Τοπικές Ειδήσεις

ΕΛΦΕΕ Ρόδου – Ενημέρωση για τις δηλώσεις εισοδήματος και τα προβλήματα που προκύπτουν για φέτος

Προς τις Επιχειρήσεις του Νομού Δωδεκανήσου

Κοινοποίηση

Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου

Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου

Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου

Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου

Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων νήσου Ρόδου

Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Δωδεκανήσου

Σύλλογος Επισκευαστών Αμαξωμάτων Βαφέων Αυτοκινήτων και συναφών επαγγελμάτων Ρόδου

Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δωδεκανήσου

Σωματείο Πτυχιούχων Αισθητικών Δωδεκανήσου

Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου

Σύλλογο Υδραυλικών Ρόδου

Επίσης κοινοποιείται στα εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου ώστε να προωθηθεί στο πελατολόγιο τους.

 

Αγαπητοί Επαγγελματίες του Νομού Δωδεκανήσου,

Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ε.Λ.Φ.Ε.Ε) Ρόδου, στην 3η αυτή ενημερωτική της επιστολή, σας επισημαίνει την αυξημένη πιθανότητα κινδύνου που θα αντιμετωπίσουν κάποιοι από εσάς, να υποβληθεί η φετινή σας φορολογική δήλωση εκπρόθεσμα και μάλιστα χωρίς αυτό να αποτελεί ευθύνη του λογιστή που υποστηρίζει την επιχείρησή σας.

Όπως γνωρίζετε, η προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων εκπνέει στις 29/07/2022, μέσα σε έναν μήνα που είναι επιφορτισμένος, μεταξύ άλλων, και με την έκδοση της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ 2ου τριμήνου για τις επιχειρήσεις με τα απλογραφικά βιβλία και της μηνιαίας περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ μηνός 6/2022 για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία.

Πέραν όμως από το ήδη βεβαρημένο πλαίσιο τακτικών και έκτακτων υποβολών που εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν τα λογιστικά μας γραφεία, από 01/07/2022 έχουμε και έχετε επωμιστεί την εύρεση και την από μέρους σας προσκόμιση των παραστατικών προμηθευτών σας για το έτος 2021 που δεν μας προσκομίσατε έγκαιρα, όπως αυτά προκύπτουν από τον πρωτογενή έλεγχο που διενεργούμε στα γραφεία μας μετά τη λήξη υποβολής των δεδομένων αυτών από τους προμηθευτές σας στο ΜyData την 30/06/2022, την νέα επιπρόσθετη διαδικασία ελέγχου που υιοθέτησε η Α.Δ.Δ.Ε, την οποία επωμίζονται τα λογιστικά μας γραφεία.

Κατά συνέπεια, με δεδομένο το ότι ο εντοπισμός και η προσκόμιση των παραστατικών που εκκρεμούν αφορά σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις και αποτελεί αναγκαία εργασία που συμβάλλει στην υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης με ορθά δεδομένα, δηλαδή στην προστασία σας από μελλοντικούς ελέγχους, σας ενημερώνουμε πως οποιαδήποτε καταληκτική ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων πριν από τις 30/09/2022, ενδέχεται πολύ σοβαρά να θέσει σε κίνδυνο την έγκαιρη και κυρίως την έγκυρη υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης, ειδικότερα εάν κι εσείς από την πλευρά σας δεν ανταποκριθείτε άμεσα στην προσκόμιση των παραστατικών στον λογιστή σας.

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στις επιχειρήσεις σας δεν θα είναι υπαιτιότητα του λογιστή σας.

Ρόδος 15/07/2022

Για το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος: Παπαγρηγορίου Νικόλαος

Ο Α’ Αντιπρόεδρος: Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο Β’ Αντιπρόεδρος: Δαμιανός Μιχαήλ

Η Γενική Γραμματέας: Ξανθοπούλου Ειρήνη

Ο Ταμίας: Βασιλείου Χαράλαμπος

Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Χαροκόπος Ιωάννης

Το Μέλος: Τορούμογλου Σάκης

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου