Ειδήσεις

Επιστολή του Δ. Κρεμαστινού στην υπ. Παιδείας, σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Δωδεκάνησο

Τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία των νησιών της περιοχής μας, επισημαίνει ο πρώην βουλευτής κ. Δημ. Κρεμαστινός με επιστολή του προς την υπηρεσιακή υπουργό κ. Φ. Δημάκου-Κιάου.

Αναφερόμενος στο θέμα τονίζει τα εξής:
«Κυρία Υπουργέ,
Αντιλαμβάνομαι ότι ως υπηρεσιακή Υπουργός Παιδείας έχετε περιορισμένη δυνατότητα να επιλύσετε το τεράστιο θέμα των εκπαιδευτικών κενών στα νησιά του Αιγαίου. Εντούτοις, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη στο θέμα. Ιδίοις όμμασι διαπίστωσα – και επιβεβαίωσα από τους Δημάρχους Τήλου και Αγαθονησίου – ότι ο Αγιασμός σήμερα στα σχολεία τους έγινε από σχολικούς συμβούλους γιατί δεν υπήρχε ούτε ένας δάσκαλος. Στη Χάλκη η μοναδική δασκάλα βρίσκεται υπό μετάθεση ή απόσπαση και φεύγει από το νησί. Η δε κατάσταση στα γυμνάσια και τα λύκεια των νησιών είναι απογοητευτική. Ουδείς γνωρίζει πότε θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Η απελθούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν φρόντισε ούτε το στοιχειώδες: να μπορούν όλα τα σχολεία της χώρας να ανοίξουν κανονικά. Αποτέλεσμα, η εικόνα κατάρρευσης, για την εύθραυστη αλλά μέχρι πρότινος λειτουργούσα εκπαίδευση των απομακρυσμένων περιοχών.

Επειδή αυτό που συμβαίνει συνιστά άνιση μεταχείριση η οποία έρχεται να προστεθεί σε όσα καθημερινά βιώνουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών της παραμεθορίου περιοχής όταν χρειαστούν υπηρεσίες υγείας και, πρόσφατα, με την γιγάντωση του κύματος προσφύγων και μεταναστών σας παρακαλώ να θέσετε σε προτεραιότητα την εκεί κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών για να μην αποδιοργανωθεί ο σημαντικός για τον τοπικό κοινωνικό ιστό θεσμός της εκπαίδευσης και να μη χάσουν οι μαθητές ημέρες μάθησης.

Με εκτίμηση
Καθηγητής Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου