Ειδήσεις

Δεν θα εξυπηρετούν δάνεια μητέρας 3 παιδιών

Mε προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου διατάχθηκε η μη εξυπηρέτηση δανείων δανειολήπτριας, κατοίκου Αφάντου, μέχρι εκδόσεως απόφασης επί αιτήσεως της με την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας για την υπαγωγή της στο νόμο περί υπερχρεωμένων.
Η αιτούσα, ηλικίας 42 ετών είναι έγγαμη μητέρα τριών ανήλικων τέκνων και εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία με μηνιαίες αποδοχές 1075,63 ευρώ.
Ο σύζυγός της που εργάζεται εποχιακά έχει μηνιαία έσοδα ύψους 78 ευρώ.
Η αιτούσα, έχει περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της λόγω υπερχρέωσης. Εχει τεθεί εγγυήτρια σε δάνειο του πατέρα της για την ανέγερση της κατοικίας που διαμένει ύψους 145.000 ευρώ. Κατά τη σύναψη της συμβάσης είχαν  την προσδοκία με βάση τα εισοδήματα που αποκόμιζε τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της το έτος 2004 ότι θα μπορούσαν να είναι συνεπείς και να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Ο πατέρας της και οφειλέτης διατηρούσε εταιρεία με κέρδη τουλάχιστον 30.000 ευρώ ετησίως, η οποία άρχισε να παρουσιάζει καθοδική πτώση στα κέρδη από το έτος 2011 σε βαθμό που σήμερα να παρουσιάζει μόνο ζημίες και οι οφειλές σε ΔΟΥ, δημόσια ταμεία να είναι τόσο υψηλές , ώστε να αδυνατεί να λάβει σύνταξη προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετεί την ως άνω οφειλή.
Οφείλει 100.015,43 ευρώ ως υπόλοιπο του δανείου και υποστηρίζει ότι στη σύμβαση περιέχονται καταχρηστικοί και παράνομοι όροι και ότι τους έχουν επιβληθεί υπέρογκοι ανατοκισμοί.
Περί το έτος 2011, οπότε και ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση, σταμάτησαν  να εξυπηρετούν προσηκόντως και με συνέπεια το δάνειο αφού προσπαθούσαν παράλληλα να εξυπηρετούν οιεσδήποτε οφειλές προς το δημόσιο (φόρους, ΕΝΦΙΑ), τους λογαριασμούς (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΡ), τους ασφαλιστικούς φορείς  κλπ, και παράλληλα να κρατήσουν τα απαραίτητα προς το ζην.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Ευη Αρνιθενού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου