Ειδήσεις

«Στις εκλογές της 25ης Μαΐου ψηφίζουμε για την Ευρώπη και την Ελλάδα»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πιο ευνοϊκός παγκοσμίως χώρος για τις δυνάμεις της εργασίας, για τους πολίτες γενικότερα, δεν πρέπει να οπισθοδρομήσει και να συμβιβαστεί με μια πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί με γερμανική επιμονή σε όλη την Ευρώπη. Μια πολιτική που βαθαίνει τις ανισότητες μεταξύ Βορρά – Νότου. Που βαθαίνει τις ανισότητες και την ανεργία εντός των κρατών».

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή τύπου, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννης Καλαποδάκης, συνεπικουρούμενος από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματος κ.κ Μανώλη Σαββή, Ε. Καρατζόλα και Γεράσιμο Γιαννιώτη.

«Ξεκινάμε τον αγώνα για τις ευρωεκλογές σαν “Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία». Μια σημαντική αναμέτρηση που θα επιδράσει στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ο κίνδυνος ενίσχυσης του ευρωσκεπτικισμού και των ακραίων πολιτικά δυνάμεων είναι υπαρκτός. Εδράζεται στην τεράστια υποβάθμιση των συνθηκών ζωής. Υπάρχει άλλη πολιτική για την Ευρώπη. Αυτήν διεκδικούμε. Αγωνιζόμαστε: Για την Ευρώπη της κοινής αντιμετώπισης της κρίσης χρέους και της ισόρροπης ανάπτυξης στο πνεύμα της εταιρικής αλληλεγγύης. Την Ευρώπη της γεφύρωσης των ανισοτήτων και της πλήρους απασχόλησης. Της θεμελίωσης ενός σύγχρονου κράτους κοινωνικών υπηρεσιών. Της διασφάλισης αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου για όλους τους ευρωπαίους πολίτες.Την Ευρώπη των ίσων ευκαιριών, του πολιτισμού, των δικαιωμάτων. Της ολόπλευρης Δημοκρατίας. Της ειρήνης και όχι των εθνικισμών. Την Ευρώπη της πολιτικής δημοκρατικής ενοποίησης», δήλωσε ο κ. Καλαποδάκης και προσθεσε πως η ΔΗΜΑΡ είναι μια αταλάντευτα δύναμη ευρωπαϊκή.

«Πιστεύουμε ότι η ένταξη της χώρας μας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο είναι επιλογή στρατηγικής σημασίας. Ο ευρωπαϊσμός μας έρχεται από μακριά. Ο ευρωπαϊσμός μας δεν είναι δογματικός. Δεν ισοδυναμεί με οποιαδήποτε ανοχή στις εφαρμοζόμενες συντηρητικές πολιτικές. Έχουμε σταθερή προσήλωση στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για την αλλαγή των πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Καλαποδάκης, που παρουσίασε στη συνέχεια τους υποψηφίους ευρωβουλευτές από τα Δωδεκάνησα.

«Θεωρούμε τιμή μας που στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές συμμετέχουν τρεις σημαντικές προσωπικότητες», είπε ο κ. Καλαποδάκης.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου