Τοπικές Ειδήσεις

Πρόταση του Μ. Κόνσολα στον Υπ. Υγείας για να λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο της Ρόδου

Μια νέα και τολμηρή πρόταση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για να δοθεί λύση και διέξοδο στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Ρόδου με αναισθησιολόγους.

Ένα πρόβλημα, που, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, έχει οδηγήσει σε μια μεγάλη λίστα αναμονής για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1.160 ασθενείς που είναι στη λίστα αναμονής, η οποία δεν μπορεί να συρρικνωθεί, ακόμη και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που γίνονται από τη μία και μοναδική αναισθησιολόγο και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά άμεση προκήρυξη για την κάλυψη τριών θέσεων με ειδικότητα αναισθησιολόγου, παράλληλα, όμως, προτείνει την αλλαγή του πλαισίου και τη θέσπιση αυξημένων κινήτρων για την πρόσληψη αναισθησιολόγων στις δημόσιες δομές υγείας.

Το νέο αυτό πλαίσιο, όπως προτείνει ο κ. Κόνσολας, πρέπει να περιλαμβάνει:

– Την ένταξη της ειδικότητας αναισθησιολόγου στις ειδικότητες που χαρακτηρίζονται ως άγονες.

– Την παράταση χρονικής ισχύος της πρόσθετης μηνιαίας αποζημίωσης 400 ευρώ για τους ειδικευμένους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας αναισθησιολογίας, ανεξαρτήτως βαθμού που θα υπηρετούν σε δομές δημόσιας υγείας, ένα μέτρο που

ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Προτείνεται να διπλασιαστεί η μηνιαία αποζημίωση από τα 400 στα 800 ευρώ μόνο για τους αναισθησιολόγους που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν στα νησιά και στις απομακρυσμένες δομές δημόσιας υγείας και να μην τεθεί χρονικό όριο για την ισχύ του συγκεκριμένου μέτρου.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζονται πρόσθετα κίνητρα, διαφορετικά και οι προκηρύξεις θα αποβαίνουν άγονες, ενώ θα έχουμε και παραιτήσεις γιατρών που θα εντείνουν το πρόβλημα, όπως έγινε με την ανασθησιολόγο που είχε προσληφθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Η λειτουργία του νοσοκομείου και η ομαλή πορεία των χειρουργείων δεν μπορεί να στηρίζεται στην αυταπάρνηση ενός ή δύο γιατρών που και αυτοί κάποια στιγμή θα φτάσουν στα όρια της αντοχής τους.

Κατέθεσα τη συγκεκριμένη πρόταση στο νέο Υπουργό Υγείας, που πιστεύω ότι είναι μια νέα και ριζοσπαστική πρόταση που δίνει διέξοδο και λύση στο πρόβλημα», τονίζει σε δήλωσΉ του ο Μάνος Κόνσολας.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι το νοσοκομείο της Ρόδου αποτελεί ένα νοσοκομείο με υπερτοπική διάσταση και εμβέλεια, που καλύπτει τις ανάγκες των νησιών στο Νότιο Αιγαίο, γεγονός που επιβάλλει να δοθεί μια μόνιμη, οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς το Υπουργείο Υγείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου