Ειδήσεις

Φώτης Χατζηδιάκος: Είμαστε δυνατοί, είμαστε ανανεωμένοι, είμαστε έτοιμοι (φωτορεπορτάζ)

«Η αποψινή μας εκδήλωση αποτελεί την αφετηρία του νικηφόρου αγώνα μας για τις επικείμενες εκλογές, … για την νίκη των πολιτών της Ρόδου» ανέφερε εισαγωγικά ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος στη χθεσινή του προεκλογική συγκέντρωση στο κινηματοθέατρο «Ρόδον», ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, επισημαίνοντας πως, τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της παράταξης έχουν επίγνωση των αναγκών και των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουν.

«Έχουμε συνείδηση των ιστορικών μας καταβολών και των δυνατοτήτων μας. Μαζί θα χτίσουμε πάνω στο έργο, που έχει γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, θα μετασχηματίσουμε το σήμερα με μια διαφορετική αντίληψη και δυναμική, και θα δημιουργήσουμε το αύριο που αξίζει στα παιδιά μας» τόνισε, επισημαίνοντας ότι σ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης προεκλογικής εκστρατείας συγκέντρωσαν τα πυρά όλων των ανθυποψηφίων.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις αυτές τόνισε τα εξής:
«Σε μια δημοκρατική κοινωνία πρέπει να συνομιλείς και με ανθρώπους με τους οποίους διαφωνείς. Οι επιθέσεις όμως αυτές διακρίνονταν σε δύο κατηγορίες. Σε αυτές που ήταν εντός του πολιτικού πολιτισμού και σε αυτές που αποτελούν «χτυπήματα κάτω από τη μέση», τις οποίες καταδικάζω και δεν θα ανεχτώ. Οι πολίτες της Ρόδου γνωρίζουν, προβληματίζονται, αγανακτούν και καταδικάζουν τέτοιου είδους πρακτικές, που έχουν συμβεί και στο παρελθόν για άλλους».

Δήλωσε ότι με βάση το προσωπικό του σύστημα αξιών και τις παραδοσιακές του καταβολές, όπως έχει αποδείξει από την μέχρι τώρα προσωπική και αυτοδιοικητική του πορεία, πρακτικές και επιλογές, που είναι αντίθετες με την παράδοση της ηθικής δεν τον αφορούν.

«Απόψε η Ρόδος ψήφισε» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος προσθέτοντας ότι η μεγάλη δύναμη της παράταξης είναι οι άνθρωποι της πόλης, της υπαίθρου.
«Οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, η μεσαία τάξη, οι νέοι μας, οι υπερήλικες, οι ντόπιοι και οι αλλοδαποί, ο επισκέπτης και ο μετανάστης, ο επαγγελματίας, ο μισθωτός, ο νέος, ο άνεργος, ο ανασφάλιστος, η κοινωνία ολόκληρη».

Ο κ. Χατζηδιάκος πρόσθεσε ότι κοινή εκτίμηση είναι ότι η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα μέσα στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, στο οποίο ζούμε της πολλαπλής αστάθειας και παθογένειας είναι δεδομένη και δικαιολογημένη.
Ζήτησε στη συνέχεια τη συνεργασία του κόσμου:

«Η μη επίλυση των προβλημάτων, παρά τις ομαδικές και ατομικές προσπάθειες του καθενός μας, που πολλές φορές είναι πέραν από τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες της κάθε αρχής, δημοτικής ή περιφερειακής είναι το κατεξοχήν πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αναλυθεί και να επιλυθεί, γι αυτό πρέπει να συνεργαστούμε».
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αναπτυξιακή στρατηγική της παράταξης για τον Δήμο της Ρόδου με βάση τους όρους που θέτει ο περιφερειακός, εθνικός και ευρωπαϊκός προγραμματισμός, καθώς και τις εξειδικευμένες δράσεις της με ορίζοντα την περίοδο 2014-19, οι οποίες εκφράζονται από 3 βασικές αρχές: Τουρισμός, Ποιότητα ζωής – Καθημερινότητα και Πολιτισμός – Παιδεία. Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι «σε μια εποχή που ο τουρισμός είναι η ελπίδα για την έξοδο από την κρίση, οφείλουμε όλοι να κατευθυνθούμε προς αναπτυξιακά πρότυπα που ταιριάζουν στην νέα εποχή, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν».
Επεσήμανε ακόμη ότι ο ντόπιος πληθυσμός και οι επισκέπτες του νησιού θα δημιουργήσουν την ανάπτυξη και το πλεόνασμα για όλους. Δικαιούνται λοιπόν βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συνολική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου (με ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών) και ανάπτυξη των κοινωνικών δομών του, προσφέροντας ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες και παροχές.

Υποσχέθηκε ακόμη επένδυση στην παιδεία, στους νέους και τον πολιτισμό.
«Η εντολή σας, η ψήφος σας, η επιλογή σας στα πρόσωπά μας είναι για εμάς δέσμευση τιμής. Το είπαμε και θα το κάνουμε πράξη, θέλουμε και σχεδιάζουμε ένα Δήμο Ενεργών Πολιτών γιατί η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι ο Πολίτης. Η συνολική μου διαδρομή είναι εγγύηση αγωνιστικότητας και προσήλωσης στο στόχο» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος που επεσήμανε ότι η παράταξη γνωρίζει τα πλεονεκτήματα, τα προβλήματα, τις ανάγκες του τόπου και τις αγωνίες των συμπολιτών.

«Πλάι μου σε αυτές τις εκλογές συμπαρατάσσονται μαζί μου μερικοί από τους πιο άξιους συμπολίτες μας, 80 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και 213 υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι. Έχουμε τον πιο πολυάριθμο συνδυασμό γιατί μας εμπιστευθήκατε Είμαστε η μοναδική παράταξη που εκπροσωπείται σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού, σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες γιατί ανταποκριθήκατε θετικά στο κάλεσμά μας, πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις, με υπερβάσεις και συγκλίσεις, με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και στοχεύσεις» είπε ο κ. Χατζηδιάκος προσθέτοντας ότι είναι τιμή του να είναι επικεφαλής σε ένα ψηφοδέλτιο δύναμης.
Υποσχέθηκε πως το αποτέλεσμα του αγώνα της παράταξης θα σφυρηλατηθεί πάνω στην αμοιβαία κατανόηση, στο σεβασμό, στην συμπαράσταση, αλλά και στην πολλή δουλειά.

«Έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα, η οποία μπορεί να κάνει την ποιοτική διαφορά. Και σε αυτήν μας την προσπάθεια έχουμε σύμμαχο την κοινωνία. Δηλώνουμε παρόντες και παρούσες, γιατί πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και στη διάθεση που έχουμε για δουλειά και προσφορά».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου