Ειδήσεις

Μια απάντηση για τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ

Έγραψε χθες με ανάρτηση του στο Face Book ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Ρόδου αναφερόμενος «στον πολίτη που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Ρόδου για τη μη υδροδότηση του επενδυτικού του έργου», φωτογραφίζοντας προφανώς έμενα, το παρακάτω:
«“ΞΕΧΑΣΕ” ν αναφέρει ότι δεν αποδέχθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, κόστος που καλείται ο ίδιος να πληρώσει βάσει του εγκεκριμένου κανονισμού της ΔΕΥΑΡ για την ικανοποίηση του αιτήματος του.»
Του απαντώ.
Ευτυχώς που μόνο το «ΞΕΧΑΣΕ», μετά από 1550 ημέρες αναμονής, περιμένοντας να του απαντήσει ο οργανισμός του κ Προέδρου (καλά μέσα από το Face Book επικοινωνεί με τους πελάτες της η ΔΕΥΑΡ;). Και γλύτωσε από εγκεφαλικό ή έμφραγμα ή δεν πήδηξε από μπαλκόνι, όπως έπαθαν αρκετές χιλιάδες απελπισμένοι Έλληνες που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση τα τελευταία χρόνια. Αν δε μετά από όλα αυτά που τραβά προκειμένου να ολοκληρώσει μια επένδυση στη Ρόδο, έχει μόνο συμπτώματα της νόσου Alzheimer, ε, τότε συγχωρήστε του κ Πρόεδρε την έκπτωση μνήμης και ότι “ΞΕΧΑΣΕ”!
Μόνο που το «ξέχασε να αναφέρει ότι δεν αποδέχτηκε κλπ», όπως το διατύπωσε ο πολιτικός προϊστάμενος μια επιχείρησης κοινής ωφέλειας, δείχνει σαφή πρόθεση για προσβολή της προσωπικότητας του «Πολίτη». Θα αποφύγω επί του παρόντος να αναλύσω περαιτέρω τι σημαίνει όταν ένας Πρόοδος ενός ΝΠΙΔ της αυτοδιοίκησης καταφεύγει σε ψέματα και Γκεμπελικές μεθόδους προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του οργανισμού του. Και από φόβο των συνεπειών των λόγων του, δεν τολμά να γράψει το όνομα του “πολίτη” στον οποίον αναφέρεται.
Το μόνο που θα κάνω είναι να δημοσιεύσω την επιστολή που στις 10 Οκτώβριου 2010 απέστειλα στην πρώην ΔΕΥΑ Αρχαγγέλου και που στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην ΔΕΥΑΡ, ζητώντας τους να υδροδοτήσουν το επενδυτικό έργο μου.
Όμως, προκειμένου να υπάρξει και από την πλευρά του συνέπεια λόγων, ζητώ/απαιτώ να δημοσιεύσει και αυτός αυτούσια την απαντητική επιστολή που ισχυρίζεται πως μου έστειλε η ΔΕΥΑ Ρόδου -που με κάποιο τρόπο θα πρέπει να έχω παραλάβει- και που το περιεχόμενο της, ως ισχυρίστηκε “ξέχασα να αναφέρω”.
Ο «Πολίτης», διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα του για χρήση των νερών που διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Δήμος Ροδίων μέσα από την επιχείρηση κοινής ωφέλειας Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου, έχει φτάσει πλέον στα όρια του από την κοροϊδία τους. Πριν αναγκαστεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, απευθύνθηκε προηγουμένως στην Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Πολίτη” και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Εάν το ΝΠΙΔ του Δήμου Ροδίων νομίμως ενήργησε έχοντας τον «Πολίτη» για 1550 ημέρες στην αναμονή, ας το απαντήσουν οι ως άνω, αλλά και ο Δήμαρχος Ροδίων. Άλλωστε είναι υποχρεωμένοι πλέον να το πράξουν προκειμένου να απαντήσουν σε σχετικό ερώτημα επ αυτού, που τους έχει διαβιβαστεί από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Ως «Πολίτης», γνωρίζω πως είναι «σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν» και πως μπορεί εξ αυτού να αφήσουν το ΚΑΜΙΝΑΡΙ χωρίς νερό, όπως επίσης με την συμπεριφορά τους αυτή να με αναγκάσουν να εγκαταλείψω στο τέλος την επένδυση μου. Όμως να είναι σίγουροι πως τα “απόνερα” της εξέλιξης αυτής, θα ακουμπήσουν το σύστημα τους ολόκληρο και την πολιτική ηγεσία της περιοχής.
Η ΔΕΥΑΡ μπορεί να μας ζητήσει όχι μόνο 25 αλλά και 250 χιλιάδες ευρώ, αν τόσα λείπουν από το ταμείο τους προκειμένου -όπως διαβάζω τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ-, να μισθοδοτεί υπαλλήλους της που κάνουν μακροχρόνιες διακοπές στην Αθήνα. Μόνο που εκτός από κατάχρηση εξουσίας είναι και πολιτική αθλιότητα οργανισμός της αυτοδιοίκησης να κρατά μια επένδυση όμηρο του για 1550 ημέρες. Αφήνω προς το παρόν σε εκκρεμότητα το ψευδές του ισχυρισμού του και την σαφή πρόθεση του να συκοφαντηθεί, λοιδορηθεί και απαξιωθεί μια επένδυση! Είναι θέματα που θα λυθούν πλέον μέσω της Δικαιοσύνης. Όμως θα πρέπει να δικαιολογήσουν το ποσό των 25000 ευρώ με συγκριτικά στοιχεία από ανάλογες περιπτώσεις υδροδότησης ακινήτων –μεγάλη η λίστα από βίλλες, παραπήγματα και χωράφια- στην γύρω περιοχή. Υποθέτω πως το Αρθρο 11 παρ 5 που επικαλείται στην ανάρτηση του περί «Σύνδεσης Ακινήτων εκτός σχεδίου» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, πρέπει να ισχύει για όλους ανεξαιρέτως και όχι επιλεκτικά για τους μη αρεστούς. Και πως έχει εισπράξει ανάλογου μεγέθους ποσά και από όλους τους άλλους. Γιατί εάν δεν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται τι αδικήματα έχουν διαπράξει. Και κάτι τελευταίο. Είναι δειλία, και αν θέλεις να σε λένε “πολιτικό” τότε πολιτική δειλία, να βγάζει ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ και να μην τολμά να γράψει το όνομα αυτού στον οποίο αναφέρεται. Τσάπα μάγκας, γιατί προφανώς κάτι φοβάται για το ψέμα που γράφει. Όμως όταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρεται στο “πολίτη”, τον κάθε Πολίτη, το Π να το γράφει με κεφαλαίο. Ο “Πολίτης” απαιτεί σεβασμό, γιατί μας ζήτησε να εκλεγεί για να μας υπηρετήσει και εμείς πέραν των άλλων, πρέπει να του πληρώνουμε και μισθό για αυτό. Αυτά επί του παρόντος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου