Την Κυριακή 11/02/2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» συμμετείχε στην 1η Αποκριάτικη Γιορτή που έλαβε χώρα στην Παστίδα, σε συνδιοργάνωση με την Δημοτική Κοινότητα και τους υπόλοιπους Συλλόγους της Παστίδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου που έδωσε το παρών και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για να καθιερωθεί κάθε χρόνο.

Παρουσιαστής και dj ήταν ο Γιώργος Πάττας ενώ ζωντανή μουσική παρουσίασε το συγκρότημα PASSENGERS.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε το παραδοσιακό έθιμο της Κοκάλας από τον Σύλλογο Γυναικών Παστίδας, παρουσίαση χορών Zumba και το Παραδοσιακό Γαϊτανάκι από το «Καμάρι» ενώ οι Super Heroes απασχόλησαν δημιουργικά τα μικρά παιδιά.

Η Κοιν.Σεπ. Αλεκτρώνα παρέδωσε μαθήματα κατασκευής χαρταετών με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η Κοκάλα αποτελείται από αληθινό κρανίο γαϊδάρου και δύο άνδρες σκεπασμένοι με σεντόνι ανοιγοκλείνουν την μασέλα και τα καμπανάκια που είναι κρεμασμένα με τον ήχο τους, προειδοποιούν για τον ερχομό της.

Το Παραδοσιακό Γαϊτανάκι αποτελείται από 12 κορδέλες=12 μοίρες του έτους. Στις απόκριες τύλιγαν το κοντάρι και μετά από ένα χρόνο το ξετύλιγαν με την ίδια διαδικασία.

Αποκριάτικες Αμφιέσεις, πολύ καλή διάθεση, χορός, μουσική και διασκέδαση συμπλήρωσαν το εορταστικό σκηνικό.

Το Σάββατο πάρτι-μασκέ

Το Σάββατο 17/02/2018 στην καφετέρια LITHOS στην Παστίδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας Ρόδου «Καμάρι» θα πραγματοποιήσει για ακόμη μία χρονιά πάρτυ-μασκέ.

Φορέστε την αποκριάτικη στολή σας και ελάτε να διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική από τους PASSENGERS.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 22:00.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ