Ρεπορτάζ

Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας διαφωνούν με την αξιολόγηση

Κάθετα αντίθετοι στη διαδικασία της αξιολόγησης που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Εσωτερικών είναι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στις γενικές συνελεύσεις των δύο Συλλόγων των Εργαζομένων της Περιφέρειας που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο και στη Σύρο.

«Λάβαμε αποφάσεις για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας (νομός Δωδεκανήσου) κ. Αντώνης Γκίκας.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων τους προκειμένου να ασκήσουν τα όποια νομικά μέσα κρίνουν για την ανατροπή του νόμου και της εφαρμοστικής εγκυκλίου που σχετίζεται με την αξιολόγηση.

«Σε συνεργασία με το σύλλογο Κυκλάδων θα ζητήσουμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να καταθέσει προσφυγή για την ακύρωση του νόμου και να προχωρήσει στην εφαρμογή των αποφάσεων και των ψηφισμάτων που έχουν εκδοθεί από το περιφερειακό συμβούλιο για το θέμα της αξιολόγησης», δήλωσε ο κ. Α. Γκίκας και πρόσθεσε πως θα γίνει και συγκέντρωση υπογραφών από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Δεν είναι σωστό να γίνει η αξιολόγηση και να φύγουν οι υπάλληλοι από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που είναι υποστελεχωμένη. Δεν περισσεύει κανείς από το δυναμικό που σήμερα διαθέτουν οι υπηρεσίες μας. Ποσοστώσεις γίνονται μόνο στα προϊόντα και όχι στους ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Αντώνης Γκίκας και πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας δεν έχουν συναινέσει στην απόφαση που έχει ληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Θα υπερασπιστούμε τις δομές και το προσωπικό. Η πολιτεία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να προβεί στη στελέχωση των υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό. Έτσι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα λειτουργεί όπως πρέπει», δήλωσε ο κ. Αντώνης Γκίκας.

«Εμείς εισηγηθήκαμε να γίνει προσφυγή στις αρμόδιες δομές της δικαιοσύνης προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση που έχει ληφθεί. Με τις απόψεις που έχουμε εκφράσει συμφώνησαν και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου σε πρόσφατη συνεδρίαση», δήλωσε ο κ. Αντώνης Γκίκας και πρόσθεσε πως η κατάθεση προσφυγής είναι θέμα χρόνου.

«Η κατάθεση προσφυγής από εμάς είναι θέμα χρόνου. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτε στην τύχη του», δήλωσε ο κ. Αντώνης Γκίκας.

Επισημαίνεται πως η ΑΔΕΔΥ έχει καταθέσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς και εξώδικο γιατί θεωρεί παράνομες και αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις που επιχειρεί να εφαρμόσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αναφορικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
«Σας γνωστοποιούμε, ότι από την παρέλευση τεσσάρων εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας και μέχρι το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης, όποτε και εάν αυτή λάβει χώρα, κηρύσσουμε αποχή διαρκείας από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολογήσεως, παρέχοντας κατά τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου», αναφέρεται στο εξώδικο που έχει κατατεθεί από την ΑΔΕΔΥ στις 8 Μαΐου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • efalkenburg    15.05.2014 20:55

    Τι μου λες σοβαρά, έπεσα από τα σύννεφα τώρα. Βρεγμένη σανίδα όλοι και ειδικά στους ¨συνδικαλιστές” της ξεφτίλας.

Σχολιασμός άρθρου