Αθλητικά

Ορεινή Ποδηλασία: Η προκήρυξη του «MTB Ανταίος #1»

Το Σάββατο 5 Αυγούστου στο λόφο Κρεμαστής θα διεξαχθεί ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας με την επωνυμία «MTB Ανταίος #1» στο αγώνισμα του Cross Country που διοργανώνει ο Α.Ο. Ανταίος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους έως και τις 29 Ιουλίου, με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν την προκήρυξη, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Ο Α.Ο. Ανταίος σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ, διοργανώνουν αγώνα ορεινής ποδηλασίας στο αγώνισμα Cross Country Circuit XCC. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου 2023, ημέρα Σάββατο, στον Λόφο Κρεμαστής Ρόδου, (πάνω από το Super-Market Τσισιμοίρη).
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ: Μάστερς Άνδρες – Μάστερς Γυναίκες, Παίδες – Κορασίδες, Παμπαίδες – Παγκορασίδες, Μίνι Μεγάλα Αγόρια – Κορίτσια, Μίνι Μικρά Αγόρια- Κορίτσια, Super Mini Αγόρια – Κορίτσια. Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ/ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
• 16:30 Masters Άνδρες / Masters Γυναίκες (20’)
• 17:00 Παίδες (20’)
• 17:30 Κορασίδες (20’), 17:31 Παγκορασίδες (20’)
• 18:00 Παμπαίδες (20’)
• 18:30 Μίνι Μεγάλα Αγόρια – Κορίτσια (15’)
• 18:55 Μίνι Μικρά Αγόρια – Κορίτσια (15’)
•19:20 Super Mini Αγόρια – Κορίτσια (10’)
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Λόφος Κρεμαστής Ρόδου, (πάνω από το Super-Market Τσισιμοίρη).
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η πίστα XCC είναι μήκους 1080μ.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
I. Αριθμός αθλητών ανά ομάδα: Απεριόριστος. Στους αγώνες συμμετέχουν ποδηλάτες με ενεργό δελτίο για το 2023, στις κατηγορίες, που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
II. Δηλώσεις Συμμετοχής: Μέχρι 29 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: antaios2017@yahoo.com
III. Παράβολο Συμμετοχής: 5,- για τις κατηγορίες Μάστερς (πληρωτέο ομαδικά από τον Αρχηγό κάθε ομάδας, στην Γραμματεία των αγώνων)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Από τις 15:00 στον χώρο της εκκίνησης, για επικύρωση συμμετοχών. Απαραίτητη η επίδειξη δελτίου και κάρτας υγείας για την παραλαβή των αριθμών και την υπογραφή στα φύλλα αγώνα.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τεχνική ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 15:45, στον χώρο της Γραμματείας.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας διεξάγεται με τον Κανονισμό Αγώνων της Ε.Ο. Ποδηλασίας, τους Κανονισμούς της UCI για την Ορεινή Ποδηλασία, και τους επιμέρους Κανονισμούς Ε.Ο.Π, για τις Μικρές Κατηγορίες.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
• Εξοπλισμός: Στους αγώνες στις κατηγορίες Μίνι Μικρά και Super Mini, το ποδήλατο δεν επιτρέπεται να έχει τροχούς μεγαλύτερους από 27.5” (650Β)
• Σειρά Εκκίνησης: οι ποδηλάτες θα τοποθετηθούν σύμφωνα με την ατομική κατάταξη της ΕΟΠ για την Ορεινή Ποδηλασία.
• Ζώνη Τεχνικής Βοήθειας: Θα υπάρχει μια ζώνη τροφοδοσίας/τεχνικής βοήθειας, με πρόσβαση αποκλειστικά για διαπιστευμένους (παραλαβή διαπιστεύσεων στην Γραμματεία, από τον Αρχηγό της ομάδας, σε αριθμό ανάλογο των συμμετοχών κάθε ομάδας).
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ: Στον/στην 1ο, 2ο, 3ο νικητή θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα. Διπλώματα επίσης, στους 4ο, 5ο, και 6ο. Στους Μάστερς θα υπάρχει κοινή κατάταξη και βράβευση όλων των ηλικιακών γκρουπ (ξεχωριστά μόνο για Άνδρες και Γυναίκες).
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Με την ολοκλήρωση του αγώνα της τελευταίας κατηγορίες, στον χώρο της εκδήλωσης.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.
ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Βογιατζής Γεώργιος (Ομοσπονδιακός Κριτής ΕΟΠ)
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Πότσος Σάββας, τηλ.: 6973611311
ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ή ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ: Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου , τηλ. 2241360000
ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
I. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
III. Ρύθμιση απρόβλεπτων θεμάτων: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα, θα αποφασίζει τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, της διαδρομής χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο.Π.Ο διοργανωτής δεν φέρει καμιά ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού υλικού ή ατυχήματος, εφόσον ρητά αναγνωρίζει και σέβεται το περιεχόμενο των άρθρων 92 έως και 96 του Κανονισμού Αγώνων της Ε.Ο.Π.
Στον αγώνα θα εφαρμοστεί το εν ισχύ υγειονομικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π. Κατά της διασποράς της πανδημίας Covid-19».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου