ο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έβαλε -για άλλη μία φορά- στο στόχαστρο του του τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, απεικονίζοντάς τον στην τελευταία θέση της δαρβινικής «Εξέλιξης των Ειδών».

Η φωτογραφία του εξωφύλλου συνοδεύεται από τη λεζάντα «Στην εποχή της φωτιάς και της μανίας», προφανή αναφορά στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ για τον  Λευκό Οίκο του Τραμπ.

Δεν είναι ωστόσο «μόνο» η υπόθεση του βιβλίου, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς ακολούθησε νέο ατόπημα του Τραμπ, ο οποίος αποκάλεσε «χώρες απόπατους» της Αϊτή και τα κράτη της Αφρικής και αναρωτήθηκε γιατί οι ΗΠΑ να υποδέχονται μετανάστες από εκεί αντί από τη… Νορβηγία.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε ο Τραμπ επιχείρησε να διορθώσει, χωρίς να τα καταφέρει, τα πράγματα, υποστηρίζοντας ότι «η γλώσσα που χρησιμοποίησα κατά τη συνάντηση ήταν σκληρή, αλλά δεν ήταν αυτές οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν». «Δεν είπα ποτέ κάτι υποτιμητικό για τους Αϊτινούς, μόνο ότι η Αϊτή είναι, προφανώς, μια πολύ φτωχή και ταλαιπωρημένη χώρα», πρόσθεσε σε μήνυμά του στο twitter, ενώ έκανε λόγο για μύθευμα από τους Δημοκρατικούς.

Και μετά ήρθε το εξώφυλλο του Spiegel.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ