκριθείσες ομάδες, του 2ου ομίλου της Β΄ Κατηγορίας.

Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν τέσσερις (4) απλοί αγώνες νοκ άουτ, στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί να αγωνισθεί ομάδα της Α΄ Κατηγορίας, με ομάδα της Β΄ Κατηγορίας, ο αγώνας θα διεξαχθεί υποχρεωτικά στην έδρα της ομάδας της  Β΄ Κατηγορίας.

Στην επόμενη Φάση θα προκριθούν οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες του κάθε ομίλου της 3ης Φάσης, σύνολο οκτώ (8) ομάδες..

4η Φάση

Στη κλήρωση των αγώνων της 4ης Φάσης θα λάβουν μέρος, σε ένα (1) όμιλο, οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες του 1ου ομίλου της 3ης  Φάσης και οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες του 2ου ομίλου της 3ης  Φάσης, σύνολο οκτώ (8) ομάδες

Θα διεξαχθούν τέσσερις (4) απλοί αγώνες νοκ άουτ, στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη.

Σε περίπτωση που κληρωθεί να αγωνισθεί ομάδα της Α΄ Κατηγορίας, με ομάδα της Β΄ Κατηγορίας, ο αγώνας θα διεξαχθεί υποχρεωτικά στην έδρα της ομάδας της Β΄ Κατηγορίας.

Στην επόμενη Φάση θα προκριθούν οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες του ομίλου της 4ης Φάσης.

5η Φάση Ημιτελικοί αγώνες

Στη κλήρωση των αγώνων της 5ης Φάσης θα λάβουν μέρος οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τη 4η Φάση.

Θα διεξαχθούν δύο (2) απλοί αγώνες νοκ άουτ, σε ουδέτερη έδρα.

Οι δύο (2) νικήτριες ομάδες θα προκριθούν για τον Τελικό Αγώνα Κυπέλλου.

6η Φάση Τελικός αγώνας

Στο Τελικό αγώνα θα λάβουν μέρος οι δύο (2) νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τη 5η Φάση.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα με τυπικά γηπεδούχο την ομάδα που θα κληρωθεί πρώτη.

Στους αγώνες Κυπέλλου όλων των φάσεων σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια των αγώνων, ο νικητής θα αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ Ερασιτεχνών Πρωταθλημάτων.

Ημερομηνία έναρξης και αγώνων Κυπέλλου

Ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η Κυριακή 11-12-2016

1η Φάση:               11-12-2016
2η Φάση:               22-01-2017
3η Φάση:               05-02 ή 12-03-2017
4η Φάση:               12-03 ή 23-04-2017
5η Φάση:               12-05 ή 19-05-2017
6η Φάση:               14-05 ή 21-05-2017

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου