Το νησί της Κω επισκέφτηκε ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος του Περιφερειακού φυτωρίου και σφαγείων Ρόδου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης όπου είχε συνάντηση με τoν έπαρχο Κω-Νισύρου κ. Γιώργο Χαλκιδιό .
Επισκέφτηκαν το σφαγείο της Κω , όπου εντυπωσιάστηκαν με την καθαριότητα, την λειτουργικότητα και τη συντήρηση στη σφαγειοτεχνική εγκατάσταση. Συζήτησαν εκτενέστερα με τον Προϊστάμενο του τμήματος Κτηνιατρικής κτηνίατρο κ. Αντώνη Πρέκα για διάφορα θέματα όπου τέθηκε και το μεγάλο πρόβλημα των μειωμένων σφαγών με αποτέλεσμα το σφαγείο να αντιμετωπίζει αρκετά οικονομικά προβλήματα και η εύρυθμη λειτουργία του πλέον στηρίζεται στις γενικές προσπάθειες του Δήμου της Κω και του Τεχνολόγου Ζωικής Παραγωγής κ. Μανώλη Κόπελλου
Εστίασαν στο πρόβλημα του αποτεφρωτικού κλιβάνου απορριπτόμενων κρεάτων που είναι παλαιάς τεχνολογίας και αποφασίστηκε να γίνει έρευνα για ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα της Περιφέρειας η αγορά καινούργιου κλιβάνου καύσης.
Επιπρόσθετα ενημερώθηκε ο έπαρχος από τον κ.Μπαριανάκη ότι τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του υπεύθυνου του φυτωρίου κ. Νίκου Ρένεση σε αρχαιολογικό χώρο του νησιού με σκοπό τη σύνταξη μελέτης για τη διαμόρφωση του, με καλλωπιστικά και δασικά φυτά , σε συνεργασία με τη Δ/νση της αρχαιολογικής Υπηρεσίας .
Τα δενδρύλλια θα διατεθούν από το Περιφερειακό Φυτώριο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ